Ahojte, je tu maminka, ktorej babo nemalo separacnu úzkosť do 1 roka? Prišlo to neskôr, alebo vôbec? Ďakujem.
@pininka1 no prvý prípad my nebudeme, lebo je stále somnou a potom s ocinom, k rodine chodíme raz za mesiac. On je inak spoločenský celkom. Už dom tu k tom mala tému, len všade čítam, aké je zo dôležité, tak ma napadlo, ci tu s tým má niekto skúsenosť. A čím to môže byť, že sú citovo nižšie, lebo si to neviem predstaviť.. Dakujem
Moja dcera bola 99% casu skoro stale so mnou a ziadna separacna uzkost u nas nebola, do jasiel isla prvykrat ako 1,5rocna, zvladla to za par dni uplne super a isla hned na cely den.. potom sme boli doma kvoli chorobnosti par mesiacov a mala presne 26mesiacov ked uplne na cely den presla do skolky bez problemov. Pokym nebol problem v skolke, nebol ani so ziadnou uzkostou, do cca 2 rokov nebola bezo mna ani jednu noc a potm v klude odisla k starym rodicom na vikend s otcom atd... cize zalezi to od povahy dietata 🙂 skor bol plac od radosti, ked prisla domov :D
Ahoj.Moja dcerka nemala separacnu uzkost a je z nej sikovna prvacka.Od narodenia bola len so mnou a tatinom,babku a dedka do roka videla mozno 5x.Ked mala 13m musela ist k babke kedze ja som isla rodit a zvladla to vyborne.Je velmi sikovna a rychlo sa uci nove veci.Starsi syn okolo roku mal separacnu uzkost ale nastastie netrvala dlho ale bol tyzden ze ani tatino sa na neho nemohol pozriet a uz vobec ho vziat na ruky.Teraz to prezivam s najmladsim 14m a je to na prasky,trva to uz skoro pol roka.Vsade chodi so mnou lebo inak vrieska ako keby ho tyrali.
Fu ďakujem, tak počkám, ako sa no vyvinie. Naš malý tiež nemá problém s ničím, dokonca minule videl prvý krát jednu pani a hneď sa za ňou nacahoval, aby ho zobrala na ruky. Alebo sme išli na svadbu s mužom a on nič, akoby sme ani nikam nešli, normálne zostal so starkou, ešte ho aj uspala večer. Som rada, že nemusím riešiť jeho plač, keby mal úzkosť, len sa bojím, aby sa to na ňom nepodpísalo dáko.
@jaja23 starsi (4 roky) bol "za miminka" ovela spolocenskejsi, ako teraz. niektore veci robil len so mnou, ale nepamatam si situacie, ze by som nemohla odist od neho ... po roku byval 1-2x do tyzdna u starkych na pol dna, neskor na cely a v pohode, neplakal, ... skor sa na mna viac upol po narodeni brata. ale ako som pisala, nemam pocit, ze by v niektorom obdobi trpel separacnou uzkostou. mladsi (8m) - to je ina kava, ked mal 10 dni, skoncila som v nemocje na infuzkach na 5 dni a vtedy som nekojila, a mam pocit, ze od vtedy sa u neho odvija separacna uzkost. takze su deti a deti ... a este - starsi urcite nie je emocne menej vyvinuty. a este dodam - tak do 2 rokov bol velmi smely, potom sa zacal tak trocha spolocensky okunat, dlhsie mu trva, kym sa zacleni do kolektivu, kym sa vobec zacne hrat na ihrisku s cudzimi detmi, kym odpovie daco navsteve - ale separacna uzkost to nie je.
Vyhradí ti to, ked pojde do MS. Teraz ma zrejme istotu v teba a potom pride velka zmena
to sa dost tazko nejak podla mna skatulkuje na vek. su proste deti, ktore by som povedala , ze to aj obide, kedze su zvyknute na viacej ludi. musis si podla mna len pockat, ako co bude
Zdravím, no ako? Dostavila sa tá úzkosť?
@abcmajacba nie vôbec, skôr je navizany na ocka.. Ale takú normálnu nemal asi vobec
@jaja23 aha tak asi ani naša nebude mať, ďakujem za odpoveď 😉
@jaja23 Zdravim, tiez sa chcem spytat, ci sa vobec neprejavila doteraz a ci ste to nejak riesili? Moja bude mat 13mes, som s nou vacsinou len ja alebo poobede muz a doteraz ziadne emocie ked nachvilu odidem. Tiez sa obavam aby to nemalo vplyv na emocionálny vývoj. Alebo cakat ci sa dostaví🤷🏻♀️
Poznala som pár deti ktoré ju nemali vôbec, ale buď to boli deti ktoré boli zvyknuté od mala na množstvo ľudí, teda bežné u babičky,tety, opatrovateľky a pod, alebo také ktorych emocionalita bola na nižšej úrovni ako bežné býva u detí, to znamená že aj iné záležitosti prežívali tak,že sa ich to vôbec nedotykalo.