Môže dieťa spať pri zapnutom počítači či televízori?

karin1
13. okt 2013

Dobry den, chcem sa spytat, ci moze mat negativne dôsledky na dieta, ked v noci spi a je zapnuty pocitac aj televizor, dakujem, Martina.

janinah
13. okt 2013

nie,ak je pc a tv v inej izbe ako dieťa 😉 ...neštudovala som toto,ale podvedome sa bránim,aby v detskej izbe bol pc či tv,u nás rozhodne nebol ani nebude....

brisilda
13. okt 2013

zalezi od velkosti miestnosti ale pravdu povediac asi nieje velmi zdrave ak je dieta v miestonosti kde mas zapnuty PC ...minimalne 2 m. by malo byt dieta od PC ak spinka..... ale tak v dnesnej dobe skodi hadam vsetko 😒 osobne by som to na MK neriesila a rob ako uznas za vhodne 😉 popripade sa skus opytat uja /googla /

stanislavao
14. okt 2013

urcite by zapnuty pc, ani tv, ani nic nemalo byt tam, kde sa spi. ani mobil. dieta by ani nemalo zaspavat pri telke, ci pocitaci. neni to urcite zdrave. dieta ma mat klud, pokoj, rozpravku vecer precitat a nie "cumakovat" vecne na tv. dieta je z toho nervozne, podrazdene, unavene.

m_ij_ka
14. okt 2013

podľa mňa dieťa by pri zapnutom televízore spať nemalo, a ani pri zapnutom pc, je to rušivé, dieťa by malo mať kľud keď zaspáva a prítmie, aby rýchlejšie zaspalo.

billam
14. okt 2013

Určite nie...ani tv, ani pc!!!

sissy27
14. okt 2013

nie je to zdravé ani pre dospelého a nie ešte pre dieťa, ten spánok nikdy nebude tak kvalitný ako v tichu a tme a dôsledky? poruchy spánku, a sama dobre vieš, ako sa ti funguje, keď sa zle vyspíš, čo viac dodať? hlavne ak máte pozhasínané a do toho blikoce telke či pc, reklama, ktorá ide raz tak hlasno ako program, ozaj sa potrebuješ pýtať, či je toto v poriadku pre dieťa?

martina28p
14. okt 2013

určite všetci napíšu,že nie,ale my sme bývali v 1 izbovom byte,zo začiatku aj v domčeku,kde sme v izbe spávali všetci aj s malým,asi do pol roku,kým sme namali niečo väčšie a nemám pocit,že by mu to ublížilo a možno sa tu nájde xy mamičiek,ktoré to tiež tak majú zariadené a nepriznajú to.....

brady1
14. okt 2013

tiež sme do osmich mesiacov v dome spavali všetci traja v jednej izbe ale od kedy sa narodila mala telka sa v spalni uz nepozerala ani pc, pekne sme išli k mame pozerat, teraz mame konečne 3izbovy byt a ani mala ani my nemame tv ani pc v spalni a ovela lepšie sme vyspaty ako pred tym ked mala nebola a mali sme tv a pc v izbe. Nie je to zdrave vyžaruje to magneticke vlny ktoré rušia naš spanok.

seemani
14. okt 2013

malý má tri mesaice a spí mi bez problémov, uspím ho okolo 7-8 večera mi ešte do 11tej zvykneme pozerať na PC filmy alebo dokumenty. Nemám pocit, že by zle spal a nemyslím si že to škodí. Nie je ani to dobré, aby si dieťa naučila spať v úplnom ticho a tme a chodila po špičkách, vždy keď spí, lebo sa nato naučí a so spánku ho potom vyruší aj kvapkajúci vodovod...

smuhyta
14. okt 2013

ja mam dvojicky,uz od nemocnice su naucene baby na hluk kedze su predcasniatka v nemocnici nik nechodi po spickach ,,doma mame telku aj pc v obyvacke cez deñ baby spia tiez v obyvacke a na noc pekne v postielke a najlepsie sa mi vyspia ked vysavam,mixujem 😀 😀 ,lebo vedia ze som blizko,ako nahle je doma uplne ticho tak hned kricia 😠 az kym sa im neozvem a to maju 2 mesiace-nemaju radi dlho ticho,iba v noci,,,a kolke mamicky pouzivaju monitor dychu ???? to je ako pc!!!!!!!!!!!!!!!!!

vinifred
14. okt 2013

..určite nie..a ani pri zapnutom mobile..

marissenka
14. okt 2013

minule davali v tv ako skodlive vlny vysiela pc pripojeny na wifi...ja aj ked som bola tehu som neako podvedome davala pc od brucha,normalne ho mam vzdy na kolenach...aj mobil som si davala do vrecka na rifliach vzadu...urcite to nieje dobre.

bronia13
14. okt 2013

neviem vraj by nemal byt PC vobec ani vypnuty v spalni co sa mi zda uplne divne??? my mame 2 PC v spalni a sme OK, telku mi mm absolutne zakazal aj do spalne aj do dedtskej 😝 - co sme mali extra tak sme dali susede 😒

alex31
14. okt 2013

urcite to nie je zdrave aj ked ja sa priznavam ze ked maly zaspi niekedy ostanem pri nom v detskej a ten PC zapnem ... hlavne ked je nas ocko v nocnej 🙂 ... aj ked zasadne som proti TV ... ten nezapinam nikdy a aj monitor PCka sa snazim mat otoceny tak aby "blikanie" z neho bolo pre maleho co najmenej rusive ... niekde som citala ze nejde ani tak o hluk ktory tieto zariadenia vydavaju ako skor o to "blikanie" .. to vraj ludsky mozog podvedom stale vnima aj ked oci su zatvorene 🙂

terezka1947
14. okt 2013

....pc,ruter.telefony,telka....je to nebezpecne v tesnej blizkosti cloveka,napr.dlhe telefonovanie pri uchu,nonstop ruky na notebooku,atd.... ziarenie sa vyrazne znzizuje uz par cm od zdroja ziarenia....ale ja som urcite za pokojny spanok-neznamena absolutne ticho,ale urcite max pokoj bez blizkych blikajucich monitorov pc a telky....

matozazzo
14. okt 2013

skuste polozit 10 centovku, volat niekomu a dat telefon (nie dotykovku - to nemam odskusane) blizko mince - pritiahne ju, ak sa dotknete TV, tiez cittite aspon staticku energiu... vypnuty pocitac a TV zo siete by nemali skodit, ani vysielat negativne ziarenie, zapnute z casti vysielaju. Do akej miery su skodlive, to vam nikto nepovie. Ale preco menia stale monitory, sposob "vysielania a zobrazenia signalu na TV ci mobiloch? Kvoli ziareniu... Preco nedoporucuju davat notebooky na nohy a nosit mobil vo vrecku, pri telefonovani davat co najdalej od ucha a netelefonovat dlho - ak uz musite, tak radsej handsfree??? Asi kvoli niecomu. Len my sa to nedozvieme, az o par rockov 😒
Aj my sme fungovali urcity cas tak, ze sme mali 1 izb. byt, kde bola telka aj pocitac, ale na noc sme vypinali uplne. Teraz mame mimo spalne. Dcerka ma TV v izbe, ale vypnutu zo zasuvky,ked ide pozerat, potom sa zapne, aj tak ju pozera tak 2x do mesiaca v izbe. V spalni nemame nic, ja som proti.. Manzelovi je to jedno.
Takze ak uz mate PC aj TV v izbe, ak nemusis, urcite ho nenechavaj zapnute celu noc, preco? Vravi sa, ze clovek si aj tak najlepsie oddychne, ak ma v izbe ticho, tmu.. a toto vsetko to rusi... No a wifi pripojenie? Skuste pozerat na stoziare, ked je burka, ako pritahuje blesky. Wifi je nieco podobne, len v malickom, takze signal stahuje, ziarenie tam je.

eliska07
14. okt 2013

Je správne, ak dieťa nie je naučené spať v úplnom tichu, ale skôr by som riešila zvukové vyrušenia zvonku, resp. z vedľajšej izby. Podľa môjho názoru, ak dieťa spí v jednej miestnosti, kde je PC alebo televízor zapnutý, kvalita spánku nie je dostatočná. Mozog dieťaťa stále pracuje a spracúva podnety z okolia. Dieťa si poriadne neoddýchne, ani organizmus nenačerpá dostatok sily a energie.

Chodiť po špičkách okolo spiaceho dieťaťa nie je vyhovujúce, ale televízny, resp. PC signál mi príde rušivý.

Náš malý spí v detskej izbe a my pozeráme vedľa v obývačke televízor - dvere nemá zavreté. To mi príde v pohode. Počuje to, ale nevyrušuje úplne. A samozrejme nie je to celú noc.

rumkolka
14. okt 2013

pozri si nejake clanky o elektrosmogu,tu nejde vobec o to ci to dieta rusi kvoli hluku...dieta by dokonca nemalo mat postel ani pri el.zasuvke 😒

cherry1981
14. okt 2013

Nasa spi pri radiu 😀 😀 Jasne je to ine ako PC ,alebo telka , ale to radio jej sumi huci uplne nahlas celu noc, bez toho by mi ani nezaspala 😀 😀 😀 A ju to skor ukludnuje ako rusi. A co sa tyka telky a PC ,tak my ako deti sme mali tv v izbe a sme tu a nenechalo to zatial na nas ziadnu ujmu na zdravi 😅 😅

majka777
14. okt 2013

urcite to nie je spravne...hovori sa tomu elektrosmog, ci su to monitory dychu, vysielacky, TV, mobil, PC...dokonca ty ked ides spat a vypnes TV, PC, tak by si mala vyvetrat...existuju aj urcite druhy kvetin, ktore urcitym sposobom pohlcuju elektrosmog...ked dieta alebo dospeli spavaju pri TV, tak mozog neustale podvedobe pracuje a neoddychne si 😉
okrem toho existuje aj dokument, kde lekari rozpravaju o tom, ze prave vdaka tomu, ze dieta je nustale v blizkosti PC, TV, mobilu, mon. dychu a pod. vznikaju castejsie ochorenia srdiecka a ine

sjuzan77
14. okt 2013

Stavali sme dom a rok sme kvoli tomu byvali v 1 izbe u mojich rodicov. Samozrejme sme tam mali tv a pc, ktore sme po ulozeni malej zapli, nepojdeme predsa spat aj my o 20.00. Mala s tym nemala problemy, nerusilo ju to a nebudila sa, rano bola vzdy vyspata. Ked zaspala, vzdy sme zapali k tv aj nocnu lampicku, tlmene svetlo eliminovalo blikanie obrazovky. Teraz po prestahovani uz v spalni ziadnu elektroniku nemame, na druhej strane, nemam problemy, ked ju potrebujem ulozit niekde mimo bydliska, napr. na oslavach - zaspi bez problemov i ked nema tmu a ticho. Suhlasim s tym, ze tieto veci vyzaruju ziarenie, ale ked som sa o tom bavila s pediatrickou, povedala mi len tolko, ze keby som ju chcela od toho do detailov chranit, musela by som este aj elektricke kable vytrhat zo steny. Tolko moj nazor 😉

bubushik
22. feb 2014

Uplne malinke babätka nepotrebuju mat ticho a tmu, im je to uplne uplne jedno, preto ked cez den babo spi, tak kludne mozte aj vysavat. Jasne, ze u väcsich je to uz ine, ale fakt batolata s tym problem nemaju. Myslim ale, ze otazka skor smerovala na ziarenia, ktore tieto spotrebice vyzaruju a podla mna, keby sme to chceli eliminovat uplne, tak by sme nemohli pouzivat ani elektronicke pestunky, co urcite mnohym z nas ulacuje zivot s babätkom. kazda elektronika vyzaruje tieto vlny, a nie len internet tv, pc, aj radion napr. a cd prehravace, takze bud vsetko alebo nic podla mna. Ked je na hodku dve pri babätku zapnuty pc alebo tv. myslim, ze to nijak neuskodi, ked dieta na to pc nelezi...

lauricka
22. feb 2014

mat v spalni TV a podobne vymozenosti sa neodporuca ani dospelym, takze toto by som sa urcite snazila zmenit, aby dieta mohlo spat v inej miestnosti, kde nie su ziadne nezdrave ziarenia

matote
15. aug 2014

ja sam telku teraz velmi nemusim a tak som celkom proti tomu...
Myslim ze najlepsie sa spi bez elektrickych spotrebicov - a to som kedysi bez pusteneho filmu velmi nerad zaspaval. Stoji to vsak za vyskusanie a "prekonanie" sa 🙂

aicha15
17. nov 2014

my tiež nemáme na výber nakoľko bývame u rodičov v 1 izbe a máme tu aj pc aj televízor. Ja cez deň televízor nepozerám ale manžel keď príde z práce zvykne si pustiť. ale keď je zapnutý notebook televízor je rozhodne vypnutý a naopak. musíme takto vydržať ešte rok a potom budeme vo svojom

gretocka
17. nov 2014

tak televízor sme nemali vobec ked sa narodil syn, zato PC siel cely den nakolko sme obaja s manzelom pracovali v nasej jednej izbe, kde sme aj spavali.
Ked sa narodila dcerka uz sme byvali v dvojizbaku, takze TV je v obyvacke a kedze v obyvacke cele dni pracuje manzel, tak TV sa zapina az vecer ked deti spira.
PC vsak bezi aj nadalej cele dni, momentalne na kuch. linke a detska izba je vedla.
Takze moj postoj. Ak je mozne aby dietatko spalo v inej izbe, treba ho nechat spat mimo. Ak sa inak neda, treba aspon mimimalizovat cas a hlasitost a podla moznosti aspon zvacsit vzdialenost medzi postielkou a spotrebicom.

patkaza
26. okt 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

určite, pretože počítač aj televízor ma nejaké hučanie/zvuk, ktorý ruší a toto hučanie môže byť aj na takej vlnovej frekvencii že ju nevnímame ale ajtak nás ruší a škodí, deťom ešte viac http://akoapreco.com/ako-spravne-spat/