Milé mamičky!
S manželom čakáme dvojíčky. Doma však máme problém. Máme 2-ročnú fenku Rose a nevieme či si ju máme nechať alebo ju dať preč. Aj keď je veeeľmi milá a rýchlo si zvykne na nových ľudí, manžel sa bojí, že by mohla bábetkám ublížiť. Máme ju veľmi radi, no však sa ai veľmi bojíme. Žije s nami v dome.
Poraďte prosím
Určite si ju nechajte, veď si len predstav, ako sa bude cítiť ROSE, ak ju dáte preč len preto, že pribudnú dve nové bytosti do vašej rodiny..my máme psíka, hyperaktívna strela a určite by som ju za nič nedala a bábo plánujeme... Psík, ak je naučený na ľudí, tak bude aj najlepší strážca k detičkám... a to, že malé budú vyrastať so psíkom im zaručí dobrú imunitu.. a pozri sa na MK je tu kopec maminiek, čo majú psíkov...
toto milujem..to ste mali rozmyslat predtym nez ste si ju kupili. moja vyrasta s dvomi civavami a jeden jack russel.nemame ziaden problem.a pri takom by som ani nerozmyslala.ked s nimi bude odmalicka nebude im nic robit.zvykne si.
@agnese Dominancia sa prejavuje ukradnutim jedla? Dovol mi zasmiat sa 😀
Ale so zvyskom suhlasim. Ako si zariadite, tak budete mat, my mame 3 deti, stvrte na ceste a 4 psov. Sice to mam jednoduchsie v tom, ze pracujem so psami a teda aj ti moji maju zamestnanie casto v ramci mojej prace, ale samozrejme sa to sa aj v beznom zivote. Nepises ake plemeno mate a ako stary je vas pes, ale ak budete schopni zabezpecit mu dost "zabavy" a spravny pristup z vasej strany, tak to bude fungovat 🙂
mame babo aj psa a byvame v byte a ziaden problem. Nepises ake plemeno je Rose a ako vychadza s detmi, ale vzdy sa to da sklbit, najma ak byvate v dome. Takze urcite si psika nechajte, ked budu decka vacsie budu mat dobreho kamarata.
Ahoj my sme mali problem ze nas pes deti neznasal. Strasne sme sa bali ako bude reagovat na maleho. Zo zaciatku sme ho pustali pomaly k malemu a teraz su najvacsi kamosi. Pes ho ochranuje. Urcite by som ju nedavala prec. Mozno to bude narocnejsie ale neodstrkovat ju a venovat sa aj jej aspon kym budu deti spat a uvidis ze to bude v poriadku.
My sme mali psa pred babom. Bol to nas milacik. Uz je na druhom mieste, no nedala by som ho prec..a to byvame v byte a pes sa musi vencit..pes pri dietati je super.
ak nie je vyslovene agresivna a utocna, tak by nemala byt rizikom pre deticky ... a pes je pre dieta velmi zdravy, znizuje riziko alergii
Nechajte si ju, poznam mnoho rodin, co maju psov, dokonca viacerych a funguje to super. Pre dieta tiez nie je nic krajsie, ako vyrastat so zvieratkom. Na zaciatku to bude mozno chvilu tazke, kym si najdete spolocny rytmus, ale bude to ok! Vies, zvieratka nie su hracky, aby ich clovek len tak dal prec, ked zacnu zavadzat. Su to zive bytosti a ked si zvieratko osvojis, si zan zodpovedna. Tak nehadz flintu do zita, ked mas nekomplikovaneho psika, tak sa neboj. Hlavne nenechavaj deti same so psom, ale to by sa nemalo robit, ani ked pride pes po detoch do rodiny, lebo deti su take male pistiace nekoordinovane stvorenia a to mnohe psy mozu pochopit zle, ale ak budu pod dozorom, nic sa nestane a mozno ani bez dozoru. Ja mam psa a to dost komplikovaneho ale prec by som ho veru nedala.
mam psa a mam macku a na malu si zvykli v pohode..sice macka tyzden trucovala ale teraz su nerozlucne kamaradky.. pes ju respektuje ale moc nemusi lebo babo jej sklbe srst..ale zas na oplatku jej pes kradne piskoty a Kiare sa to strasne paci.. kazde rano ju aj macka aj pes idu pred vstavanim pozriet a Kiara sa na nich strasne smeje,,, nikdy by som svoje zvierata nedala pokial by neohrozovali zivot samozrejme... az sa deti narodia neodsuvajpsa na vedlajsiu kolaj ukaz jej ze ju mas stale rovnako rada a uvidis ze budu kamaradi 😉
Poznam vela rodin,kde boli psikovia pri vychove deticiek,uz od bruska ;) detickam to len prospeje,okrem ineho budu mat vybudovany cit pre zvieratka a to sa odzrkadli aj na ic charaktere;) ak clovek neublizi zvieratku,tak cloveku urcite nie ;)
Ahoj, nam sa v decembri narodil chlapcek a mame dokma takisto 2ročnu fenku shitzu, bala som sa velmi co bude, pretoze na deticky je dost utocna, prvy tyzden bol tazsi, ale dalo sa to zvladnut, kym si zvykla, stale ho okukovala v postielke,vrcala, ale neutocila, no a dnes uz sme v pohodicke, lahne si vedla neho, ovoniava a je flegma, aj ked v strehu musim byt stale...nikdy ich nenechavam uplne samych, musis mat zvladnute urcite povely a pojde to. Aj ked dvojcata....no bude to tazke, ale da sa to, takze urcite nedavaj psika prec
Je agresivna ak sa boji tvoj muz?
Moze ublizit detom?
Aknste psika vychovali urcite nie a bude tym najlepsim spolocnikom k dvojickam..
My sme mali tiez najskor psa az potom deti..ani nam.nenapadlo ho davat prec, ved je sucast rodiny nie?
nasa civava spala pod koliskou, ked sa babatko zobudilo, prisla mi povedat - pardon zabrechat... ked zacala bambulka sama papat, padali jej omrvinky ktore pes okamzite povysaval ... teda ja nevysavam, len vecer zmyvam mopom 😀
Ahoj... Ja som si vzala male stena rhodesian ridgeback v juli a maly sa mi narodil tiez v juli a zvladla som aj babatko aj stena, teraz ma nase stena 8mesiacov 32kg a maly ma polroka, vobec nebrese, stale strazi kociar a on s nami zije dnu v dome... Ked ukazem malemu psa tak sa smeje a on bezhybne sedi a neopovazi sa k nemu nic, urcite by som psa nedavala prec, je to super.
ja by som sa bála tiež,predsa len,je to iba zviera aj keď obľúbené ...minimálne by som ho nepúšťala na "územie detí",kým sú maličké....psa máme skoro stále ,ale na dvore
ano moze je to ale o vychove pes sa moze citit ohrozeny co do svojho miesta v rodine
bolo uz dost pripadov kedy pes ublizil malickemu babu
my sme to poriesili velmi rychlo ked som doniesla malu domov mm chytil psa strcil mu cumak do kocika povedal fuj a capol mu po nose pes si malu nevsimal az kym ona nezacala natahovat jeho dokonca ked lezala na gauci chodil naokolo aspon meter
ublizit? moze ho usmrtit 😔
http://news.nationalpost.com/2012/02/16/dog-kil... ☹
Ja mam psa - fenu 12 a pol roka. Tiez cakam babatko ale ani by ma nenapadlo ju dat prec. Jedine co teraz riesim je zabezpecit pre nu vencenie na prvy mesiac aby netrpela za to ze my mame babo ...
Zial poznam vela ludi ci si psa pomylili s vecou v momente kedy prislo decko na svet. Nemali problem dat 8 rocneho psa prec ... nenavidim to, je to zbabele, sebecke .... decko casom pojde prec tiez ked bude zavadzat?!?!?!
Ja mam troch psov a z toho jedneho velkeho a ten tak miluje nase babo chrani ho nikdy by som nedala psa prec oni su tiez moja rodina...ide aj o vychovu samozrejme ale neprepokladam ze by ste ju cvicili na boj a podobne hovadiny....ona si zvykne len si dajte otazku ci vy ju natolko lubite ze to zvladnete....ako bolo uz hore spomenute na to ste mali mysliet skor nez ste si ju zobrali proste to neni hracka ktoru mozte dat prec hocikedy ten pes aj ked to je LEN ZVIERA AKO NIEKTO SPOMINA NO FUUJ ma dusu ma svoje city ona vas miluje a to je proste fakt....
Mame psika yorka a z malinkeho bol nadseny musis ju zvykat odmalicka deti ze im nesmie ublizit neboj sa ona si na situaciu velmi rychlo zvykne
tiez sa pridavam k nazoru.....ze psika si nechajte.....ja mam tiez yorka....zo zaciatku na malu celkom ziarlila ..hmm..ale zvykla si.....ale NIKDY sme nenechavali malu samu so psikom ked bola babatko a to je psik v dome vo vnutri...a vonku sme mali vlciaka...kombinacia ako sa patri 😀 😀 ...aj ked mala spala v kociku na dvore velky pes bol vzdy zatvoreny, nikdy nebola pustena....teraz uz nie je 😢 ....ale s malym yorkom su uz kamosi... 🙂
psika si nechajte ! urcite detom neublizi 🙂 len ma zaraza ako mozes nad niecim takymto rozmyslat 😢 pes je nalepsi priatel cloveka ! ... moj nazor je , ze ludia dokazu ublizit viac ako zviera
ked bude fenka pri detoch budte vzdy s nimi. nenechavat samych a casom uvidite co si mozete dovolit. hlavne ked zacnu chytat, behat.. a nebudu mat este cit treba to fakt kontrolovat lebo deti dokazu psa vyslovene terorizovat a mozu ho napr zahnat do kuta alebo mu ublizit a vtedy sa ozenie aj najkludnejsi pes.
usmernovat aj psa aj deti a malo by to ist
Mame 6 mesacne babo a ziarliveho psa 🙂 oblukom chodi okolo maleho 🙂 ale ked je v kresielku a ma nieco dobre tak uz sedi pri nom a zrazu ho zboznuje 🙂 Urcite ju nedavaj prec !!!budu kamarati a ked budu lozit bude davat na nich pozor!!!
Havko im neublizi
skoda, ze si dala otazku a nie diskusiu, takto nevieme preco sa psa bojite (resp. nie psa, ale toho, ze by mohol detickam ublizit), co je to za psa a aky bol predtym a ako sa sprava teraz...
a moze ublizit, tak ako tu uz bol link, pes vie aj zabit, ale nemusi, tak ako kocky pisali, moze byt z neho prave ochranca, spoluziacka mala pitbula a babatko a to bol ochranca, malu naucil chodit, podkladal sa pod nu, aby nespadla a pod...
ked sa pytas, tak mas asi dovod, mozno uz nejake naznaky boli, takze ty musis vediet co pes robi, kazdy si pozna svojho psa najlepsie, nas pes bol totalny ignorant, pre neho decka neexistovali, vobec si ich nevsimal, ale ked k nemu prisli, tak si nechal aj po hlave poskakat, doslova a este to aj vyzeralo, ze si to uziva 😀 ...
Náš pes ako sme doniesli bábätko, tak ju miloval. Pozeral len z diaľky, jeho obľúbený gauč sa stal jej gaučom a už nikdy naň nevyskočil. Dával na ňu pozor, dokonca keď nám padla z toho gauča na koberec, tak sa celý triasol a bol od strachu celý bez seba a kukal na mňa s výčitkou v očiach. Už zomrel, malá je veľká, ale bol to najlepší pes na svete.
V prvom rade musi psikuz teraz citit kto je hlava rodiny,pretoze niekde to byva tak,ze pes moze vsetko a vsetci sa mu prisposobuju.Musi mat patricny respekt.Ak ho ma ,neni sa coho bat ,hned ako prides z por. deticky mu daj onuchat ,neodstrkovat ho a mas vyhrate.
My mame 16 mesacnu fenku ridgebacka a 7 mesacne babo. Fenka sice ziarli, ked sa s malou mojkame, tak sa k nam navtiera tiez, ze aj ona chce 🙂 malu prijala uplne v pohode, strazi ju, sem tam jej da lizanec na ucho. Ale my sme od mala fenku cvicili k tomu, ze musi zjniest tahanie za usi a chvost a vychadza dobre so vsetkymi detmi.