Moje dieťa chytilo injekčnú striekačku.

lucinka1988
13. mar 2020

Milé mamičky,

zaujíma ma, či sa niektorej z Vás stalo niečo podobné a potrebovala by som sa aj trochu ukľudniť. Včera som bola s 2 ročným synom na prechádzke pri rieke, ľudia tam vhodia venčiť psov a bol tam veľmi maly pohyb ľudí, takmer žiadny, preto sme tam išli, aby sme sa uchránili vírusu. Moj maly stále niečo zbiera zo zeme, palice a blbosti a včera zodvihol injekcnu striekacku, ktorá bola hodená v tráve. Bol to okamih, ktorý mu unikol a určite mi dá každá mamička za pravdu, že je nemožné mať dieťa na očiach každú sekundu. Jedine, čo sa mu podarilo je, že dal dole tu krytku zo striekačky a snažil sa ju dať naspäť. Keď som to zbadala mi prišlo až zle, našťastie sa s ňou nepichol, ruky som mu hneď vydezinfikovala a doma tiež. Je to fakt hrozné, aké nástrahy sú všade na malé deti, ja by som možno len potrebovala počuť, že snáď sa mu nič nemohlo stať🙏

janinah
13. mar 2020

Malo by to byť ok.Obmedzte však prechádzky ako sa len dá.

luccija
13. mar 2020

@lucinka1988 tohto som sa vždy veľmi bála.Ak by sa pichol videla by si to

bluka2
13. mar 2020

Urcite bude OK, ked sa nepichol. Ak by sa pichol, mohla by si s nim ist na krvne testy, ale takto niet sa coho obavat. A dobre rozmyslate, prechadzky na cerstvom vzduchu, kde nie je vela ludi su dolezite pre imunitu (aj toto pomaha uchranit sa od virusu).

lucinka1988
autor
13. mar 2020

@bluka2 ďakujem Vám veľmi pekne všetkým...obzerala som ho 100x ale tiež vychádzam z toho, že snáď by som to videla, ak by sa pichol..Okrem korony sú všade ešte aj takéto nástrahy😢

deti95060810
13. mar 2020

@janinah prečo obmedziť prechádzky?
1. Sedieť doma s deřtmi sa stále nedá....zbláznie matka aj deti
2. Aj v škole deťom radili že kľudne do prírody na prechádzku sa môže....len aby tam nebolo veľa ľudí ako včera v napr. Jasnej...Nie každý býva v meste, niekto má prírodu takmer za domom...

lucinka1988
autor
13. mar 2020

@deti95060810 áno ja súhlasím že na vzduch treba chodiť, len pariklad my bývame v paneláku v BA a je pravda, že kým prídem zo vchodu von, x kľučiek a dverí musím chytiť a aj takto sa šíria nákazy. Myslím, že preto veľa ľudí preferuje, aby každý ostal doma, v praxi je to s malým dieťaťom ťažšie. Ja sa snažím aspoň hneď dezinfikovať ruky keď chytím dvere a zďaleka obísť ihrisko a ísť hneď do prírody keď aj niekto prejde oproti, je to dosť veľká vzdialenosť

meryenes
13. mar 2020

Ja si myslím, že ak by sa pichol, tak by plakal a sám ti ukazoval "boľačku"

lucinka1988
autor
13. mar 2020

@meryenes máš pravdu

sense
13. mar 2020

Ono tazko povedat ale ak sa nepichol malo by to byt ok.... predpokkadam ze bola pouzita.... ak by sa pichol tak sa obratit na lekara

whatever1
13. mar 2020

@lucinka1988 striekačky sú veľký strašiak, ale aspoň trochu ta ukludnim - ak by ju použila napr osoba s HIV tak virus prežije mimo tela max 8 minút. Nakazia sa väčšinou len fetaci ktori si tu striekačku hneď po pouziti kolujú.

lucinka1988
autor
13. mar 2020

@whatever1 to som nevedela vôbec, ja som sa bála sj toho, že nebezpečne môže byt už len to, že tu striekacku chytal do rúk..budem sa snažiť na to čo najskôr zabudnúť..

fiafia
13. mar 2020

@lucinka1988 ja som sa pichla v robote na ihlu a teda riadne hlboko. Na testy som bola po par tyzdnoch, nastastie ok ale nebolo mi vsetko jedno