Môže byť 3-mesačná podchladená, ak som ju v noci nezakryla?

10. jan 2021

Dievčatá, som strašná matka! Moje 3 mesačné bábo spinká so mnou v posteli, dnes ráno o 4tej som prebalila, položila do postele. Maličká si ešte kopkala, tak som ju neprikrývala, nech si kopká. Ale ja som zaspala!! a drobec na zobudila pol hodinu dozadu. Bola chladná, teda nožičky, ručičky ušká a nos studené. Hneď som ju zakryla mojou vyhriatou perinou, začala som hneď kojiť nech sa zahreje aj zvnútra. Teraz je už teplučká. Cez deň sa mám kúri na 24 stupňov, na noc sa kotol vypína. Moja otázka, mohlo sa jej niečo stať? Nejaké podchladeniny, či ako prvorodička stresujem? Noštek má stále červený. Ďakujem za pomoc.

thoughtfulweirdo
10. jan 2021

Teplotu skúšaj na zátylku, nie rukách a nohách. A neboj, keby jej bola zima, plakala by aj v noci 🙂

macekovam
10. jan 2021

Zima jej byť mohla.. Nad ránom je zima po celej noci... Dobrý je spací vak...

alikal
10. jan 2021

vobec nie si zla matka, take veci sa stavaju, neboj, moja ma dva a pol roka a zakryvali sme ju mozno prve dva mesiace a potom sme prestali lebo byvala spotena, mava len tenky vak alebo spi len pyzamko a sveter, nezakryta, kazdu jednu noc a nebyva vobec chora

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domak2
10. jan 2021

Ak nemáte v dome -10 tak by malo byť všetko v pohode. Moja neznasala byť zakryta, aj v spacom vaku bojovala, najviac sa vyspala keď jej bolo chladnejsie. Ale ja si už 8 rokov neviem pomoct a vecne ju v noci zakryvam keď sa preberem 😅

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
10. jan 2021

Nic jej nebude, nemusis ani cez den kurit na 24 stupnov, staci na 22

zuzinapipina
10. jan 2021

Moj maly bude mat 5 rokov a robi to dodnes, zaspi zakrytý a v noci sa automaticky budim a chodím ho zakrývať, no niekedy tak tvrdo spim a nezakryjem ho vôbec🤷‍♀️. A nikdy zatial neprechladol. Neboj sa 😊

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katpox
10. jan 2021

To som aj ja stresovala, ale nakoniec som zistila, ze je babo v pohode, keby citi nekonfort tak by sa ozval,

jankalukasova
10. jan 2021

Co su podchladeniny? 🤔

brigib
10. jan 2021

Aj mne sa to rsz stalo, nezobudila som sa na ňu. Odkopkala zo seba prikrívku a ona sa mohla dkorej zobudiť, ale neplakala preto som sa ani nezobudila ako som sa zobudila hned som ju pritiahla k sebe a dala jej cicik. Stalo sa to pred 2 tyzdnami a neochorela(chvalabohu) a ja som sa zľakla ale nič jej nie je.

malicka_mysicka
10. jan 2021

Urcite nie, na kolko vam klesne teplota v noci? Mala tie koncatiny uplne hole? 24 je dost vela. Ja mam koltol cez den na 22 a v noci sa tiez vypina a keby bolo pod 19 tak sa pusti a v tejto teplej zime sa mi vobec nepusta. Takze ked ti to tam kleslo na 20-21, tak sa urcite nepodchladila, no worries 😉.

halci
10. jan 2021

Toto sa mi uz stalo a dieta bolo v poriadku. Neboj sa. Ano, spaci vak je fajn vec ale niektore deti ho neznesu, prva dcera v nom spala v pohode a druha vrestala jak tur. Doteraz spi odokryta. Neznasa nic na sebe mat.

nikpa
10. jan 2021

Nespi este v perinke? V 3 mesiacoch by mala alebo minimálne v spacom vaku. A ked nie a vies ze sa odkopava tak ju viac oblec na noc. Neviem ako mate v noci ale aby bola podchladena to by ste tam museli mat extra zimu co asi nemáte. Max.mohla nachladnut ale to určite nebude nič vážne, neboj.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
11. jan 2021

@nikpa preco by mala spat v perinke? Moje dieta sa narodilo v zime a perinku a spaci vak bojkotovalo. Normalne pyzamo, lahka prikryvka a vybavene. Ved nema hole ruky a nohy a v spalni nie je 14 stupnov.

zuzka38
11. jan 2021

nie si strasna matka, citis sa tak, zlakla si sa... robis najlepsie ako vies, nic jej nebude.. keby jej aj bolo extremne zima, zobudi sa a place, vsetko je OK

nikpa
11. jan 2021

@elizabet173 minimálne preto aby potom matka nebola v strese ze jej dieta nachladolo tak ako to je v tomto pripade. Také male dieťa ma byt predsa v teple. Samozrejme každá si to svoje vychovavame ako uzname za vhodné. A ak babo bojkotuje peinku aj spaci vak, to chapem, neda sa tam priviazat nasilu. Ja sa riadim podla seba, ked spim alebo len lezim na gauči, proste sa nehybem a nedam cez seba aspon deku tak mi je chladno, je jedno ci je leto alebo zima.

elizabet173
11. jan 2021

@nikpa ty si napisala - mala by byt. Nemala, je to individualne, niektore deti nespia dobre, ak im je prilis teplo. Tu je dolezitejsia pohoda dietata, ako stres matky, ktory si casto sama vyrobi. Ja som tiez zmrznuta, dokonca mam hrubsi paplon ako moj partner, on by sa pod takym nevyspal. Tiez mi je jasne, ze take male dieta nema taku termoregulaciu ako dospely, ale trojmesacne v perinke skutocne byt nemusi.

yollanda
11. jan 2021

Veď nemáš doma -5