Moje 7-mesačné dieťatko málo reaguje na hlasy

kattakatta
20. jan 2023

Ahojte, nechcela som to sem pisat ale uz zo zufalstva ani nespavam, tak sa skusim opytat. Mam 7 mesacne babatko, ktore velmi nereaguje na hlasy. Na usnom sme boli, takze urcite pocuje, za hudbou sa otaca, hracky ako kedy podla toho ci je velmi zaujata. Ked ju oslovim, tak vobec nereaguje. Je to skor vynimocne. Ked sa nachadzam v jej zornom poli tak niekedy dvihne hlavu, ale aby ked ma pocuje zacala otacat hlavu a hladat ma, tak to sa snad este nestalo. Ocny kontakt vie udrzat ale nezda sa mi ze by ho vyhladavala. Ale naopak ked nieco robim alebo idem z miestnosti tak ma sleduje. Chcela som sa spytat ci tu su mamicky ktorych deticky sa takto v tomto obdobi spravali a nakoniec z toho vyrastli alebo su tu mamicky s detickami s autizmom a ako sa spravali v takomto veku? Pytam sa preto ze mam v okoli podobne stare deticky a tie snad reaguju na kazdy sepot. Dakujem

katka281
20. jan 2023

@kattakatta nas syn bol taky isty, ocny kontakt vo vacsej miere udrziaval a vyhladaval az ked mal cca rok a pol. Je uplne v poriadku. Nas maly niekedy nereaguje ani teraz, uz ma dva roky, niekedy sa mu nechce a robi to proste naschval 😄 mne pride tvoja malicka uplne v poriadku (podla opisu).

anjelicek26
20. jan 2023

Podla mna riesis somariny 🙄 Je to malicke babo, nieco ho zaujme a nieco pozna, nemusi sa otacat za vsetkym. Usny ti povedal, ze je ok, tak je ok... dieta salamista je mimochodom neskutocna zivotna vyhra, ver mi... taka hyper super naspeedovana veverica ako niektore deti vedia byt - vsade idem, vsetko pocujem, vsade som, vsetko chytam - je ver mi brutal narocna na starostlivost...

mimi16
21. jan 2023

@kattakatta má 7 mesiacov. Ani moja 13 mesačná nereaguje vždy na meno. Nečítaj bludy o autizme a nepočúvaj šialene múdre matky. Tie sa navzájom infikujú jedna radosť. Toto je príšerná doba.

sisa22x
21. jan 2023

@kattakatta naozaj neporovnovaj 🙏 ja mam 8 mesacnu a tiez sa mi zdalo, ze malo reaguje na podnety a od noveho roka je to riadny zvedavec, pno to pride 😌😌😌 treba sa dat do kludu, na internete je autizmus hadam na vsetko, mamicky sa predbiehaju co ktore babatko dokaze…ja uplne chapem obavy, ale snaz sa neporovnovat, aj ked viem ze je to tazke, ja som robila to iste a bola to chyba 🙈

aknamorka22
21. jan 2023

Panebože 🤦 To dieťa má 7 mesiacov! Čím skôr si uvedomis, že na ľudí neexistuje rovnaký meter, tým skôr budeš mať kľudnejsi život. Naozaj sa nestresuj tým, čo tvoje dieťa robí a čo nerobí a čo by akože malo robiť. Každý ide svojím tempom. Všetky poruchy ako autizmus a podobne sa diagnostikujú najskôr po 3 roku života. Dovtedy sú tie deti mimo a sú medzi nimi extrémne rozdiely. Pre svoje dobro si zakáž čítať akékoľvek články a diskusie na tieto témy. Neporovnavaj čo vie tvoje dieťa a čo už vedia iné deti. Bude sa ti potom aj lepšie spať 🙂

bubkalienka
30. okt 2024

Ahoj ako ste na tom ? Ďakujem