Môže od nás ochorieť 2mesačný? Ako ho chrániť?

vanesateo
6. feb 2019

Ahojte maminy, pred 2 dňami ochorel priateľ, vysoké horúčky, kašeľ dostal atb. Od včera som chorá aj ja, horúčka zatial iba 37,5 a kašeľ. Maly má 2 mesiace, nosime rúško, a spím s nim v inej izbe ako priateľ. Otázka môže to chytiť? Alebo čo robiť? Ja mam pocit že su bacily všade v byte...stale vetram ale aj tak...mam strach keď je este taky maly.

lorela
6. feb 2019

@vanesateo Môže aj nemusí. S rúškou je to správne rozhodnutie, skús ešte aj často vetrať, nárazovite - okno dokorán na 5 - 10 min niekoľkokrát denne.

vanesateo
autor
6. feb 2019

@lorela no snáď nie, u takych malých detí je to asi nebezpečné nie? Vetram často. Dakujem.

fiafia
6. feb 2019

Ked ma ochoriet nezabranis tomu. Ked som bola chora este som aj spavala v rusku, vetranie atd samozrejmost. Zial nepomohlo. Co ma prist pride. Drzim palce aby to male obislo

katren
6. feb 2019

@vanesateo ked to dostane, tak normalne pojdes k dr. Co sa plasis dopredu? Moze aj nemusi dostat...to ty nemas ako ovplyvnit...synovec dostal 2 dni po prichode z porodnice infekcnu chorobu ruky-nohy-usta...chripk je nic oproti tomu....

paulinoocka
6. feb 2019

@vanesateo tazko povedat ci to od vas chyti alebo nie. Pokracuj nadalej tak ako si zacala a dufaj, ze to nedostane

sash37
6. feb 2019

Myslim si ze naj opatrenie je rusko (obaja), caste vetranie a caste umyvanie ruk, hlavne po fukani nosa atd...ak kojis tak to je len plus lebo dostane protilatky v tvojom mlieku...my sme tiez boli tak chori a s tymito.opatreniami sa maly nikdy nenakazil...

vanesateo
autor
6. feb 2019

Dakujem baby no dúfam ze to nedostane, nerada by som skončila zasa v nemocnici, uz sme si toho užili dost. A ano kojim tak snad bude ok drobec.

deti95060810
7. feb 2019

Deti doniesli ovčie kiahne z MŠ, bývali sme v jednej izbe všetci 5 a malá 2 mes. kiahne nedostala....Tiež som kojila...Rúška sme nenosili, deti bežne chodili okolo malej...

saja1
7. feb 2019

@vanesateo my sme boli s muzom dost chori ked mala asi 5 mesiacov, ruska sme nosili ale spat som s ruskom nevedela. Mala to nechytila. Mozno ma fakt to kojenie nieco do seba.

viktoriam123
10. feb 2019

My sme s manzelom tiez boli chri 2 krat, kojila som a maly mal cca 3 mesiace a neochrel. Nemala som rusko, iba vetrala

vanesateo
autor
22. feb 2019

Dakujem baby, zvladli sme to a maly je zdravy ako rybka.