Ahojte..nas maly Samko ma 11 mesiacov a odkedy sme sa prestahovali tak nechce spat v postielke...vzdy ho uspavam na posteli a potom ho prenesiem do postielky..nikdy s tym nebol problem az teraz..akonahle citi ze je v postielke stale place...a ked spi na posteli uz je dobre....tak teraz neviem ci uz chce mat normalnu postel alebo co....s priatelom sme to vzdali a tak spi na nasej posteli...ale spi tam ci sme tam ci nie..takze si myslim ze neplace preto ze chce spat s nami....poradte
niečo také som už počula, že niektoré deti proste nechcú spať v postieľke, maminy za to vyhodia kopec peňazí a nakoniec ich drobec spí s nimi na posteli. Môže to byť spôsobené podľa mňa aj zlým umiestnením postieľky...napr. keď je postieľka pri radiátore alebo natočená smerom k oknu, či dverám, skúste, ak sa to dá, postieľku umiestniť niekam inam alebo bližšie k vašej posteli, možno maličké potrebuje cítiť pri sebe rodičov, cíti sa tak bezpečnejšie.. a ak ani to nepomôže, tak už potom asi naozaj mu tam nie je dobre...kamoška má dve postieľky a malý nespí ani v jednej ale pri nich, neskôr si už zvykol na postieľku
no nas spal v tej drevenej postielke asi tak dva mesiace potom sme byvali inde kde nam vosla iba cestovna postielka takze v nej vyrastol a teraz ked uz byvame vo svojom tak sme ho dali do tej drevenej a nechcel tam byt tak sme ho dali do tej cestovnej tak sem tam sa tam aj vyspal ale potom stale len plakal...a postielku mame stale uplne pri nas prec od okna aj dveri aj radiatora...zacala som mu nechavat odkryte okno ze ci sa nahodou neboji tmy..ale v postielke place a na posteli uz dobre..jednu postielku teraz v spalni druhu v obyvacke a prazdne:D..takze vidim to tak ze ked mu dozariadujeme jeho izbicku tak uz s postelou a nie postielkou:D
@lenkapp ahoj, my mame s malym podobny problem, tak isto hned ako zacitil, ze je v postielke, bolo po spanku, on chcel byt proste stale v mojej blizkosti...viem, ze to nie je moc dobre riesenie, lebo tazko sa ho zbavim, ale my sme dali bok postielky prec a mam ho prisunuteho uplne pri mojej posteli, mozno niektore mamicky so mnou suhlasit nebudu, ale my sme to videli ako jedine riesenie ako sa vyspat, takto maly pri mne zaspi, on sa ma potrebuje proste drzat a potom do rana spime vsetci...starsi syn spavala sam v postielke stale...tento je iny...teraz sa vyspime, maly si teraz po novom vymyslel este aj to, ze chce byt so mnou zakryty, ale ked zaspi, tak ho zakryjem jeho paplonom a spime...lahne si ku mne a krici 😵 😵 " da paplo"...
sak nebude pri tebe spat do puberty...ked sam uzna za vhodne tak bude spat aj bez teba nie....s tou postielkou ste to dobre vymysleli..skusim aj ja:D
náš Matúš nechcel spat v postielke lebo sa chcel otáčat bokom, buchal so do bokov, no bola mu málá ,,malá podla neho..tak som to vzadal a spával s nami do cca dvoch rokov, potom sme mu urobili pekný detský kutik a kúpili normálnu už dospelácku postelu , na bok dali zábranu proti spadnutiu, odvtedy nechce spávat s nami, vždy večer aj poobede zameri do svojej posteli, občas ale v noci si príde po mna aby som spala s ním v jeho posteli...myslím že aj to časo prejdem..inak pri zaspavaní som sním, rád sa pred spaním pomojká
@skeblicka77 ahoj...vyskusala som dat tiez ten bok postielky prec a prisunula som ju k nasej posteli a pekne tam spinka...lebo vidi ze ma volny pristup ist von ze nieje zavrety...takze pekne tam zaspi a ked nieco tak sa pritulka k nam-...dakujem za napad 🙂
@lenkapp som rada, ze som ti pomohla.. 😉 😉
Ako sme boli na liecebnom pobyte v MT, tak sa nas drobec zmenil. Uz zase mu idu dva zubky naraz no ale v postielke uz nechce spat len medzi nami pred tym to taky problem nebol. Zaspaval u nas na posteli a vzdy sa preniesol, aj v postielke zaspaval sam no ako sme sa prestahovali je to ine este aj v Martine spaval v postielke no ako sme sa vratili nastal zvrat ☹ . A,aby sa to moc skomplikovalo od tohoto stvrtka place uz aj v posteli medzi nami vkuse sa budi hysaci, ked zaspi tak sa roztahuje a vzdy jedneho z nas vytlaca z postele. Uz mam pocit, ze to nezvladam. poradte dakujem ☹
Naša Ninka spí s nami a vôbec neriešim postieľku...takto sa aspoň všetci traja vyspíme, pretože spáva celé noci. Keď som ju kojila (prestala som 7.12, Ninka mala 21 mesiacov 🙂 ), tak sa zvykla v noci sama obslúžiť 🙂...
aj nas maly ma odjakziva k postielke vyslovene odpor. Tiez ho uspime na velkej posteli a prelozime ho do postielky. Ale uz to nejak ani nesilim.
Nas Samko uz spava v pohode odkedy sme mu dali tu jednu strany postielky prec...sice ho uz nejako neuspavame lebo chodi spat az s nami dost neskoro okolo23 00 ale aspon ide spat s kludom ked vie ze ideme aj my..a rano uz aspon nevstava tak skoro:D
ahojte, uz nevladzem, moj skoro 5m syn od narodenia zle spi, mali sme koliky, reflux a momentalne sme na tom tak ze cez den vie spat len v kočiku ked sme von, v postielke zaspava hodinu a to som pri nom, musim ho capkat po zadku, hladkat po ličku, furt sa bavi s mojimi rukami a ked aj zaspi tak max. 15minut, ani na balkone v kočiku dlhsie nepospi, ani v nasej posteli a nič pri nom nestiham, a to mam starsieho este v jasliach ale uz len mesiac, ten starsi tiez začal mat problem zo zaspavanim, lebo v tehu som bola unavena a spala som cez obed s nim, tak neive zaspat sam. Mladsi aj ked je hore, malokedy sa vie zahrat sam a je ticho viac ako polhodku, ked varim ,mam ho pri sebe, ale ani to ze ma vidi mu nestači, starsi sa hral krasne, aj ked som pri nom nebola, ale mladsi je pravy opak, viem ze kazde dieta je ine, ale ja uz fakt nevladzem :(
mali sme podobny problem, vlastne este stale aj mame 😒 .... maly ma 16mesiacov a byvame este u nasich, takze sme vlastne s drobcom v jednej izbe. takze som to vyriesila aspon tak ze ked uz v tej postielke nie a nie spat, minuly tyzden som ju zlozila a aspon ma viac miesta na hranie... kaslem nato, ked sa mu dobre spinka pri maminke a ockovi, tak nech ma po voli 😉 nema zmysel to silit a rozculovat sa...
mno tak to by aj mna zaujimalo v noci sa zobudi ked uy nahodou spi v postielke a place ako ho dam medzi nas tak v momente zalomi 😕
Niektorým deťom jednoducho postielka nevyhovuje a potrebujú cítiť maminu. Staršia nespala v postielke takmer do 2 rokov a mladšej postielka normálne vyhovuje. Zaspáva síce v manduce ale ked ju preložím tak sa nehnevá a spinká ďalej aj ked sa pri tom trochu preberie. Vychovávam ich rovnako, takže je to asi od dieťatka, nie od toho ako sa hovorí "ako som si ju naučila".
@skeblicka77 to je cisty nas pripad maly zaspava stym ze drzi ma za ruku...nic ine nepotrebuje..
@martuska75 mno len mooj ked sme byvali druhom byte tak spal v postelke uplne v pohode dokonca bol v postelke a z nicoho nic zaspal aj sam..ako sme sa prestahovali len pri nas.. :(
@love232 možno teraz potrebuje viac istoty ked nespinká kde bol zvyknutý. Ale u nás sa to tiež menilo, jeden čas spávala malá radšej v kočíku neskôr v postielke ... Je to na nich 😀
@tinika mame rovnaky vekovy rozdiel medzi detmi,viem ze je to na zaciatku tazke,my sme boli vela vonku,a mala spavala v kociku ked sa narodila.A cez obed ked spali obidvaja,som najprv uspala starsieho ,malu som medzi tym kojila a potom som isla do spalne ulozit malu-mladsiu.Podotykam,nebol v jasliach ani v skolke,cize sme boli odkedy som prisla z porodnice doma.Do skolky nastupil az teraz v septembri.Aj to bol celu zimu doma,lebo byval chory.
Nemas nosic?Ja som dcerku,pred tym aj syna nosila.Najprv babyvak a potom ergo nosic,a tam spali obidvaja super.Aj som navarila,povysavala ked som ich mala na sebe.Na vsetko sa da zvyknut,v prvom rade ide o to,nech sa dieta dobre vyspi,bude spokojne 😉 drzim palce!!!
@sonia2010 ako mne nerobi problem aby spal s nami :D ale v noci k nam este chodi starsi to by ho zvalcoval :D
@martuska75 moj aj na rukach ked zaspi sa zobudi ked prekladam, z manduky uz vobec nemam sancu ho prekladat :( a ani v posteli pri mne nechce zaspat velmi dlho mu to trva
@angellinka moj chodi do jasli este len teraz v marci, takze tiez od začiatku oboch a tiez uspavat postupne a maly tiez bol viac v kočiku a lehatku ako postielke a ano mam manduku ale zatial v nej vydrzal max. 15 minut .( zajtra uz budem mat sportovu čast tak snad aj von dlhsie vydrzime bo on ked sa zobudi tak uz reve bo nechce byt vo vaničke a aj manduku som chcela von skusit lebo ked je na rukach a kuka okolo je spokojny ,len som čakala ze sa vyčasi a neubde uz naobliekany a obdivujem ta, ja som skusala s mandukou varit ale neslo mi to, vadi mi to ze je predomnou
@skeblicka77
ahoj my spinkáme tak isto🙂))
ahojte mamicky prosim vas poradte my co mam robit mam 2 tyzdnoveho synceka a nechce mi vo vecernych hodinach spavat aj je napapany aj prebaleny ale stale place co mam podla vas robit????dakujem vam za odpoved 🙂
@pura veľa sa s ním tulkaj ,on ta len potrebuje cítiť 🙂 naša mala mi od prvého dňa spala na hrudi a prvé 4 mesiace sa nasackovala k nám do postele aj ked som predtým vyhlasovala "dieťa do postele nikdy" rýchlo som pochopila, ze jej musím dat to načo bola 9 mesiacov zvyknuta, samu seba 😉
ahojte maminy chcem sa vas opitat jednu vec mam 2tyzdnove dietatko a mam problem.ked som bola v nemocnici tak som kojila s oboch prs ale jak som dosla domou strasne ma rozbolelo tak som z neho nekojila a liecila som ho kojila som len z jedneho a dokrmovala.aj som si z toho bolaveho odztrekovala lebo som ho mala stale velke.po istom case sa mi to zahojilo uz normalne kojim.len ze zase to co som mala bolave mam mensie ako to druhe.co to moze byt??dakujem za odpovede 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ja si myslím,že je to preto, lebo si z neho nedojčila a tvorí sa menej mlieka, alebo, ked som mala silný zápal prsníka tvorilo sa mi v nom menej. Treba vždy dojčiť aj z boľavého. Skôr sa spýtaj v téme o dojčení, ak máš problém, tam ti budú vedieť skôr poradiť.
ani nas Maťko nemal rad postielku, tak sme dali normalnu postel a je to super, krasne spinka aj obedny spanok..nie je problem....v podstate vsetky moje deti boli skoro bez postielky..