AHOJTE MAM JEDNU ZNAMU,KTORA BIJE SVOJE DVOJROCNE DIETA. PADAJU FACKY,BUCHNATY PO CHRBTE,PO ZADKU..SNAZIM SA JEJ VYSVETLI
NECH TO NEROBI,ALE JEJ ARGUMENTY SU TAKE,SE TO DIETA JE NEESKUTOCNE PLANE,VOBEC JU NEPOCUVA,BIJE INE DETI,PLUJE,STALE JEJ UTEKA
NA HLAVNU CESTU POD AUTA ...PORADTE
Je to moje krsna 😨
@smutnuckaaaa - bud sa zamiesaj poriadne - policia, socialka, alebo to nechaj tak. Mozes jej len poradit psychologa - aby jej poradil ako inak riesit problemy s dietatom a psychiatra, ktory jej pomoze naucit sa riesit problemy inak, ako nasilim. Hadam z toho, ze sa jej stranis pochopi, ze to, co robi nie je normalne a ze to nehodlas akceptovat. - A ak beha na hlavnu cestu. nech ho pripne na popruhy, hanba-nehanba.
A dufam, ze sa zamiesas, ono vychovavat podla svojho je super slogan, nas mama ako deti mlatila hlava nehlava, mavali sme modriny, za kazdu HOVADINU, za kazdy vybuch jej nervou, jej frustraciu s troch deti, za to vsetko sme boli vinne my. Tolkokrat som sa v noci modlila, nech ma uz zabije,, nech to uz nemusim znasat. Myslis, ze to niekoho zaujimal? Pritom ten dennodeny krik, plac predsa museli susedia (byvali sme v panelaku) pocut :( Nikto sa nezamiesal, ved to boli "jej" deti.... podla mna deti nie su majetok, ktore mozem fyzicky a psychicky nicit, lebo neovladam svoje agresie 😔
Ahoj, keď je to Tvoja známa, pokús sa jej znova vysvetliť, že fackaním a buchnátmi to nezmení, dieťaťu sa treba snažiť vysvetliť, čo je a čo nie je správne. Netvrdím, že netreba dať po zadku, ale neviem si predstaviť, že by som svojmu dieťaťu dala facku. A to už mám jedného 15-ročného syna a v živote som ho takto neudrela. Miešať sa do toho určite môžeš, veď predsa keď budem vidieť, že niekto mláti dieťa, nebudem sa tváriť, že to nevidím, len pre to, lebo nie je moje. Kopa ľudí takéto veci ignoruje a potom máme prípady napr. týraných detí.
Anjelicek26@zase az tak policia,socialka nie.Skor ten psychiater.Velmi ma mrzi,se si mala take detstvo,viem o com pises.Boli ma pohlad na to dieta,ked sa k nemu priblizi automaticky si dava ruky na hlavu na obranu
@anjelicek26 ahoj, presne toto som mala na mysli, len si ma predbehla. Nestarajme sa a potom,keď niečo prepukne, tak je každý múdry...Takéto niečo človeka určite poznačí do budúcnosti. Držím Ti palce, maj sa pekne.
@smutnuckaaaa je to smutne,ale aj taketo matky su medzi nami a nieje ich malo 😒 do života ho vyzbroji agresivitou a tak aj ono same bude riesit vsetky nezhody takto.Ach jaj 😒 Skus sa s nou pozhovarat,ak mozes,ak ste si blizke a ak nie,tak asi s tým moc nenarobis.A manžela nema,ci on ma taký istý pristup.
Ja teda za fyzicke tresty nie som vobec a vždy hovorim,ze je ovela tazsie vychovavat,ako trestat. 😒
@matik1 rozhodne nenecham to tak..Preto hladam rady tu
@betyna8 ma manzela pracuje v zahranici,je na vsetko sama
@smutnuckaaaa hovor s ňou o tom, prehovor ju na návštevu detského psychológa, ktorý poradí ako na takéto hyperaktívne dieťa. Určite sa neprizeraj tomu, ako ho bije. Daj nám potom vedieť, pa pá
Tak tak moju mamu tiez jej otec mlatil, ona to riesila rovnako.. vzdy sa prisla za to ospravedlnit, ale to to robilo este horsim. Dnes sa takmer nestykame a ani mi nechyba, pritom viem, ze nas ma rada. Keby jej vtedy psycholog pomohol, keby ludia neodvratili oci, nemusela by som mat ako prve spomienky na detstvo paradny vyprask a slzy od bolesti 😖
@smutnuckaaaa Aj ja som na všetko sama a to neznamená že si budem biť bezmocné dieťa.
Nahlás to na sociálku, nech to riešia!!!!!!
A jej odporuč psychológa.
@anjelicek26 umna je to rovnako,avsak u nas bol doma na poriadku aj psychicky teror:odprosenie na kolenach atd.neuznavam to
@smutnuckaaaa - ved ja, ty nase deti nebijeme, ten kruh nasilia sa prelomit da, proste nechcem v ociach mojich deti vidiet ten strach, ked podvihnes ruku a dieta sa schova do gulicky, kryje si hlavu, ved to je strasne 😖 Strach pred clovekom, co ho ma ochranovat najviac na svete. Je mi z takej predstavy zle, ze by sa ma moje dieta malo bat ☹
@lenka311 viem ze to dieta miluje,to nie na socialku nie,to male by skoncilo v decaku a ktovie ako by tam zachadzali s nim
@anjelicek26 ale keby si vedela ako ju lubi to male,hned k nej uteka stiska ju bozkava,len aby sa nehnevala.Bozkava jej usta,tvar,ruky
@smutnuckaaaa moja sesterka ma doma to iste. ma dve deti,ktore sa jej narodili po sebe..a ona vacsne na nich krici, alebo sa im sem tam ujde...a najhorsie je,ze tie deti sa medzi sebou biju ako kone. No hroza des. Je mi luto tych deti, a dufam,ze ich to prejde ked budu vacsie. A ona je z nich stale nervna a neviem co. Detom sa treba vela venovat a tym ze tvoja krsna ho bude mlatit z neho vychova len nasilnika a potom uz nepomoze nic. Ja by som odporucila,aby si sa s nou porozpravala,nech navstivi nejaku poradnu alebo psychologa pre seba aj dieta. Urcite by som netahala do toho socku...lebo tym sa ublizi len dietatu.
Skus jej teda dohovorit, ze nie je spravne co robi, nech najde pomoc a ked nie , tak sa jej vyhrazaj sockou alebo niecim.
Boze urob s tym nieco ak mozes!!!!!!Taku matku dobit!Chuda dieta,ako ono moze za to,ze ma debilnu mater? ☹ ☹
take veci citat nemozem..... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@smutnuckaaaa - nasa mama nas tiez milovala a aj tak nas mlatila,, vzdy sa ospravedlnila a potom zasa sa neovladla a udrela :( Z nicoho nic, cholericka ako vysita... je to zvratena laska podla mna 😖 Na toto treba psychiatra, ktory jej pomoze naucit sa sebaovladaniu a riesit konflikty inak, ako nasilim. Odnatie dietata urcite nie je riesenim. Ale pomoc odbornika. To nasilie sa odporom dietata bude len stupnovat. Dieta otupie a v skolke mozno bude na oplatku tlct ine deti.. nasilie je vlna, raz sa spusti a tazko zastavuje 😖
Neboj sa, z Tvojho nahlásenia na úrade práce- odb. sociálnych vecí , by sa nestalo to, že malého by hneď dali do detského domova. Naše zákony sú benevolentné a muselo by sa dokázať týranie, muselo by prebehnúť súdne konanie, atď. Určite to treba riešiť s detským psychológom, možno je to naozaj na ňu veľa, keď píšeš, že otec dieťaťa pracuje v zahraničí. Aj ona potrebuje pomoc, nech skúsi tiež posedenia so psychológom a nech jej pomáha aj rodina. Možno je fakt unavená a evidentne to nezvláda. Hoci poznám ženy, ktoré zvládajú aj viac detí. Ale nie sme všetky rovnaké...
@smutnuckaaaa V decáku je lepšie ako pri takejto matke a to rozhodne...!!!!!!!!
A oni to decákom hneď neriešia... To si nemysli. Nariadili by jej návštevy u psychológa a pravidelne by dieťa kontrolovali ako na tom je...
@sandricka2011 ja uz som to skusala s odbornou pomocou,socialka nikdy male by trpelo.ked je maly u mna je ako vymeney,hra sa,tancuje .Jeho matka stale ze "pockame a uvidime "
tá žena je preťažená a v strese a určite ie šťastná,len bohužial jej nedochádza,že dieťa je plané,lebo aj ona je taká 😒 buchnátmi a bitkou ešte nik nevychoval spokojného a poslušného človiečika,ktorý by bol v pohode...odporúčam psychologa
@smutnuckaaaa a na čo chce matka čakať?
že sa umúdri dieťa? alebo ona?
to ťažko.
už len to,ako píšeš, že ho ľúbi, všade bozkáva-zrejme po výprasku-je už evidentné,že sama so sebou má veľký problém.
rozhodne treba začať ňou. potrebuje akútne odbornú pomoc.
@lenka311 nemyslim si.decak je decak a domov je domov
K nemiesaniu sa... Tiez som mala dlho nazor, ze nemiesat sa a stale viac ho v takychto pripadoch prehodnocujem. Kedysi sme mali v panelaku susedov, poculi sme odtial hrozne hadky, aj fyzicke utoky...mali dve deti rovnako stare ako my. Trvalo to roky, skoro cele detstvo. Potom s rozviedli a odstahovali. Po rokoch som citala s tou dievcinou nahodou rozhovor v novinach (je vdaka svojej profesii trochu na ociach). A hovorila, ze ma velku krivdu z toho, ze sa vtedy do tych hadok ziaden zo susedov nezamiesal a nezastal sa deti. Ze jedine, co susedom vadilo, bolo nahlas pustene radio ci telka, vtedy sa ozvat vedeli. Je mi to velmi luto a mojim rodicom tiez.
Nerieš to. Povedala si jej to raz, dvakrát, trikrát, je to na nej. Skús si s ňou ešte raz sadnúť, porozprávať sa, ponúknuť pomoc. Ale je to jej dieťa, každý vychováva ako (ne)vie... 😒
@macamac pisala so ze to dieta sa tak sprava po vyprasku,nie matka
@smutnuckaaaa Prečo nie sociálka? Ja nechápem - ak by si bola z nášho okresu /Trenčín/ ja Ti s tým pomôžem. mám tam známu. Nezoberú jej ho, len prídu skontrolovať situáciu doma, potom jej nariadia povinné sedenia u psychologičky a dodatočne budú chodiť na kontrolu či je dieťa OK. Nie je to najrozumnejšie riešenie?
Vieš koľko by bolo detí v decáku keby dam dávali každé jedno hneď? 😎 😎
@smutnuckaaaa no.........ja nechapem, preco sa do toho miesas. je to jej dieta, nech si ho ona vychovava podla svojho... raz budes mat dieta a nech bude akekolvek a nech ho ty budes akokolvek vychovavat, bude ti tiez vadit, ked sa ti do toho budu miesat ini ludia.... 😖