Môže byť bábätko mrzuté kvôli návšteve?

noorzade
18. okt 2016

Uz tyzden je u nas navsteva.Svagrina so svagrom. Moja 2-mesacna dcerka zrazu ma problem vecer so zaspavanim a cez den byva placliva a nervozna,dokonca aj v noci stale suchoce,vrti sa a musim k nej skoro kazde 2 hodiny vstavat a od piatej skoro kazdu pol hodinu. Nieco nie je v poriadku. Zacalo to presne odkedy prisla navsteva a mam pocit ze sa to stupnuje...dnes je extremne podrazdena,stale iba place a nechce spinkat. Priznam sa ale,ze uz aj ja som z tej navstevy nervozna a ledva cakam kym odidu,lebo aj ja som unavena a vystavena a ked su tu,nemam taky klu. Je mozne zeby aj malinka na to zareagovala? Mate s niecim podobnym skusenost? V kazdom pripade zistim ci to naozaj bolo tym,ked odidu ale napriek tomu by ma to velmi zaujimalo.

natalym
18. okt 2016

Môže byť.

zrka
18. okt 2016

@noorzade to aj ja by som bola už na druhý deň 😀

meusicka
18. okt 2016

@noorzade ano, moze to kludne byt a dokonca ked uz aj ty pocitujes nervozitu, to vsetko prenasas aj na malu. a naopak.

kp7333
18. okt 2016

Babatka maju radi svoj klud a svoje ritualy. Zmenu hned vycitia. A tiez sa na ne prenasa nervozita z mamy.

noorzade
autor
18. okt 2016

citim sa naozaj hrozne...lebo ta navsteva bola neplanovana...mali prist na jeden-dva dni a uz je to tyzden...zajtra sice uz odchadzaju ale ja som totalne uz nervozna,a navyse aj nevyspata co malinka v noci len buntosila...a nemozem ani nuc povedat lebo budem ja ta zla 😥

natalym
18. okt 2016

@noorzade Úplne ťa chápem. Hlavne, že oni sú spoko, však? Ešte povedz, že ich aj obskakuješ a robíš im program?

zrka
18. okt 2016

@noorzade tak už to len nejako vydrž, zajtra budete mať už svoj kľud. Aj tak si dosť dlho vydržala. Ja by som už asi besnela skôr...Si povedz že zajtra si už oddýchnete s malou a vrátite sa do svojho režimu.

felycity
18. okt 2016

áno, niektoré deti to vycítia, moja zas ked sme sa vrátili z návštevy tak bola vždy podráždená...a bolo to okolo 2-4 mesiaca.

meusicka
18. okt 2016

@noorzade ono som sa aj divila, ze mas navstevu pri takom malom dietati, je to aj od nej nepekne, clovek by mal brat ohlad. ale mozno nemaju este vlastne deti a potom samozrejme nevedia co to obnasa, starat sa o navstevu a male dieta.
ja som mala navstevu na par dni, cca 4-5, pri 3 detoch a tiez uz som bola unavena ako kon. bola som rada ze nas prisli navstivit, pretoze zijeme hodne daleko od rodiny a pribuznych, ale bola to fuska. to sa nenadarmo hovori, ze navsteve sa clovek tesi 2x. prvy krat ked pride a druhy krat ked odchadza. 😉

noorzade
autor
18. okt 2016

hech to zass nie...ale je nas tu zrazu v domacnosti vela a som z toho nervozna a este k tomu nemusim svojho svagra...nikdy som sa necitila v jeho pritomnosti dobre hoci sa snazim byt k nemu mila a pretvarujem sa ako sa da ale nemozem si pomoct ze vnutorne k nemu citim odpor a celu dobu som pod tlakom...prosto navonok sa usmievam ale v zaludku citim ten tlak

zabina27
18. okt 2016

@noorzade akoze navsteve by asi aj mne bolo blbe cosi hovorit, ale muzovi (to je asi jeho sestra alebo brat, ze?) by som povedala svoje... ono clovek by to ani nepovedal, ze take male babatka taketo veci vnimaju, ale hej, uz aj len ked idete vy niekam a zmeni sa zauzivany rezim, tak moze byt ina, "pomylena". keby u vas boli dlhsie, tak by si urcite zvykla, ale tak snad uz za par dni bude ok 😉

noorzade
autor
18. okt 2016

hovorila som o tom manzelovi,poprosil ma iba aby som to uz dnes vydrzala...lebo zajtra uz odchadzaju...tak som zvedava teda ako to bude s nou ked odidu a svagor ze: ,,je vychcana mala,chcela by sa nosit,nesmies ju na to moc ucit...".Tak som penila od hnevu...adrenalin mi stupol o 200 stupnov....Mala som mu sto chuti nieco povedat...a este k tomu ohladom toho nosenia,ako moze vobec 2 mesacne babatko byt vychcane? Je nervozna, (z nich a aj zo mna ked som nervozna) tak chce upokojit u maminky...a este ma tu drzost ma poucovat co mam a nemam robit co sam vlastne deti ani nema? Mala som chut hodit donho osratu plienku 😡

natalym
18. okt 2016

@noorzade Poznáme. 😀
Pokoj a kľudne ju nos. Jeho mater nosila a druhým nedopraje.

eeffka
18. okt 2016

@noorzade tak ja by som mu splechla ze vychcany je niekto kto prisiel na 2dni a zabudol sa 2tyzdne a tu plienku by som po nom hodila 😀 ked uz vyziera tak nech prilozi ruku k dielu

noorzade
autor
18. okt 2016

oni nevyzieraju,naopak aj nakupili potraviny a tak,nechcem ich tu zase ociernovat avsak uz mam toho dost, to je cele...navyse kojim a viem ze vsetok stres ide tiez do mlieka

eeffka
18. okt 2016

@noorzade tak dnes zatni zuby a razne si s manzelom vyjasni ze "prespavacky skoncili" bezohladu na to ci im to vyhovuje alebo ake plne tasky nanosili.

Normalne zasnem...moja sestra je ako moje 3tie decko ( ma o 7 menej) takali sme ju s muzom kade tade po dovolenkach s 1duietatom neskor aj s 2ma +ona ( mam 39 a ona 32 len aby bolo jasno 🙂 ) a VZDY prve co sa pytala bolo ci nam nebude zavadzat/prekazat/otravovat.

timea7
18. okt 2016

@noorzade neplánovaná návšteva je u vás týždeň? To nemyslíš vážne! Čo ste hotel? Samozrejme, že malinká nemá svoj kľud, ty tiež nie a ona to cíti, deti majú citlivé senzory. Ja ťa teda obdivujem, mne sa takto nasáčkoval kedysi do dvojizbového bytu bratranec so ženou a polročným dieťaťom, my sme mali tiež polročné, ale na druhý deň už aj sypali. A to som bola maximálne tolerantná, dnes by neohlásení išli už po dvoch hodinách, to čo je za móresy? Keď vypadnú, oddýchni si, potom si urob poriadok s manželom - žiadne také, že ešte to vydrž, to kde sme? A potom si naštuduj niečo o asertivite, potrebuješ to. Je úplne fuk, či nakúpili potraviny, nanosili všetko možné. Dotrepať sa do rodiny s dvojmesačným bábätkom a zostať tam týždeň je neuveriteľne sprostý nápad, aj keby ste aké vzťahy mali.

dagaz
18. okt 2016

@noorzade toto doverne poznam. Ku mne hned druhy den ako som dosla domov sa nastahovala mamina s tatinom. Ja ich mam strasne rada a som strasne rada ze su a ze mi pomahaju ale vtedy mi to prislo veeeeelmi zatazko ze su u nas. Mamina sice chcela varit a vsetko ostatne ale mne to vadilo. Ja varim inac ako ona, ja riad neumyvam umyva mycka a moja mamina stara skola...no mozem povedat ze prvy keat v zivote som sa straaaaasne tesila ze idu uz prec.

timea7
18. okt 2016

@noorzade a do budúcnosti si vyhoď z hlavy jedno-dvojdňové návštevy, žiadne také, ak vám je spolu fajn, choďte na chatu, ale nie aby si si ty pustila do svojho súkromia ľudí na viac dní.

timea7
18. okt 2016

@dagaz tiež som mala úžasné vzťahy s rodičmi aj svokrovcami, píšem mala, lebo už žiaľ všetci nežijú, ale toto som si dohodla ešte pred pôrodom - chceme si drobčeka vychutnať sami dvaja a sami sa aj o neho starať.

nyusika
18. okt 2016

@noorzade raz by mi toto niektyo poverdal na dieta (ze je vychcane), ani by vetu nedokoncil a stal by za zavretymi dverami. veci by mal vyhodene pod oknami.
pokial nezxijete v kastieli, tak slusna navsteva po troch dnoch odhcdza. raz za cas tie tri dni su OK.
ja osobne by siom tiez nemohla buyt niekolko dni u v p[odstate cudzi ludi, urcite by som sla spat niekam do hotela.
potrebujem svoje sukromie

dagaz
18. okt 2016

@timea7 jasne....len u mna bol a stale je problem ze rodicia su 365km od nas😁( od nasej brany az po ich branu) takze jednodnove navstevy neprichadzaju ani neprichadzali do uvahy.

noorzade
autor
18. okt 2016

oni si vlastne prisli hladat pracu,lebo zijeme v zahranici a mali tu v nasom okoli absolvovat nejake pohovory a ubytovali sa na dva dni u jednych znamych. Potom prisli na navstevu k nam ze maju este nejaky pohovor ale ze nemaju kde prespat tak jasne ved pomozeme no a malo to byt na tie cirka 2 dni a je z toho tyzden a uz si nasli robotu takze zajtra odchadzaju

timea7
18. okt 2016

@dagaz to nevadí, ale mohli vás nechať dva tri týždne vydýchnuť a prísť až vtedy, kedy to vyhovuje obom stranám.

natalym
18. okt 2016

@noorzade Tak ale si pomohla zase. Dobrý pocit, hm? 😉

timea7
18. okt 2016

@noorzade nemajú kde prespať? Bola by som ochotná s nimi pohľadať hotel, penzión, kde majú volnú izbu, to je všetko, čo pre nich môžem urobiť.

nyusika
18. okt 2016

@noorzade fakt zlaticka..ked sa uz k vam takto nanominovali, tak budem drzat hubu a krok, namiesto priblblych poznamok.

dufam, ze Vam aspon nakupili plnu chladnicku jedla, ako podakovanie za ochotu.

dagaz
18. okt 2016

@timea7 noooo mohli a ja som aj predpokladala ze to tak bude...no ale nemala som to srdce im povedat ze teraz niesu vitany😄ale prezila som to..varila pre 4 dospelych...upratala...stihla sa postarat o krpca ale po tyzdni som bola ko😊 ale nevadi....prezili sme ti..ved su to rodicia😊

timea7
18. okt 2016

@dagaz no tu práve pokrivkáva to asertívne správanie....veď to nie je na urazenie, ja som im to tiež povedala citlivo a nevarila by som pre štyroch ľudí, alebo by som niečo objednala, alebo by som požiadala maminu o pomoc. Veď sú to rodičia - práve preto.

nyusika
18. okt 2016

@dagaz toto este pochopim - stari rodicai prisli pozriet vnuca, predpokladfam, ze sa dopredu ohlasili a pocitali ste, ze to nebude naotocku.

ale toto je uuuplne iny pripad, pridu v podstate neohlasene, ostanu bez pozvania vopred na dlhsiu dobu, svagor ma priblble poznamky.
ja takychto hulvatov/neokrochancov tak neznasam :(