Pekný deň mamičky.Poprosím vás o radu.Moje 3,5 mesačné bábätko ma moorov reflex,bez ulitky sa vkuse budí ručičkami.Ulitka veľmi pomáha ,aj cez deň aj v noci.Lenže sama sa už vie dať na bok a dva krát sa dokázala dať na bruško,keď sme sa hrali.Tym padom ulitku ma voľnú na ručičkach,pre prípad ,ak by sa dala na bruško a nemohla by hýbať s ručičkami.Skušali sme to a je to čistá katastrofa,vôbec sa nevyspí.Ako ste to riešili?Dakujem☺️
@11silvia11 môj prvý syn mal tiež veľmi silný moorov reflex. V pôrodnici ho balili s ruckami pri tele, on sa na to zlostil, takže stále plakal. Doma som zavinovanie zrušila hneď v prvú noc a spal voľne. Trvalo síce 2 týždne, kým sme sa ako tak v noci vyspali, ale postupne sa až tak nebudil. Cez deň spal na mne. Okolo 4 mesiacov sa začal reflex vytrácať, a v pol roku zmizol úplne.
@11silvia11 My sme malemu specialne prisposobili postielku, spaval akoby v takom.zlabe v tvare U a ked sa chcel tocit, tak to mal.hore kopcom a neslo mu to.
@marianarem ja som dala mantinel okolo nej,čiže nemá hadam šancu sa prevrátiť ,čo myslite?
Len teoreticky, skusenost nemam. Jedine asi pomaly odvykat, hlavne cez den (ked vies lahsie douspat) zacat davat ulitku volnejsie a volnejsie, pripadne zavinovat len do muselinovej plienky napr. tiez stale volnejsie a volnejsie az si zvykne. Nemusi to vobec trvat dlho, ale zasa necakan ani hmenu za dva dni. Moro reflex by mal okolo cca 4 mesiaca zmiznut, hlavne ak sa nebude umelo predlzovat potlacanim, takze ne najvhodnejsi cas ulitku zrusit. V noci hlavne davat este vacsi pozor, kym bude stale zavinuta, pretocenie na brusko v ulitke/zavinovacke je naozaj nebezpecne. Drzim palce, nech si rychlo zvykne 🍀