Napadla ma taka otazka a to je to,že či podla vas dokazu rodicia vycitit z dietata ci je alebo bude homosexualne.Divne to znie ale celkom ma to zaujima ci je tam taky materinsky/rodicovsky instinkt .
Ak svoje dieťa pozná a má s nim okrem rodičovského aj kamarátsky vzťah - odlseduje detaily a dieťa bude mať pocit pochopenia a otvorenosti.
Ak sa o svoje dieťa zaujíma aspoň trošku, tak myslím, že ano
Myslím,že áno. Ako sa správa Tvoje dieťa?
podla mna to zavisi od postoja rodicov. ak dieta vie, ze rodicia s tym maju problem, bude sa dokonale pretvarovat (a rodicia aj keby nieco tusili, tiez si budu nahovarat opak). ak vedu dieta odmalicka k tolerancii a ono vie, ze bude prijate, tak skor ano.
ale zas bavime sa asi o stereotypnych homosexualoch. ja ich poznam viacero a jeden je taky, ze na toho by ste to ani v dospelosti nepovedali 🙂
Kto by to mal vytusit ak nie rodic? Myslim, ze vsetci rodicia si to uvedomuju, len nie vsetci si to chcu priznat.
Rodic môže vycítiť že jeho dieťa je iné, ale sexuálna orientácia sa začne prejavovať až v puberte. To ze je chlapec jemnejší ci dievča divoké ešte nič neznamená, môže to byť len taka povaha.
10r dozadu som mala kolegu homosexuála a on hovoril, že su rodičia čo to vidia, čo to akceptujú a takí, čo na dieťa zanevru a hambia sa zaň. Potom to funguje aj opačne. Sú deti, ktoré minimalizovali fyzicky kontakt s rodinou a pred okolím sa hrá divadielko, že žije ďaleko a skrz pracovnú zatazenost nemôže dôjsť..... A takí, ktorí desaťročia žijú v klamstve, lebo to nedokážu rodine a ani sebe priznať. Myslím si, že najhoršie je ak rodič vytvorí sám predstavu o dieťati a keď to nesplní tak u dieťaťa vzbudzuje intenzívne pocit, že sklamal očakávanie, a to nielen v tejto oblasti ale aj z hľadiska vzdelania či zručnosti.
Neviem ci sa to da vycitit, hlavne v pripadoch ako napr moj znamy ktory mal zenu deti a po 10 rokoch a po 3 detoch!!! Sa rozviedli a zacal zit s muzom... cize neviem ci aj u takýchto typoch to vies vycitit
ja sa hlavne zamýšľam nad tým, prečo by rodič vôbec mal/nemal niečo vycítiť? ak je rodič rodičom, ktorý svoje dieťa miluje, bude ho milovať aj keď bude homosexuál. moja dcéra vie, že sa ma môže hocičo opýtať alebo povedať mi a že ju neodbijem, ale vysvetlím a porozprávam sa. ale ani mi nenapadlo sa na ňu dívať inými očami - očami, ktoré by hľadali nejaké známky chovania, či bude taká či onaká. nech si je aká chce, ja to budem akceptovať.
aj rodicia su len ludia a ludia to vo vseobecnosti vedia vycitit. zalezi vsak, na com svoje domnienky zakladas, ci na naozajstom pozorovani a pocitoch, alebo je to zalozene na predsudkoch (naprikald ze chalan sa rad hra s babikami), ktore mozu byt veeelmi klamlive.
Ako kde, niekto ma aj taky prejav, napr gayovi niektori su zozenstili, ale, mam kamarata gaya a ten ma svojich kamosov a ti poviem ani na jedneho by si nepovedala ze su gayovia. Dospeli fesni muzi, pracovne uspesni vtipno no proste ja ako zena som si slinu utrela 😀
Ani o tomto kamosovi mama dlho nevedela lebo on nevyzera ani sa nesprava inak ako bezny muz.
Detto moja sestrka sa priznala v 25tke rodicom ze je lesba, dovtedy sme nikto nemali ani len tusenia a ako kocka vyssie pise u nas v dedine muz rodina deti v maturitnom rocniku a sa rozviedli a muz zije uz dlhodobo s inym muzom..takze nikdy nevies
Podla mna v detstve sa neda opierat o to ze chlapcek sa hra s babikami atd…moze to byt naznak nemusi.
Podľa mňa áno. Skor si myslím, že je to veľmi divné, ak to nevedia ako prví.