Môže 10 mesačná dcérka spať na brušku?

tereza841
19. okt 2014

Ahojte maminy, mozno uz tu je taka tema rozobrana ale nechce sa mi hladat. Mysite ze mozem nechat 10mes. dcerku spat na bruchu, nemam uz ani monitor dychu a vzdy ked ju otocim na bok alebo na chrbatik tak sa prevrati na brusko. Mam strach aby sa nezadusila.

evka_evka
19. okt 2014

Ahoj.no moja dcera spáva na bruchu odkedy sa vedela sama pretocit.a nikdy som nemala ani monitor dychu.myslim ze je uz dost velka nato aby tak mohla spat.teraz ma moja 13mesiacov a pretaca sa ako chce celu noc.na brucho.na bok.ruky pod seba...hociako

gimli274
19. okt 2014

Veď to je už veľké dieťatko, vôbec by som to neriešila. Naša má tiež 10 mesiacov a nechám ju spať ako sa jej zachce, pokiaľ je dieťa zdravé automaticky by sa prehodilo, keby nemohlo dýchať. Ja v tom teda nevidím žiadny problém.

pribinak
19. okt 2014

Je to úplne normálne, ze spinka na brušku, ved babatka si tiez hľadajú tu najpohodlnejšiu polohu na spinkanie, niektore babatka spinkaju na brušku od začiatku
Pokial nemáte nejake vážne respiracne ochorenie nie je to podla mna žiadny problem

xevulax
19. okt 2014

Klidne moze spat na brusku aj moje tak spavaju a maju 10 mesiacov a spavaju na bruskunodkedy sa vedia pretocit. Starsia to iste su asi po maminke 🙂 nemusis mat obavu nechaj ju spinkat ako jej je dobre

katarinamarkova
19. okt 2014

velke dietatko, uplne ok 🙂

siska53
19. okt 2014

Vie sa pretacat,moze... Ja som ich sem-tam pretocila naspat,ak som sla v noci na wc,ale aby som.kvoli tomu bola kazdych 5minut hore,to teda nie..

kofoluska
20. okt 2014

Kedysi bola poloha na brusku povazovana za najbezpecnejsiu. Opytaj sa maminy, ako si od narodenia spavala. 🙂 Nas dokonca cca od tych desiatich mesiacov ani nezaspi ak nelezi na brusku. 🙂 Nohy pod seba, rukou ma objime a zachrape. Poloha jak v maternici 🙂 (myslim tie stocene nohy pod sebou). 🙂

hadassah
20. okt 2014

moja dcéra vrieskala vždy, keď som ju chcela dať na bruško pocvičiť, poležať... nikdy na bruchu nebola, nechcela dvíhať hlavu, tak som to nechala tak. Odkedy sa vedela pretáčať na brucho sama, začala tak na moje prekvapenie sama od seba aj spávať 🙂 hocikedy ju počas spánku nájdem na bruchu.

anina33
20. okt 2014

Nasa uz od dvoch mesiacov spava na brusku

lienka1601
20. okt 2014

moja tiez spava od kedy sa vie otocit na brusku.. a ked ma sopliky napr je to lepsie aj dr to povedala ze je dobre ked spi na brusku.. 🙂