Prosím poraďte ako motivovať aby už aj môj malý začal sám chodiť. Zajtra má 16 mesiacov. Okolo nábytku prejde aj sám že sa pridržiava. A chodiť má veľkú chuť využije každého chytí za rúčku a ide. Ale sám sa vôbec nechce odvážiť.
@martinkamly Moja skusenost (ale teda iba s jednym mojim dietatom) je, ze nenamotivujes. Zacne chodit, ked bude chciet a bude sa na to citit. Moj 4nozkoval az 8 mesiacov, okolo nabytku chodil 7 mesiacov a az potom zacal chodit. Neboj sa, urcite raz zacne.
Nijak nenamotivujes. Ked naberie odvahu sam sa pusti do priestoru
@martinkamly nemotivovat. Pride to samo. Nechat ho tak 🙂 neporovnavat s inymi detickami... a hlavne ziadne choditka a tlacitka dopredu a neviem co estr
Nebrat za rucku. :D
Najhoršie je to, ak sa deti porovnávajú. Treba si uvedomiť, že tak ako aj dospelí sú proste deti jedinečné a každé je iné. Keď bude na to pripravené, tak neboj sa ty nič, veľmi rýchlo so s tým poradí
Úplne jednoduchá rada - nedať mu rúčku, keď si ju pýta na chodenie. Bude "donútený" nabrať odvahu a skúsiť sám. Takto je lenivý niečo nové skúsiť, lebo vždy je tam ta pomocná ruka ☺️
@martinkamly prosim ta, nechaj ho. On sa pusti sam, nepotrebuje ziadnu specialnu motivaciu. Ja i dcera sme zacali chodit v 18.mesiacoch.
Povedz si tak, urcite raz zacne chodit, do 18tky sa plazit nebude😊 ja som tiez uz bola na nervy, a aj nas opatrny syn sa raz pustil. Teraz ma rok a pol a stale to neni nic moc, ale pride to u kazdeho dietata, len treba vydrzat
@martinkamly preco motivovat?
mozno mu potrebuju zosilniet svaly, dozriet nervova sustava a ked to nastane, tak zacne chodit sam...
alebo ho chces motivovat a potom stresova pri kazdom kroku, kam spadne a o co si buchne hlavu?
@martinkamly Moji svokrovci sa snazia vodit moju 14 mesacnu za ruku a slak ma ide trafit, ked to vidim.Uz sme im a clanky preposielali, ze je to skodi dietatu a moze spomalit vyvoj.Napriek tomu to robia, ked sme u nich.Stara skola, co uz.Este ze sme u nich len 1x tyzdenne.Takze za mna urcite nevodit za ruky, v mozgu dietata sa nevytvoria tie spravne prepojenia. Ako mi povedal ortoped na prvej navsteve- vasa dcerka musi vsetko robit sama.
@martinkamly nestresujte, je to prirodzený vývin, netreba nič siliť, ak bude chcieť a bude si sebou viac istý odváži sa a bude skúšať...potom ho už nezastavite 😉Pre deti je vsak velmi dobre z hladiska vyvinu chrbtice aby čo najdlhšie stvornoskovali. Odborníci dokonca odporúčajú sa hrať s deťmi na lezenie aj keď už chodia. Skúste pozrieť rôzne články od fyzioterapeutov. Hlavne kľud, netreba porovnavat z inymi detmi a nepocuvat v tomto starších, lebo to je generacia, ktorá vyrástla na choduloch a vodeni za rucicky...