Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť. Naše posteľné prádlo stále škrobím (tekutý škrob). Môžem pridať škrob aj do prania posteľnej bielizne pre bábätko? Neviem sa to na internete nikde dočítať :/ za rady vopred ďakujem 🙂
@megs3 skrobenie zlepsuje vlastnost materialu,je prakticke a kupeny skrob vonia.skrobit sa da aj klasickym praskovym potravinarskym skrobom, obliecky v nom mozes skrobit aj v lavori.taky domaci skrob je uplne neskodny. priprava je jednoducha,rozmiesas v studenej vode a zavaris do horucej.zanasa to trochu tie avivazove trubky v pracke,preto je prakticke skrobit v lavori,hlavne ak teda ide o mensie mnozstvo veci.
@megs3
@janetinka27 dievcata a naco sa to postelne pradlo skrobi? My sme to nikdy nerobili, preto sa pytam 🤔
doma skrobime len zaclony
@simsalabim Znižuje to špinivosť. Preto má význam aj zastieľanie. Ak sa nechávajú periny na posteli v jednej hrči, skôr sa dokrčia a ušmudlajú. Teda ich treba častejšie prezliekať, ergo - viac práce.
@simsalabim u nas skrobili len babky, ja ako dieta som naskrobene periny neznasala, boli take tuhe, neprijemne na dotyk. Moja mama to uz nerobila a mne by sa tym tiez nechcelo zaoberat. Podla mna zbytocna praca.
@aniele hm ale to akoze skrob posobi ako bariera proti spine? Celkom nechapem...ved sa to musi spinit rovnako, ci? Pot, sex a pod. musi predsa zanechat rovnaku stopu ci tam skrob je alebo nie 🤔
@0silvia0 ahaaa uz si spominam. Aj moja babka mala take tvrde obliecky, tiez som to neznasala.... ja mam rada makkucke a vonave obliecky.
@simsalabim ved to, ja tiez radsej makke ako take papierove, ale mozno tam babky davali toho skrobu privela, neviem, ale urcite nemam potrebu sa k tomu vracat
No, ale naše babky prezliekali periny raz za mesiac, alebo dokonca ešte zriedkavejšie. Ja prezliekam každý týždeň, nepovažujem to za nejakú extra prácu navyše.
@simsalabim Asi sa to menej vpije. Predávam, ako som kúpila 😁.
@erikavesela zaujimave. Ale aj tak nechapem, ako to moze dlhsie ostat ciste... nejak tomu neverim. Ale v podstate to je jedno, periny mam rada makke a vonave, periem ako potrebujem. Teda moja pracka ☺️
@0silvia0 veru, to pranie v zime na potoku....asi by som skrobila aj ja 😂
@aniele
@erikavesela skrobenie, že ma antibakteriálne účinky??, to je klamliva reklama.
@megs3 cim menej chemie tym lepsie. Ale to je moj nazor. Ja by som nepridavala