Moorov reflex a ulitka

11silvia11
1. okt 2023

Pekný deň mamičky.Poprosím vás o radu.Moje 3,5 mesačné bábätko ma moorov reflex,bez ulitky sa vkuse budí ručičkami.Ulitka veľmi pomáha ,aj cez deň aj v noci.Lenže sama sa už vie dať na bok a dva krát sa dokázala dať na bruško,keď sme sa hrali.Tym padom ulitku ma voľnú na ručičkach,pre prípad ,ak by sa dala na bruško a nemohla by hýbať s ručičkami.Skušali sme to a je to čistá katastrofa,vôbec sa nevyspí.Ako ste to riešili?Dakujem☺️

anavixy
1. okt 2023

Len teoreticky, skusenost nemam. Jedine asi pomaly odvykat, hlavne cez den (ked vies lahsie douspat) zacat davat ulitku volnejsie a volnejsie, pripadne zavinovat len do muselinovej plienky napr. tiez stale volnejsie a volnejsie az si zvykne. Nemusi to vobec trvat dlho, ale zasa necakan ani hmenu za dva dni. Moro reflex by mal okolo cca 4 mesiaca zmiznut, hlavne ak sa nebude umelo predlzovat potlacanim, takze ne najvhodnejsi cas ulitku zrusit. V noci hlavne davat este vacsi pozor, kym bude stale zavinuta, pretocenie na brusko v ulitke/zavinovacke je naozaj nebezpecne. Drzim palce, nech si rychlo zvykne 🍀

angel993
1. okt 2023

@11silvia11 môj prvý syn mal tiež veľmi silný moorov reflex. V pôrodnici ho balili s ruckami pri tele, on sa na to zlostil, takže stále plakal. Doma som zavinovanie zrušila hneď v prvú noc a spal voľne. Trvalo síce 2 týždne, kým sme sa ako tak v noci vyspali, ale postupne sa až tak nebudil. Cez deň spal na mne. Okolo 4 mesiacov sa začal reflex vytrácať, a v pol roku zmizol úplne.

marianarem
2. okt 2023

@11silvia11 My sme malemu specialne prisposobili postielku, spaval akoby v takom.zlabe v tvare U a ked sa chcel tocit, tak to mal.hore kopcom a neslo mu to.

11silvia11
autor
2. okt 2023

@marianarem ja som dala mantinel okolo nej,čiže nemá hadam šancu sa prevrátiť ,čo myslite?