Moje deti málo spia

30. okt 2022

Mám dve deti 2 a4r.Odmalicka sú zlí spaci.Vzdy som bola s nimi dlho do noci hore pokiaľ nezaspali a ráno vstávali až moc skoro.Neznasam reči že čím budú väčší tým viac budú spať.Na moje deti to nefunguje.Kazde ráno vstanú medzi 4 a 5 hodín.A už nechcú zaspať.Funguju celý deň ako duracelky.Vecer chodia spať o 21hod.Alebo idú skoro ráno k nám do manželskej postele a vymýšľajú,kopu nás,nenechajú nás s manželom spať.Ja už som na prášky takto skoro vstávať.Keby len raz za čas,no denno denne.Ja som taká unavena a hlavne nevyspata.Ja sa ľúbim dobre vyspať sa,no pri deťoch sa to nedá.

zuzanockamt
30. okt 2022

Chce to len čas, treba vydržať. Ja som si zvykla na skoré vstávanie a málo spánku. Čím staršie dieťa, tým neskôr bude ráno vstávať. Môj puberťák kedysi vstával o 4-tej a dnes ho ledva o 9-tej zobudím.

ankare
30. okt 2022

Och, to Vám nezávidím.

petra735
30. okt 2022

Nvm prečo, ale mne to príde že ich dávaš hrozne neskoro spať 🤷🏻‍♀️ ja keď som mala 10 rokov som chodila o 21:00 spať, keď som mala štyri som chodila o 19:00

zuzanockamt
30. okt 2022

@petra735 A ako donútiš dieťa zaspať, keď nie je unavené? Mám batoľa a zaspáva okolo 21:00, ak v MŠ spí cez deň. A stáva sa pravidlom, že aj keď už cez deň nespí 🤷 Sú jednoducho deti, ktoré toľko spánku nepotrebujú. Moje obe také boli / sú. Tabuľky pre ne neplatia.

ol1234
30. okt 2022

Mne malý zaspáva medzi 21-22, vstáva o 5tej, cez deň spi pol hodinu. Keď zaspí skôr alebo spi viac cez deň, viem, že sa niečo deje - choroba, zuby a pod. V noci mi ešte 1x vstáva na mlieko. Celý deň funguje ako atomovka, neobsedi poriadne, takže celý deň s nim fungovať a behať za ním. Tiež som už vyčerpaná. A aj tak sa nájdu ženy, ktoré mi povedia, že mi závidia, lebo ich deti sú hore každé dve hodiny. 🤷🏼‍♀️

autor
30. okt 2022

@petra735 Staršie dieťa spí v škôlke tak večer skôr než 21 hod nezaspí.

aliaray1
30. okt 2022

Len taka otazka...su plni energie, nepomohlo by ich vybetrat na vzduchu, poriadne unavit: fyzicky a psychicky? (Vselijakymi sutazami, behanim po luke, lese, preliezkach, hadankami, spievanim, skladackami, stavebnicami atd? Ak si uz skusala, vopred sa ospravedlnujem)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
30. okt 2022

Moja prvá dcéra spala od 19tej do 8-9hod rána. Luxus.
Syn tak isto rád spáva, aj poobede, aj v noci a dlho ráno. No najmladšia napríklad dnes už o 4,45hod bola hore a pobúrila všetkých. V noci sa často budí, večer síce zaspí, ale až hodinu po Tom, čo ju uložím. Vymýšľa, vrieska, proste horor. Poobede tak isto spí malo. Chodíme vonku na dlhé prechádzky, hráme sa, vymyslime rôzne aktivity. Aj sami sa zahrajú, nejedia sladkosti a aj tak nedokáže spať. Pobudí každého, a potom sadne na gauč a drieme 🤣🤣🤣

nwnw
30. okt 2022

Treba vydrzat,kym nebudu starsi. Od 6r nazenies do detskej a kludne nech si tam robia co chcu, ale v pyzame.

lusyyy36
30. okt 2022

Moja dcéra bola tiež taka, ona ešte chodi od 4 rokov na treningy, ktoré ma niekolkokrat týždenne, dostať ju do postele je ťažké, a ráno vstavala vzdy veľmi skoro ale začalo sa to meniť. Bude mat 8 rokov a momentálne ešte stále spi 🤣 som zvedava ako ja zobudim do skoly

veronikavaneska
30. okt 2022

Ja by som skúsila pár dní nič nerobiť ležero doma kľud rozprávky kľudne hry a cez deň nespat. Pár dní skús. Moji sú tak že ak cez deň toho majú veľa tréningy túru výlet tak nevedia zaspať malo spia skoro vstávajú.. ale ak sú dni kedy majú kľud aj skôr zaspia a lepšie dlhšie sa vyspia. Môj 4 ročný spáva 20-6 cez deň vôbec. V noci ako kedy niekedy vôbec nevstave niekedy niekoľko krát je hore. A áno sú deti ktoré nepotrebujú toľko spánku moju všetci od 2 rokov nespali cez deň vôbec. Ale vždy sme pravidelne chodili spávať 18-21 podľa veku. A ráno o 6 hore. Pravidelnosť robí tiež svoje.

babulkomale
30. okt 2022

@petra735 toto ma vzdy pobavi "davas spat".
Darmo sme boli na vylete, unavený najedeny okupany este skace v posteli bez ohladu na to kedy ho tam dam. Ma totiz nohy a vie aj vyliezt.
A ked spi v MŠ, zaspava o 23.00. mozeme sa aj pokrajat. Ked zaspi o 20.00, viem ze je chory.

tosomja
30. okt 2022

@veronikavaneska keby som nedala spať deti aspoň na hodinu poobede, tak zaspia o 16tej a vstanú o 23hod 🙈

ivangeline
30. okt 2022

Aj my mame teraz problem. Je chladno. Nechpdievame tolko von. Neunavia sa fyzicky. Castejsie sme chori..Niekedy je rpoblem nespracovana emocia. Niekedy vela podnetov. Preunava u tych mladsich a vyvojove milniky,pokym nieco spracuju. Ci zuby. Ci sa budia a rusia surodenci. Kadeco je. Ja sa vsak snazim vytrvat a trvat na poobednom spanku. Moje maju 2 a pol a 3 a pol a spia cca o 13tej max hodinu a pol a vecer do 21 zaspia. Skor ak sa unavia von,teraz casto chodime do lesa ci navstevy (vela podnetov). Je dobre pre kazdeho zdriemnut si. Ty poznas svoje deti,musis prist na to,co pomaha.

bluka2
30. okt 2022

Deti v tom veku sa v pohode zabavia ráno aj samé a ty si môžeš ešte pospať. Moje od 2 rokov úplne chápali, obe, že ma nemajú budiť.

bluka2
30. okt 2022

A ten spánok v MŠ vo veku 4 rokov, to je pre mňa nepochopiteľné, prečo taký systém funguje. V iných štátoch urobia 2 skupiny, deti čo spia a deti čo nespia

majulino
30. okt 2022

@aliaray1 mojim trom nepomáhalo nič. Škôlku sme mali 1,5km od domu, každých 200m ihrisko, na každom sme sa zastavili. Od 15-19 sme išli zo škôlky domov s tým, že sme navštívili všetky ihriská. Deti mali motorky a nepomáhalo absolútne nič. Jednoducho pred 21 nezaspali a neskôr ako o 5:15-5 :30 nikdy nevstali. Ostalo im to dodnes a to majú 11 a 9. Dvojrocak je ich verná kópia.

autor
30. okt 2022

@bluka2 Nemôžem,mňa keď ráno zobudia ja už nezaspím.Uz som hore

veronikavaneska
30. okt 2022

@tosomja 😅 treba ich zabaviť a dať spat o 19 👍. Ono je to tak buď na obed spia a večer neskoro idú spať alebo cez deň nespia a večer zaspia pekne a rodičia majú čas pre seba. Treba si vybrať 😅

tosomja
30. okt 2022

@veronikavaneska ale moje deti zaspia, aj na obed, aj večer. Len najmenšia skoro vstáva. A keď som nedala poobede spať, tak sa nedali ani zabaviť. Len plač, nervozita, a aj tak najmladšia zaspala medzi hračkami, raz na stole v obývačke, raz medzi stolom a gaučom 🤣🤣 ja som sama, 3 týždne v mesiaci bez muža, nepotrebujem voľno 🤪 a týždeň čo je doma, to všetko mimo režimu. To chodia spať aj o 23hod. 🙈

veronikavaneska
30. okt 2022

@tosomja 🤣🤣🤣 superna mala 🤣👍

tosomja
30. okt 2022
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulkomale
30. okt 2022

@elizabet173
No vidis a mna muz vola dozorkyna z Dachau. Ktovie ako by nazval teba 🤣🤣🤣