Môže byť 6 ročná dcéra námesačná?

mattuliatko30
3. jan 2012

Kočky, máte niektorá takýto problém???..moja 6 ročná dcérka sa vnoci budú..skoro pravidelne..okolo tej 23.hodiny....a musí na záchod....no motá sa len v izbičke...prejde do chodby , zase sa vráti nazad...a proste nevie trafiť na wc....ani si to nepamätá..proste ju nemôžem prebrať.....ale zaujímavé je, že keď je zhasnuté...a my už spíme..tak ide sama....aj sama ide nazad...iba keď sa svieti, alebo pozeráme telku...tak len blúdi po izbe......neviem,či má taký tuhý spánok....a nevníma.. raz sa stalo, že otvorila dvere z bytu...a stepovala pred výťahom...a myslela si ,že ide asi na wc... .poradťe mi , ak máte niektorá s tým skúsenosti...ďakujem.

liz_lemon
3. jan 2012

@mattuliatko30 je to namesacnost, ja to mam tiez od detstva, trva to doteraz, hocikedy v noci nieco rozpravam, sedim na posteli, ale rano si to vobec nepamatam
neviem, co by sa s tym dalo robit, mne to neprekaza, ale snaz sa zabezpecit okna a dvere, aby nevysla, resp. nevypadla

anelehka
3. jan 2012

ahoj,aj starsi syn to mal,trvalo mu to asi do puberty,potom sa to vytratilo,nas vysiel aj von,ale len na dvor,akurat sme mali vsade poroztahovane bednicky s marhulami,bola tma,my sme sedeli na dvore a on krasne tie bedne obisiel,my sme mali problem po tme,aby sme do nich nenarazili,nechceli sme svietit bolo vtedy vela komarov... 😀 normalne sme ho otocili a vratili do postele,rano si nic nepametal,stalo sa vela krat,ze zo sna chodil,hovoril,vzdy som sa ho bala pustat k bratovi na bytovku,lebo byvaju na siedmom poschodi,nato som bola opatrnna,alebo na skolske vylety,kde mali spat a na poschodi... ☹ nastastie,ako som pisala,preslo to... 😉

mattuliatko30
autor
4. jan 2012

@anelehka no tak nie je to nič vážne...si ma upokojila 🙂 dúfam,že to časom prejde.....ono už to býva menej často....ale býva ....tak dúfam,že vyrastie z toho...ona fakt vtedy nevdníma...môžeš ju dať kde chceš...proste len behá...po byte..a nevie trafiť do postele.....preto spáva stále dolu na poschodovej posteli....už sa s ňou chcela staršia sestra aj vymeniť...ale ja sa bojím..že by spadla.....niekedy buď len sedí na posteli..a kolíše sa...a čosi si mrmle....vtedy viem,že chce ísť na wc...musím ju tam odniesť...a zase odniesť nazad....tak uvidíme...ale podľa mňa čím je väčšia sa to lepší.....ono je to niekedy fakt nebezpečné....ale tak ja sa zobudím..pri každom šuchnutí....takže ju mám pod kontrolou

mattuliatko30
autor
4. jan 2012

@liz_lemon no už zamykáme... 🙂 už sa bojím, aby niekam nešla.....ale snáď to časom prejde....

lusana
4. jan 2012

ahoj, my sme mali ten istý problém s dcérou keď mala asi 7 rokov išla na záchod, ale potom si už ľahla hocikde do obyvačky na sedačku do spálne na manželskú, alebo zašla za manželom k počitaču a tam stála, dokonca niekedy aj kričala zo sna a nemohli sme ju prebrať. Teraz má 9 rokov a už to neurobila dlho.

sante81
4. jan 2012

ja som mala vraj toto isté ked som mala 8-9 rokov, sprchovala som sa v studenej vode v pyzame, na záchode som sa zamykala, s otvorenymi očami, ale nepamatala som si nič. vraj som z toho vyrástla, neviem či sa to v dnesnej dobe dá nejako konzultovat so psychologickou, ale myslím ze je to len dočasné. a hlavne treba zamykat dvere, nasi v lete ani balkon radšej neotvárali aby som sa nesla tym smerom náhodou prejst (:

betka81
12. máj 2014

no moja mala 4 ročná to ma tieť, normalne sa posadí na posteli a strašne place a nesuvisle rozprava ukazuje prstom dakde do roha a potom sa mota po izbe ide na wecko ale väcsinou netrafi tak ju nasmerujem a potom ju ulozim spať a spí dalej a to ma pravidelne kazdy vecer okolo desiatej hodiny hmmm dva razy som ju uz aj oslovila menom a prestala akoby sa prebrala alebo co ale vraj by sa to nemalo tak neviem co mam s nou robit bojim sa aby si niečo nespravila nechtiac, dufam že ju to čoskoro prejde.