Môže moje dieťa piť magnesiu minerálku ? Ak áno koľko denne ?
@jankahurtisova podľa toho aké staré dieťa a koľko minerálky denne... Keď už minerálku, tak Janu bez bubliniek výnimočne...
@jankahurtisova Chýba najdôležitejšia informácia: vek dieťaťa.
Kojenec mineralku nemoze, desatrocne dieta uplne v pohode kym jej nepije na litre
Syn ma 2 roky a myslela som tak pohárik denne na žalúdok
@jankahurtisova magnezia ale nie je na upravu travenia a u deti uz vobec nie.
@jankahurtisova a ako malé dieťa? Keď to je batoľa tak určite nie. Ak je to dieťa staršie tak jeden pohar neuškodí. Ale lepšie je predsa kúpiť dojčenskú
@jankahurtisova magnézia nemá žiaden vplyv na žalúdok a 2 ročné dieťa nemá piť minerálky
Preco nemozu male deti sytene/bublinkove vody? Mineralku chapem kvoli jej zlozeniu - aj ked si myslim, ze prilezitostne nezaskodi, ale co je zle na bublinkach ako takych?
@akrobrab podľa mna sýtené kvôli náchylnosti na hrdlo, nemyslím, že bublinky nejak inak poškodzujú organizmus, moja dcéra má 5 rokov a mineralku občas pije aj si pýta s bublinkami, podľa mna pohar minerálky lepšie ako voda so sirupom alebo dzus.
@jankahurtisova moja ma 2,5 a sem tam davam neperlivu magnesiu na zmakcenie stolice,ale asi iba deci,funguje vyborne, moze sa kludne
@zuzanaa239 Aj ja si myslim. Aj som to googlila, ale nic relevantne som nenasla. Jeden argument bol, ze bublinky zasytia a deti potom menej zjedia. Ok, beriem, to moze byt problem u nejedakov. Ja napr. mam 2,5r syna a od mala je problem dostat donho akukolvek tekutinu. Casto vypije za den len 2-3dcl. Ale bublinkove vody ma rad, sam si ich pyta, vypije niekedy aj 1 dcl na ex, takze u nas sa mu dava aj mineralka. Najma nech pije.
Tiež si mylslim že hlavne nech pije a nech mu vytravy lebo nakoľko uz nieje kojeny tak uz si poobede neodhrgne tak rozmýšľam že mu tu minerálku na odgrgnutie dám
@jankahurtisova Nepríde mi vhodné dávať takúto minerálku. Pre deti sú lepšie tie detské vody.