Môže dieťa chodiť od troch mesiacov?

karolin99
5. okt 2021

Ahojte mám takú otázku, známa mi hovorí že jej deti od 3 measiacov chodia … je to vôbec možné ? Najprv som myslela že to povedala len tak, ale ona to mysli vážne. :D mne sa to moc nezda, ale ak sa mýlim tak prepáčte. Máte vy niake skúsenosti s takýmto ?

patka06
5. okt 2021

chodia v kočíku na prechádzku
3 mesačné dieťa určite nechodí po vlastných nohách

vevesh
5. okt 2021

@karolin99 jasne a svist ju balil do cokolady....nanajvys stvornozkuju, chodit urcite nechodia ...

dskjhfdlkdjhl
5. okt 2021

@karolin99 a od polroka riesia diferencialne rovnice😉

1mina
5. okt 2021

Niektore mamy to tak beru ze napr ak chytia dieta z aobe ruky a ona kraca tak aha ono samo chodi 😂a potom sa tim chvalia...je to reflex ze bude nozky prekladat na chrbticu supa - nemali by sa vodit za ruky ani rocne a nie este takto par mesacne co som aj ja videla na vlastne oci 4 mesacne...to iste plati o sedeni - niektora mama posadi dieta a povie ze sedi od 4 mesiacov, dalsia pocka kym na to bude pripravenr a sadne si - a sedi od 8/9 mesiacov...neviem preco mavaju tu potrebu byt prvy ved im nic neujde

tamvtme
5. okt 2021

@vevesh ja by som ani to stvornozkovanie v 3m neverila, vsak vtedy sa vacsina este ani neotaca na brusko sama resp len s tym len zacina....

moni73
5. okt 2021

Od 4 mesiacov chodi same na wecko. Aj utriet sa vie🤦‍♀️

ckatka
5. okt 2021

Kravina riadna...
Jasne...bábätka majú reflex, ze keď sa im . chodidlá niečoho dotýkajú, tak sa nimi odtlacaju a vyzerá to akoby chodili. Ale nie je to chôdza pre pána...ved to ledva drží hlavu 🤦‍♀️

desore
5. okt 2021

@karolin99 Pozdravuj znamu a povedz, ze si mala tu cest, sa zhovarat so savojskou princeznou na MK. 😂

vevesh
5. okt 2021

@tamvtme tak to je uz realnejsie, i ked je malo takych deti..jedno z mojich deti sa pretacalo uz v 6 tyzdnoch, same dvihalo rukami popri skrinkach v 5 mesiacoch a samo sa dalo do sedu hodom do zadu zo stoja🤦‍♀️ale chodit zacalo az ako 15 mesacne...

qetka
5. okt 2021

Tak napriklad Kim Čong-il vedel chodiť už keď mal tri týždne a o ďalších päť týždňov rozprával a dokonca nemusel chodiť na veľkú potrebu.
Takze mozne to je 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

katkamatka7
5. okt 2021

@karolin99 Skôr myslela reflex, kedy vo zvislej polohe dvíha a klesá nohami, mohla ho držať okolo pása, to ,,chodenie" má prenesený význam.

dankanka
6. okt 2021

@karolin99 ak od 4 mesiacov chodi naozaj, tak je to chodiaca rarita, trebalo zapisat do guinessovej knihy rekordov, co uz, neskoro je :D.
Znamej vsetko moc zeries 🙂.

patus_2
6. okt 2021

@karolin99 existuje reflex, keď bábätko postaviš na nohy, chytiš za rúčky, tak bude prekladať nohy, čo vyzerá ako keby chodilo. Ale ono nechodí a akurát mu tým známa zničí chrbticu a ktovie čo ešte sa môže poškodiť.

cacianka
6. okt 2021

@patus_2 jej mozog....

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yvanielka
6. okt 2021

V 3.mesiacoch? No dosť neskoro, už sa má učiť bicyklovať 😑

pininka1
6. okt 2021

My sme boli s trojmesacnym u neurologicky a cumeli sme ako puci ked ho zobrala na stol, chytila pod pazuchy a mal akoze chodit. Samozrejme ze nechodil a ona ze ked takto date dieta malo by pohnut nohami dopredu. V zivote som to predtym ani potom nevidela a syn bol ozaj neskutocne popredu, v 5 mesiacoch uz stvornozkoval a v 9 m uz chodil sam.

anjelicek26
6. okt 2021

Syn mal hypertonus a mobilitu...pretacal sa od narodenia... odgulal sa lekarovi s podlozky po resuscitacii, co ti poviem... vravel nam, ze s tymto sa este zabavime... no mal pravdu... ako 6 tyzdnovy sa uz gulal na oba smery, 3 mesacny plazil, 4 mesacny stvornozkoval, 5 mesacny stal a 6 mesacny obchadzal nabytok a sam si sadal... chodil ale az v 11 mesiacoch, to ho vobec nezaujimalo... no a k teme, je mi uplne jasne, ze je to rarita, chodili sme k osteopatovi kvoli blokadam, kvoli napnutym svalom, na detske masaze, vobec nic super to nebolo... stale mu trebalo byt za zadkom, kedze rozum nikde a pohybu vela... vyliezal mi desat mesacny po stolickach na stol, po kniznici na regal sa tahal, lebo sila v rukach... ked sa narodila mala leniva knedlicka za nim, co sa 6,5 mesacna prvy krat ooopatrnne otocila, som si povedala ze vdaka bohuuuuu haha

lindusss2016
6. okt 2021

@vevesh ani nestvornozkuju, ako by mohli? Svalstvo a najma chrbtica trojmesacneho dietata na to este zdaleka nie je pripravena. Zdvihaju a otacaju hlavicku na brusku, to je tak vsetko, co zmozu.

lindusss2016
6. okt 2021

@pininka1 tak to je obycajny reflex chodidiel a robi to kazde zdrave dieta, ale ani nahodou to nie je chodza 🤦‍♀️ je to len posuvanie noziciek, ked ho niekto drzi. Chodza je to, ked dieta bez pomoci a bez drzania prejde nejaky kus.

lindusss2016
6. okt 2021

@lubka261 sediet sa nedava od ziadneho veku a nieto kvoli spravnemu vyvinu chrbtice 🙄

petamich
6. okt 2021

kde ja som ako matka zlyhala, ked nas skoro trojmesacny si tak akurat ruku cumle 😂 idem mu to skusit vysvetlit

luccija
6. okt 2021

@pininka1 mne to robila pediatricka na prvej poradni🙂je to nejaký reflex

dusankomoj
6. okt 2021

Jasné a od polroka lieta! Presne takto vznikajú zamindrákované maminky,ktoré porovnávajú čo ich deti dokážu. 3 mesačné deti sa horko-ťažko dokážu otočiť na bruško🤣

martinusik91
6. okt 2021

v 3m ma dieta past konicky, 6m pretocenie potom stvornozkovanie a v 9m sedenie z polohy na styroch. Tolko tabulky k tejto diskusii. Ja som mala predcasniatko tak ich viem naspamat. Mozno je ta kamoska fakt pripad ako
@anjelicek26 ale inak to asi nie je realne. Ak si odmyslime mamicky ktore deti davaju do pasivneho sedu a tahaju deti po dlazke v 5m a hovoria ze jee on uz od 3m sedel jeee on uz od 5m chodil. Ked to dieta neurobí samé ale s pomocou tak sa nedá hovoriť o tom ze to vie. Tie stupne vývynu nie su len tak. Ak dietatu rodicia pomáhajú, kazia prirodzený vývin dieťaťa a dieťa potom napr niektoré fázy ako napr stvornozkovanie preskakujú. Tým vzniká problém napr s prepojením hemisfér a správny vývin chrbta a iných vecí...

jaruska_12
6. okt 2021

Ja tak nenávidím keď nasilu matka posúva vývoj dieťaťa načo ? Moja na tri mesiace v perinke bola chodila na 14 m sedela od 6m všetko má svoj čas

pininka1
6. okt 2021

@lindusss2016 no jasne ze nie, ved preto to pisem,ze ta pani to mozno povazuje za chodzu dietata

janetinka27
6. okt 2021

@karolin99 chodiaci reflex ma dieta od narodenia, hned po porode sa dokaze zapriet do podlozky v stoji a aj prekladat nozky. zdravy normalny clovek toto s dietatom samozrejme nikdy nerobi, lebo je to zle. dieta potrebuje prejst fazami, kedy mu spevnie svalstvo a postupne sa odbremeni tlak, ktory je vyvijany na kostru. kto natahuje dieta ako mačku, tak mu samozrejme skodi. su zial ludia, ktori si myslia, ze ich dieta je najsikovnejsie a tlacia ho do sedenia, chodenia.

nefertiijti87
6. okt 2021

@karolin99 a Chuck Norris vedel najprv chodiť a až potom sa narodil 😂

vevesh
6. okt 2021

@lindusss2016 ak mas dieta velmi vyvinute, moze. Ale je to vysoka vynimka, nie je to "tabulkovy normal"...