Moje 4 mesačné dieťa plače pri všetkých ľudoch

domccca68
1. máj 2019

Ahojte. Mate tu niekto skúsenosti. Mam 4 mesačnú dcérku uz mesiac place pri všetkých okrem mna a partnera. Nik sa k nej nemôže ani priblizit ani len babka s dedkom ktorych vidi aspon trikrát do tyzdna. Uz nemam chuť s nou niekam chodit. Nemali ste podobny problém? Preslo to? Kedy? Takto sa nemôžem ani pohnut na nakup bez nej. 😏

beky1813
1. máj 2019

Tak ju ber so sebou. Je este malinka, to prejde

zuzipolo
1. máj 2019

@domccca68 nepíšeš o mojej dcére?ale poteším ťa,moja bude mať rok a už prejavuje záujem aj o iných ľudí (babky,dedko), cudzích si vyberá,ale už je to oveľa lepšie 🙂 treba vydržať,je malinká a opatrná,boji sa.. moja sa už ani nerozplače keď sa jej niekto prihovorí 🙂 to prejde časom,hlavne ju nenúť aby musela byť niekomu inému na rukách kým nebude chcieť sama 🙂

0silvia0
1. máj 2019

@domccca68 ved chod na nákupy s nou, aj my sme s deťmi všade chodili.

christie11
1. máj 2019

Nasu to preslo ked mala pol roka.zo dna na den zacala akceptovat babku,ktora s nou bola najcastejsie.okolo roka ustali aj zachvaty placu ked sme k niekomu sli na navstevu.

veronikasa
1. máj 2019

Moja dcéra bola taká, ona akceptovala okrem mňa a manžela aj svokra. Každého kto k nám prišiel som poprosila nech sa jej neprihovára a najlepšie ani sa na ňu nepozerá, ona sa po chvíľke osmelila a návšteva prebehla bez plaču. Zhruba okolo roku sa to zlepšilo, ale na niektorých reagovala plačom skoro do dvoch rokov.

domccca68
autor
1. máj 2019

@veronikasa ved niekedy je najhoršie ze sa na nu hned vrhnú a ona chuda si ani nestihne nic uvedomiť a hned sa zlakne

domccca68
autor
1. máj 2019

@christie11 dufam ze aj nas to čoskoro prejde. Kazdy mi vravi ze deti sa menia kazdym dňom a stale su ine tak uvidíme

domccca68
autor
1. máj 2019

@zuzipolo ja viem ze treba vydrzat a nenutim ked vidim aky hysak chyti ju hned beriem a ideme sa niekam zavrieť a uklidnit ja len dúfam ze ju to prejde

29simona29
1. máj 2019

@domccca68 môj maly keď mal pár mesiacov tiež plakal pri určitých ľuďoch, ale veľmi rychlo to prešlo, u babky vôbec neplakal a u strýka toez nie, lebo s nim boli veľmi často, ja som sa tomu nebránila, sem tam- pár krat v tyzdni býval 2-3hod iba s manželom alebo babkou a teraz ma rok a keď vidí cudzích ľudí na ulici, normálne na nich kričí a neprestane, kým sa neotočia a neprihovoria🙈Ja som napríklad nikdy nezažila take, že by som sa od neho nemohla pohnúť, ale každé dieta je úplne iné, vtedy som si vravela, že keď vyrastie, nebude plakat pri nikom a tak aj je☺️

zuzipolo
1. máj 2019

@domccca68 prejde,zrazu si uvedomíš,že neplače pri babke a zrazu už ani pri cudzích nebude 🙂 chce to čas...

ajko
1. máj 2019

@domccca68 moja, dnes už trojročná dcérka takto vyvádzala takmer do roka. Neexistovalo aby ktokoľvek na ňu čo i len pozrel a spustila taký rev, že pomohlo jedine odísť s ňou niekam, kde bude sama so mnou. Akceptovala len mňa, muža a jej dvoch starších bratov. Ináč nikoho. Ani babky, dedkov. Dnes je z nej totálny extrovert, má rada spoločnosť, ľudí, prihovorí sa hocijakemu cudziemu človeku ..A zmenilo sa to úplne samé, ja som na ňu netlacila.

vodavodickova
1. máj 2019

Ahoj,aj moja mala bola to iste🙂
Ked mala 5 mesicov,moj ocino mal oslavu 50ky,bolo tam cca 20 ludi,nocna mora pre mna aj manzela.
Nikto to nechalal,moje babky dourazane ze ako si ju rozmaznavame😂🙈Nastastie nasi rodicia to chapali.
Ale kaslali sme na to,snazili sme sa s manzelom,aby jej bolo dobre,ked sme videli ze nezvlada,isli sme prec.
Cca do 3 rokov nemala rada ani ine deti,ked bolo na ihrisku viac ako 2-3 deti,otocila sa vo dverach ze nejdeme tam.Proste rada sa hrala sama.Ked mala 2 roky,narodil sa nam este syncek a musim povedat ze hoci to ma s nou obcas tazke,prave vdaka jej povahe to zvladla perfektne,lebo chodila som s nimi vela von,on spal v kociku a ona sa hrala sama pekne.
Ked mala 3 roky,skusili sme skolku,ale vobec to nedavala,tak sme ju po 2 mesiacoch vzali a bola so mnou doma.
Nastupila az ako 4-rocna a super.Teraz nema problem,s detmi vychadza dobre,v skolke ma kamaratky,kolektiv ju vela naucil.Stale je vsak samostatna a nepotrebuje mat okolo seba stale niekoho.Je asertivnejsia,ked jej niekto vadi,vie povedat,ale naozaj proste z toho musela len vyrast🙂
Tak vam drzim palce,vydrzte,blbe reci si nevsimajte🙂
Jaj a zabudla som- nas zachranoval v tychto situaciach nosic.Tam bola rada,s nim sme zvladli vsetko ovela lepsie.

bianka532
1. máj 2019

separacna uzkost normalne

miriam439
1. máj 2019

@domccca68 Skúste to tak, aspoň tam, kde sa to dá tak urobiť, že keď idete s ňou do spoločnosti viacerých ľudí, že ty ju budeš držať na rukách a manžel tam vojde dopredu, upozorni ich, nech sa stíšia a nech sa hneď k malej nepribližujú, že potrebuje chvíľu čas sa adaptovať.
Robili sme to tak s malým, hlavne u svokrovcov to bolo zlé, keď ho vzal manžel a prirutila sa svokra ako veľká voda... Potom som zaviedla tento spôsob nášho príchodu do spoločnosti a bolo to oveľa lepšie.
Nám ešte pomáhalo aj to, že ak tam bolo hocijaké dieťa, tak sme urobili po chvíli prvý kontakt s tým dieťaťom, lebo deti mal rád, aj keď ho nepoznal a on sa pri tom dieťati zabudol, že je medzi cudzími ľuďmi.
Tak skúste vyskúšať takto. Však normálni ľudia to pochopia, že maličké dieťatko sa bojí hluku a cudzieho prostredia alebo zmeny prostredia a potrebuje čas na adaptáciu.

radussska1
31. okt 2022

@domccca68 ahoj vydim že pred troma rokmi ste mali problem taký ako mam ja teras.Chcem sa opítať kedy to prešlo?? Ako ste to riešili.Moj malí má 11 mesiacou a boli sme na 60-tke.katastrofa.Len ako sme do dverí prišli rev akoby ho drali.Boli sme tam dve hodiny s cestou nikto sa nemohol prihovoriť ani.Bolo to strašne:(

domccca68
autor
31. okt 2022

@radussska1 ahoj. Veľmi si nepamätám ale prešlo to samé časom ako malá rástla viac vnímala dozrievala a podobne. Teraz chodí už do škôlky je spokojná má rada keď má okolo seba veľa ľudí je spoločenská. Samozrejme stále sa aj stane že sa hanbí ale našťastie neplače pri každom pohľade na ňu 🙈 naozaj treba len vydržať a netlačit

mikadooo
31. okt 2022

@domccca68 áno, moja prostredná bola taká. Netlač na pílu, to je jediné, čo sa dá robiť 🤷. Jedného dňa z toho vyrastie... Starí rodičia nech pokračujú v návštevách, čím je kontakt intenzívnejší, tým skôr si malá zvykne. Ale nie nasilu si ju brať a ona chúďa bude pri tom revať. Ja som mala našťastie obe babky super v tom, že plne to dieťa rešpektovali a netlačili sa mu do xichtu. Kým dieťaťu nevenovali nejakú extra pozornosť, tak všetko bolo ok, malá si ich kľudne obzerala a nič sa nedialo. Svokor mal stále potrebu ju "naučiť", ale prd ju naučil, akurát čo ju poriadne rozreval zakaždým.

domccca68
autor
31. okt 2022

@mikadooo moja už bude mať 4 roky toto je starši príspevok 🙈 už to máme za sebou

ankare
31. okt 2022

@domccca68 to je úplne normálne a prirodzené. Ak si vyžaduje Tvoju prítomnosť,buď s ňou. Neboj, na všetko časom dozrie. Užívaj si jej blizkost, veľmi rýchlo Ti vyrastie.
Držím palce!

ankare
31. okt 2022

@domccca68 jaaaaaj, už je to neaktuálne.... 🤣🤣🤣 Ale že mám pravdu? 🤣