Môže bábätko zívať, aj keď nie je unavené?

16. sep 2022

Ahojte, je mozne aby babatko zivalo aj ked nie je unavene ? Momentalne sa snazim ukladat dceru (2m) hned ako vidim ze ziva, ale obcas mi potom pride ze spat nechce. Moze teda zivat aj z ineho dovodu ? Kolko zivnuti mam ratat nez ju dam spat 😀 ? Viem ze je to trosku zvlastna otazka, ale chcem sa naucit vyznat v signaloch ktore mi dava, nech potom neni nervozna a prilis unavena, takze budem rada za tipy od skusenych maminiek.

pribinak
16. sep 2022

Zivnutia rátať nemusíš, zivame aj keď sa nám nechce spat, je to prirodzene.

larazivago
16. sep 2022

Ja som si napríklad zivla pri čítaní Vášho príspevku... 😃

nika11103
16. sep 2022

Alebo sa nudí . Veď zivame aj z nudy ;)

fiafia
16. sep 2022

Ale su aj iné spôsoby ako odhadnúť kedy dať spat, suchanie ociek, skleny pohľad, plač. Ja som sa v začiatku držala tabuliek kolko asi by mala spat, koľko bdiet a za chvíľu som vedela rozoznať signály čo kedy presne potrebuje

marianarem
16. sep 2022

Tieto prve mesiace to je s uspavanim niekedy tazke, nemusis to takto riesit. Ono dieta niekedy aj chce spat, lenze brusko, reflux, hlad, pohyby ruk, v hlavke nieco spracovava...no a nezaspi. Ja som mala prve mesiace pocit, ze skoro cele dni len uspavam. Ked sa ti zda, ze nechce spat, tak na dalsi raz ju podrz hore trochu dlhsie a uvidis, ci to uz bude moc alebo nie. Z jedmeho preunavenia sa spamata rychlo. V tomto veku sa aj bdele okna skokovo menia niekedy, je to dost tak, ze pokus omyl. Ja som inac dost citliva a myslela som si, ze budem vediet citat signaly babatka, lenze u toho babatka sa toho deje tolko a moznosti komunikacie ma obmedzene 🙈

beata_ra
16. sep 2022

Hmmm to by som nerobila, ze by som sa riadial zivnutiami. To moze byt klamlive, kedze aj ty si zivnes bez toho ,aby si hned zaspala

evica17
16. sep 2022

Ja som mala cca ostane koľko vydrží byť hore , také malé ako máš ty tak Max 1,5 hodiny. U nás to bola nervozita ako signál, potom som ho ešte 15 minút podržala a ponosil na rukách a následne uspala. A ak náhodou uspavanie trvalo dlhšie ako 10 minút,posunula som čas bdenia. Netrápilo som sa s uspavanim ak on sám nechcel

autor
16. sep 2022

Dakujem pekne vsetkym za rady a postrehy...
@marianarem nam prave fakt pekne spava, len mam pocit ze niektore dni cosi spravime zle a potom je plac cely den alebo aspon niekolko hodin. Pretoze zvycajne jej dam papat , ukludni sa, potom ju polozime a zaspi sama v pohode hoci to trva nejaky cas, takze u nas boli tie uspavania skor obcasne...ja som zas naopak pocula ze cim je babo starsie tym je to horsie s uspavanim, tak neviem 😀 U vas sa to teda zlepsilo po par mesiacoch ?

marianarem
16. sep 2022

Ano zlepsilo, bol ovela predvidatelnejsi. Ked mas iba v niektore dni pocit, ze nieco spravite zle, tak to je velky uspech, ja som mala zo zaciatku tento pocit skoro kazdy den 🙂 Ide vam to urcite dobre. Po tych 3 mesiacoch to zacalo byt u nas lepsie, po pol roku este lepsie, v 8-9 mesiacoch konecne uz rezim a zaspavanie behom chvile. S vynimkou obdobi, ked sa prechadzalo na menej spankov.

autor
16. sep 2022

@marianarem vdaka, tak aspon vidim svetlo na konci tunela 😀

h2
16. sep 2022

Ja keby som mala ísť spať vždy, keď zívam, tak nič iné nerobím, len spím a zívam. 😁 Nepoznám nikoho, kto zíva viac, ako ja. Aj iní ľudia si to na mne všimli. Mám to takto celý život Neviem, čím to je, asi mám nejaký nedokysličený mozog. 🤪 Ale únavou to nie je.