Moje bábätko má záchvaty plaču pri obliekaní zimných vecí

5. okt 2024

Poraďte prosim baby lebo som už zúfala…či ste si týmto niektorá neprešli a ako ste to riešili…týždeň pomaly nevychádzame nikam pretože moje 5m bábo má záchvat plaču pri obliekaní…je to letné bábätko a celé leto chodil pomaly v plienočke a max krátkych overálikoch…ochladilo sa a teraz mi odmieta obliecť si na body a leginky ďalšiu vrstvu…po body s dlhým alebo max mikinku je to ok; ale bunda, overal, čokoľvek ďalšie je pre ňho už extrém..skúšala som aj jesenný tenky fusak, tiež zle…chyti taky hysak, že ho následne nevieme dať ani do kočíka :( Je schopný preplakať celú prechádzku, až kým ho nevyzlečieme z toho, potom sa hneď smeje. Nejaké riešenia? Cumel nemame, odmieta…

vanilkovazmrzka
5. okt 2024

Otuzovanie 😅 no asi nic ine len nez ze si musi zvyknut.. pretrpiet tie zachvaty, nebudu trvat vecne. Snad.

pribinak
5. okt 2024

Bunda overal mikinka fusak …..je mu príliš teplo, veď estw nie sú take zimy

patka06
5. okt 2024

Na body už dávaj rovno overal, keď je len v kočíku sú 3 vrstvy veľa.
Podľa mňa, je mu teplo, preto plače
Priveľa oblečenia obmedzuje aj pohyb, to mu tiež môže vadiť

autor
5. okt 2024

@pribinak
@patka06 bože baby, zle ste to pochopili, alebo som sa ja zle vyjDrila..nedavam mu všetko, to len že skušam, na body buď jesenný fusak, alebo overalik len medvedikovy pletený, prípadne tenký flisový..🙈🙈🙈 včera 11 stupňov a mal body s dlhym rukavom, take tenke z hm, leginky z nextu a na tom bavlnený overal z hm 🙈 rev aj tak..keď dam na body len mikinku a na to ten tenučky fusak jesenný vyslovene jesenný, nie zateplené fusaky zimné, tak rev aj tak..

autor
5. okt 2024

@pribinak
@patka06
Takyto overalik na body pre ujasnenie..nepride mi to teda ako malo meď vidim všade naokolo prepnute ženy, ktorých deti majú zimné fusaky, rukavičky a hrube zimne čiapky 🙈
Moj maly ale neznesie akukoľvek inu vrstvu ako je to dlhe body, o to tu šlo…

patka06
5. okt 2024

Ak mu teda nie je teplo, nemá obmedzený pohyb, tak si len postupne musí zvyknúť.
Skús zabaviť hračkami, prihováraním sa a pod.

autor
5. okt 2024

@patka06 ďakujem🙏 tiež mi dnes napadlo, že to bude asi tym, že sa nevie tak hybať a on je až preaktívny🙈 nonstop ruky nohy vo vzduchu

pribinak
5. okt 2024

No tak máš horkokrvne dieťa a bude to ešte dlho boj.

autor
5. okt 2024

@pribinak no toho sa práve bojim…rada by som preto vedela skúsenosti žien, ktoré majú skúsenosť

viestta
5. okt 2024

Casom si zvykne, ze obliekanie bude na dlhsie. Nic ine neostane len vydrzat, kym sa s tym zmieri

pribinak
5. okt 2024

Napr môj neznášal čiapky a rukavice. Rukavice som mihla dať až keď zaspal, čiapky? Len tenucke

majamat
5. okt 2024

moja strasne vystrajala pri obliekani. no my sme to amli opacne, ona je zimna, cize vystrajala az v obdobi, ked mala tak 9-10m.
no v 5m prerevala celu prechadzku z ineho dovodu. uz nechcel abyt v klbokej vanicke. chcela sa pozerat okolo. bolo leto, tak sme kupili golfac a tam bola spokojna.
2t sme to v tej vanicke skusali, od 4,5-5m a nedalo sa. od 5m isla teda do golfaca, bola nizko. nie uplne rovno, mala reflux a taky kocik je trosku viac otvoreny a videla z neho von. hned prvy vychadzka bez revu.

jesenzima
5. okt 2024

Síce ti to nepomôže, ale moje skoro 7 ročné dieťa tiež ešte dokáže vrieskať keď sa ma obliecť do bundy 😂

Prajem pevné nervy, ono to prejde ... A príde niečo iné ...

earlgrey
5. okt 2024

A čo tak namiesto fusáka len deku? Ja som napr. ani v zime nepoužívala fusak...nikdy som fusak nepoužívala..proste dcére v tom bolo teplo...normálne len legíny, body s dlhým, na to najchuňatejšiu mikinu akú som vedela zohnať a zakryla s najteplejšou dekou akú som zohnala (v zime)...v tomto období ako teraz mikinu hrubšiu a hrubšiu deku ale zase nie takú ako na zimu...a bolo dieťa spokojné...

vilma7
5. okt 2024

A ešte je v hlbokom? Ak je v hlbokom kočíku, riešila by som to prikrývku, dekou...A tak mu udržiavala teplo.

nikpa
5. okt 2024

Nemyslíš vážne, že nechodite už týždeň von lebo si nevieš poradiť s 5 mesačným dieťatom a obliecť ho?! Poviem ti novinku, takéto maniere ti môže začať robiť aj keď bude mať 3 a bude treba ráno chodiť načas do prace a do škôlky. Co spravíš potom? A to bude už iná robota, obliekať 3 ročné 15kg protestujúce dieťa...
No rada neexistuje, chytím a oblečiem. Ved také malé babo ešte ani chodiť nevie aby ti utekalo, maximálne sa prevaluje.

autor
5. okt 2024

@nikpa jasné, že chodíme von, bolo to zveličené, že “týždeň pomaly nechodíme” ale preplače mi pol prechádzky a namiesto bežných 4-5h denne von tam zrazu trávime max 1h denne🙄

autor
5. okt 2024

Baby všetkym ďakujem za rady!🙂
Aj za povzbudenie..snáď si zvykneme no.

pato88
7. okt 2024

Ahoj, mozno je to ozaj vela. Ja mam mesacneho a tak 12- 16 stupnov a ma len body, dupiny, a ponozky, a taky kabatik / mikinku skor a ciapocku a je v deke zamotany a ked kontrolujem tak je teply na krku, ani rucky nema studene. Ja by som este taky pleteny overal nedavala alebo ked tak merino, outlast, nieco v com dycha viac a reguluje teplotu.