ahojte. mam trojmesacneho synceka a posledny tyzdne sa na mna vobec neusmieva ani prilis nereaguje ked s amu prihovaram,... stale otaca hlavu inam, a ked kojime tak sa casto i hneva. na mojho manzela reaguje vyborne, hned ked pride zapichne pohlad do neho a usmieva sa nanho, dzavoce mu ... som z toho smutna ale tesim sa ked sa usmieva a je s manzelom stastny.ale boli to.
@elena213 .......zatial ti poradili dobre, vyluc vsetky moznosti, pre ktore by bolo dojcenie neprijemne.....Tak malicke dieta, este nema vyvinute vyssie city.... urcite ta ma "ma rado svojim babenkovskym sposobom", a nie, ze ta ma rado, ono ta priam zboznuje a si pre neho alfa a omega....Chapem, ako boli to, co si opisala. To dieta je este tak trochu tvojou sucastou... este sa citi byt castou teba...nema az taku potrebu sa vytesovat, lebo si stalepritomna, tak ako sa tesis na zmenu v dennom stereotype, ked pride manzel, tak sa uz to male svojim sposobom tesi tiez. Naozaj, nerob si z toho tazku hlavu....
@elena213 🙂 neboj..mna tiez zamzelo ked som 3 mesiace bola non-stop s malinkym, riesila koliky, kojenie, uspavala nekonecne dlho, unavena...a na mna sa ledva usmial, zato ked prisla navsteva tak sa rozziaril 😀 ale videla som ten rozdiel - ja som mala taky mamickovsky pohlad - unaveny, ustarosteny,, skumavy...a navsteva sa jasila, robila grimasy...tak ked sa to obdobie ukludnilo, uz som aj mala viac casu sa s nim pekne rozpravat, smiat sa nahlas, robit opicky...
a kojenie treba riesit, ...
@xlucia @mirkita @zuzkat1 @awalancha3 dakujem vam velmi pkne za nazory, rady, usmernenia. velmi dakujem este raz
to co ta napadla taka otazka ..sorry ale musim sa zamiat 😀 ..pre tvojho drobca si vsetko on ani nevie nemat rad ale vie reagovat na emocie .Nemysli na taka voloviny hod si chvilku pre seba( kadrenicka, kozmeticka alebo pod veci) aby si bola fresh 😉
@elena213 Neboj sa z vlastnej skúsenosti to veľmi dobre poznám. Náš malý už bude mať 8 mesiacov a len málokedy sa na mňa tak krásne usmeje ako na manžela. Veru bolo mi to neraz ľúto, ale pochopila som, že je to preto, lebo ja som s ním stále a už mu toho veľa nového ukázať nemôžem - takže ja ho už asi nudím. Ale ver mi že je to krásny pocit keď malý plače a viem že nikto ho tak rýchlo neutíši ako ja keď si ho vezmem do náručia. Vtedy viem, že sa pri mne cíti dobre a že ma má rád. Uvidíš, prídeš na to aj ty. Ja som to pochopila až teraz.
🙂)) jasne ze ta lubi.....najviac na svete....teba lubi, ale s ockom je zabava ked pride domov....takto chodi :(
@elena213 moj maly tiez 3mesacny robi to iste, ale myslim ze je to pretoze som s nim stale a manzel menej preto sa na nho hned smeje 🙂 na mna sa usmieva vacsinou ked sa zobudi, aj ked sa pokaka 🙂 ked ho kojis a zlosti sa moze to byt z toho ze pri piti prehltol vela vzduchu a tlaci ho v brusku, vtedy ho treba dvihnut a dat odgrgnut a dalej pokracovat v kojeni🙂
@marcelaaaa radšej nech sa opýta,ako keby sa mala tým zožierať a jej vnútro vyžarovalo potom smútok,hnev nepokoj a malinký by bol pri nej čím ďalej tým viac nespokojný (taký začarovaný kruh)
ostatné baby: veľmi pekne ste poradili- máte like 😉
@elena213 časom sa to zmení, malý bude na tebe potom nalepený a ani na WC nebudeš môcť ísť bez neho 😀 😉
ale aj to sa časom zmení, neboj 😉
@elena213 urcite ta lubi, len to este nevie dat tak najavo... ja som takisto bola nestastna z toho, ze pri mne casto plakavala (tiez v tom obdobi) a nevedela sa utisit, ale ked ju zobral manzel alebo svokra, bola spokojna... ale teraz je to uz o inom, uz je vidno na tom decku, ake je stastne, ked ma vidi, smeje sa, ked sa jasime, natahuje rucky 😵 neboj, toto obdobie prejde a urcite ti zacne lasku aj prejavovat 😉
Presne moj maly robil toto iste ked mal tolko 🙂 Ja som furt ironicky hovorila mojmu ze mna nelubi,len jeho lebo ked dosiel z prace maly sa doslova radoval...teraz ma skoro 9 mesiacov a zasa,vzdy ked pride tata z roboty ide sa za nim poblaznit ale to preto ze somnou je cely den tak on mu je taky vzacny....ale urcite to nieje o tom,koho ma radsej....Ono to dieta sa tesi z toho, co vidi 🙂 ....k tebe ma dieta este pevnejsie puto,lebo si s nim stale...
neboj lubi ta najviac na svete.nikoho ineho nema iba teba,preto mu musis doverovať a milovat ho najvacsou bezhranicnou laskot
@ani3012 vsak jasneze nech sa spyta od toho je tu kon ale to bola moja prva rekcia sa zasmiat nad tym ze moze niekto nad tymto uvazovat ked 3 mesacne dieta nevie nemat rad.. to je podla mna prenutie a treba hodit relax
hmm.. ja som to tiez riesila v hlave 🙂 Ze malinky je veselsi pri ockovi ako pri mne. Ked sa niekedy moc zahlbim do maminkovskych poivnnosti tak po polhodine si uvedomim ze malinky sa neusmieva, len sa okolo mna tmolka a pomaha mi alebo sa odbieha hrat. Tak sa na chvilu na vsetko vykaslem (ked sa da) a idem sa s nim hrat, alebo sa snazim urobit zabavu z toho ako mi "pomaha". Vzdy to pomoze nam obom 🙂
@marcelaaaa veľa krát som mala odpoveď na jazyku,keď som videla otázku príp. názov témy 😅 😉
ale keď som si prečítala ďalej, čo tým chce autor povedať,tak mi to už tak blbé nepripadalo 😉
a vidíš, nie je jediná,čo si to pomyslela... mňa by to tiež mrzelo, keby že mám taký pocit....
@elena213 No taky pocit som mala aj ja pri synovi. Ma dost silny reflux a bola som z toho na nervy na zaciatku. Vela plakal a ked ho zobral niekto iny na ruky tak to bolo lepsie. Normalne som si myslela, ze ma nema rad aj ked som vedela, ze je to blbost.
A co sa tyka reakcie na manzela, tak aj moj ked vidi alebo pocuje manzela tak vyjavene na neho pozera, proste s uplnym zaujmom. Ale ako ti tu uz pisali vyssie, je to tym, ze s tebou je stale a manzela vidi ovela menej.
neboj, si pre neho fakt všetkým. len možno ty si už unavená a plus hormony stále robia svoje a tak nie si možno najlepší spoločník 😉 Hovorím to jemne s humorom, aby si to nebrala zle 😉 On ťa miluje najväčšou láskou aku len dokáže vyvinuť, má pocit, že bez teba by zahynul. Len sa ukludni, skus sa dohodnuť nejak s manželom, aby ti pár nocí doprial viac spánku, chod spať o 20:00. A ako ti už baby poradili skus zabezpečiť, aby kojenie bolo príjemné (mne sa to nikdy nepodarilo, žiaľ). Teš sa z malého a daj mu to najavo, aj ked ti to hned neopätuje. On je vo veku, ked sa deti len začínajú prejavovať, neboj už to bude len a len lepšie, bude viac usmevov, častejšie sa bude hlasno smiať a hrať, už len chvílu vydrž.
@elena213
dieta ta nema rado. pre to dieta si absolutne vsetkym. nie si len mamou, tak male dieta nerozlisuje medzi sebou a matkou, povazuje ta za sucast seba.Nemusi sa na teba usmievat, na ocka sa smeje asi lebo mu robi opicky, je to nova tvar,
nevidi ho cely den a ma z neho zabavu. mozno sa na otca usmieva, ale v prvom roku zivota neexistuje vztah ktory by mohol nahradit ten s matkou.
ries to hnevanie sa pri dojceni. mozno ti mliecko tecie prirychlo alebo pomaly, skus zmenit polohu, prsnik stlacat (ak ide pomaly) alebo priskrtit (ak rychlo)
@elena213 toto mi robil starsi..tiez som sa trapila a potom mi jedna dobra dusa poradila, ze sa mam stretnut s laktacnou poradkynou, ze moze ist o dojcenecky strajk...a laktacna nas bola pozriet a zistla, ze mi kleslo mlieko, tak mi poradila par veci, dali sme bylinky a po tyzdni sa deculo na mna nadherne smialo...a plus to bolo vraj preto, lebo mal cumel..ze som tym padom neuspokojovala ja jeho potreby, tak sa naml na mna preco smiat..dudel letel do kosa po tomto, trochu sme sa potrapili, tri dni prereval, ale nedala som mu ho, ponukala cicik, zvysila tvorbu mlieka a zrazu bolo dobre 🙂
lebo ak sa hneva pri dojceni, tak je nieco v neporiadku s mnozstvom mlieka
dakujem vam velmi pekne za vsetky rady, a zdielanie vasich skusenosti. neviem ako este sa odvdacit ci vyjadrit vdaku, snad slovko dakujem je dostacujuce. zelam vsetkym len to najlepsie
blbosť !!! Potrebuje Ťa a znamenáš pre neho celý svet !!!
vela sa na neho usmievaj a zacne sa aj on. A neries ho svojim dospelackym pohladom. Deti vnimaju veci inak.
@elena213
Niekde som čítala, že deti do 3 rokov nevedia, čo je to láska...nie že by ju necítili,ale nechápu ju tak, ako dospelí. Myslieť si,že ťa neľúbi len preto, že sa na teba neusmieva 🙂 Ale to nie je dôvod. Ono bábätká sa niekedy dokonca usmievajú aj mimovoľne, a presne tak, možno sa usmieva na tata len preto, lebo ho nevidí tak často ako teba, alebo mu príde smiešny 😉 ...alebo sa neusmieva na teba, lebo mu vadí niečo pri kojení....
Každé dieťa ľúbi svojich rodičov, aj keď to nedávajú najavo.Sme pre nich všetko a oni pre nás tiež, veď inak by sme ich nemali, no nie?
myslim ze mas nejaku vnutornu nervozitu v sebe nejaky strach vnutorny a to dieta vie vycitit vsetko....treba sa upokojit a tesit...urcite to potom bude lepsie....uvidis...
Trojmesačné dieťa ťa má určite rado, neboj 🙂 Na otca reaguje inak zrejme preto, že ho nevidí až tak často ako teba.... Skús zistiť príčinu, kedy sa začalo to "hnevanie", ak je to iba pri dojčení, tak skús zmeniť polohu, alebo prostredie (myslím inú izbu, iné kreslo a pod.). skús mu pustiť nejakú príjemnú hudbu... neboj, ako prišlo, tak odíde 😉