Môže bábätku vadiť, keď sa ho snažím uspávať?

21. sep 2022

Ahojte, v poslednom case som vypozorovala u 2 a pol mesacnej dcery ze jej asi niekedy vadi ked ju dojdem uspavat. Ked ju ulozim do postielky a je nervozna zacne robit take ako by vykriky kazdych par sekund, znie to ako "hej" a take vrcave zvuky(neviem ako to lepsie popisat 😀) ale nie je to ze by suvisle plakala. Ja v dobrom umysle zvacsa pridem ju zobrat na ruky alebo sa ju snazit pohladkat, ale vtedy sa to len zhorsi a zacne ozaj plakat, to uz potom zvacsa tak skoro neprjde..... Ked ju necham tak , a nerusim ju zvacsa do 10-15 minut zaspi s tym ze tak vrci a vykrikuje. Je mozne ze ju len rusim svojim "ukludnovanim"? 😂 Mali ste to niektora podobne?

ichbinich
21. sep 2022

Ano, ja som po case nahodou prisla na to, ze dcera NECHCE, aby som ju nosila a tisila 😀 Bola presny opak syna vtedy... Raz som uz nevladala a dala ju do postielky, nech si sekundu oddychnem a ona sa otocila a zaspala! Ako kukala som jak tela na nove vrata, fakt 😀
P.S. Nepotesim ta asi, ale tato faza u nej netrvala vecne 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. sep 2022

@ichbinich tak s tym neratam, len sa mi to zdalo divne :D ...a dokedy to trvalo u vas ? co potom chcela uz nosenie na rukach prave?

ichbinich
21. sep 2022

Ano, potom bola faza, ze zaspala iba v nosici, ked som s nou tancovala viedensky valcik 😂 (cez den)
Alebo iba v kociari, proste furt sa to menilo 😀
A ako dlho zaspavala sama si nepamatam, ale netesila som sa z toho prilis dlho 😉
Vecer nebol moc problem, lebo vacsinou zaspala pri kojeni a hotovo...

autor
21. sep 2022

@ichbinich tak to si ma moc nepotesila, ale uvidime 😀 kazde dieta je ine 🙂

ichbinich
21. sep 2022

Presne tak, kazde dieta je ine a ma rozne fazy. ❤
Treba babo pocuvat, ked sa teraz citi lepsie, ked ho das do postielky, tak ho tam daj. Mozno za mesiac ta bude chciet zase citit pri sebe...

sims122
21. sep 2022

Moje prve dieťa bolo také ze nechcelo uspavat. Ale ja zas poteším, že u nej to tak ostalo 🙂 len v období keď išli zuby tak som uspavala

autor
21. sep 2022

@sims122 no to ma zaujima ze ako je mozne ze si na to nezvyklo babo ked si ho tak uspavala pocas toho ked isli zuby ? ja sa bojim ze ked budu take obdobia tak si zvykne na nosenie a hupanie na rukach a potom to tak ostane :-/

sims122
21. sep 2022

Tiež mi to ľudia vraveli ze to tak bude ale nezvykla si. Potom keď bola väčšia tak som ležala pri nej kým nezaspala. Takže pohoda. Pri druhej som si to 100 násobne odskákala, ta neze nevedela zaspať bezo mňa ale ani spať, katastrofa :D

maryetta
21. sep 2022

Veru tak. Kazde dieta je ine. A kazde obdobie prilis kratko trva.
Mam 3deti a pri kazdom som sa ucila co nan plati.

jaskolka
21. sep 2022

Áno, môže to byť, sú také deti, čo nechcú hojdanie, nosenie, a podobne,chcu zaspať samy a vyrušuje ich to.
Vlastne skúsenosti nemám, obe deti boli"hojdačky a cucacky "

mamkalentedkova
21. sep 2022

Moja asi pol roka zaspavalantak ,že som ju položila dompostielky ,dala cumlík ,zakryla a do minúty spala ..ale ako sme prekonali covid ( to mala akurát pol roka ) nevedela vôbec zaspať .To bol cirkus neskutočný..na rukách ,v kočíku,všelijako a doteraz (má cca 15 mesiacov ) zaspáva na prsníku ..cez deň ,večer aj v noci . Výnimočné pri kolísani na rukách .

elizabet173
21. sep 2022

máme v rodine také dieťa, má necelé dva roky, od narodenia do postieľky a odísť, niekedy by si pospala aj mama s ním, ale ako keby mu vadilo, že tam je, mrnčal. Tak jeho dala do postieľky, ona do obývačky na sedačku 😎 To sú zrejme tie deti, ktoré spia lepšie v inej miestnosti, ako rodičia a to od útleho detstva. Nemám s tým osobnú skúsenosť, moje zaspávalo v postieľke od narodenia, ale bola som pri ňom, vtedy naopak nemrnčal.

luccija
22. sep 2022

Neber ju na ruky, ked je uz ulozena v postielke na spanok a vyslovene neplace o dusu.Ja som si vzdy lahla vedla chytila za ruku ci potlapkala po zadku a spali sme.Kazde babo je fakt ine.moje krstna bolo zvyknute same spat a, ked som bola pri nom chcel mi rozpravat, chytat nos, saskoval bol uz trocha starsi.Odisla som za chvilu spal.

selu11
22. sep 2022

My sme to mali rovnako pri druhej, kým sme na to prišli čo ona chúďa vlastne chce a že mi ju len obťažujeme 😅

nurielka
22. sep 2022

Áno môže vadiť. Pri prvej stačilo dať cumel, plienku a nechcela ma ani vidieť, od 2 rokov sama v izbe, chcela zhasnúť svetlo a cau mama. Druhá do pol roka na rukách(bez cumla, nechcela ho), plakala ako odušu v postieľke, v nosiči, potom ležala na mne a tapkala som ju po plienke, a po roku ležím vedľa nej a do 10 minút spi, sem tam sa pritúli. Viac kontaktná no..