ahojte uz druhu noc moja dcera v noci place zo zatvorenii ocami dnes aj vrieskala a brusko ju neboli ani zuby som uz v koncoch...uspat sa neda hrat sa nechce
@chiechie ???
co nemozessssss psaaat sak?este place?
@alexandra1104 kolko ma babo
10mesiacov
urcite su to zubky, som si ista! ako prislo tak odide 🙂
@alexandra1104 no moja ma tiez nekludne noci, je spln ako vysity, a nejak to na nu vplyva...
uz to mam za tie 3 roky odsledovane ....
Ale jasne ze to moze to byt hoci co, u nas je to teraz pre spln
@alexandra1104 reaguje alebo nereaguje? Podla toho sa jedna bud o nocny des alebo nocnu moru ... A spln k tomu prispieva urcite, mnoho deti z mojho oolia nan citlivo reaguje.
Plac moze mat viac pricin, nove vnemy, ludia, zmena prostredia.. to v spanku spracovava a plave. Alebo zubky... spi nepokojne, mrnci. Ked spi a place, jemne preber, nech prerusis sen. To pomoze, ak su to zubky tak len vydrzat 🙂 samozrejme pokial nie je teplota alebo ina choroba.
@alexandra1104 unas to zacalo tiez v 10.mesiaci. a nepotesim ta trva to doteraz.na zaciatku to boli place ,ako pises zo spanku,potom sa zacal prebudzat a bol hore niekedy aj 3-4 hodiny.nervozita,plac,kope okolo seba.skusali sme vsetko,dat mu mlieko,caj,hrat sa snim,pozerat rozpravku,citame knihy,prechadzame sa po byte,snazime sa ho upokojit.niekedy lepsie ,inokedy veeeelmi zle.precitala som otom neklude spustu clankov.vraj to deti mavaju,casom by to malo same prejst.pytam sa sama seba kedy? pokial nespi dve noci nezufaj,ako pisu je spln,deti su meteosenzitivne.my sme mali aj mesiace ked spal dve noci a inak stale hore.skusali sme vynechat denny spanok,zle.bol este nervoznejsi a vecer od unavy nevedel zaspat.
prajem ti pevne nervy a trpezlivost.
Keď plače so zatvorenými očami zrejme mala len zlý sen... naša to tiež občas robí..
@alexandra1104 skus vygooglit nocnu moru a nocny des.obcas tiez mavame je to normalne v tom veku
ahojte tak Mala mala stredu hnacku jej dali aj inekciu aj prasky...cela sa vyhadzala a tak sme dnes boli na pohotovosti a tak povedali ze prejavom hnacky je aj vyhadzanie po celo telicky takze ju to chudacko svrbelo
Moj takto zacal plakat cca v 6mes,odvtedy je to kazdu noc a ma uz pomaly 16mes,takze po dvoch nociach by som nebola vkoncoch ,ale po par mesiacoch kazducku nocmuz som teda ,tak fufam,ze u vas to nebude ako unas ,ja som uz totalne na dne so silamy 😖
@alexandra1104 moja toto robi ked je spln,katastrofa neutichajuco reve a budi kym si ju nevezmeme k sebe...spln bol vcera a robila to od štvrtka tak dufam že už tuto noc bude ok....uvidiš 🙂
podobne sme mali par krat....a zrovna aj pred par dnami, mysleli sme ze zubky dala som jej paracetamol lebo strasne plakala a myslela som ze od bolesti ale nepomohol zubky to teda zrejme neboli....ale druhy den bol spln,...alebo mala nocnu moru...o tyzden ma tiez desat mesiacov....a pomohlo len vziat ku nam a pevne drzat celu noc....sice sa ani jeden z nas rodicov nevyspal ale mala bola aspon relativne kludna....
uska ju nebolia?( usi cervene,lezi na jednom uchu, stale na tom istom uchu,toci hlavou atd,horucka?)
@alexandra1104 zuby alebo nocny des, ak je to do polnoci...zobudit, utisit, dat lahnut spat dalej
nocny des a este k tomu spln. bud pockas kym prestane ale musis byt pripravena ze to moze chvilu trvat alebo zobudit a znova uspat.
zubky, separacna uzkost, dnes je spln. Moje dieta na spln reaguje zlym spankom... 2 dni pred a 2 dni po..
@alexandra1104 , ahoj. 10-mesačné dieťa sa v noci potrebuje dotýkať mamičky, prisať sa, dojčiť sa, tak sa môže upokojiť. Každý des prejde, ak sa môže prisať a túliť mame. Ver, rposím, že 10-mes dieťa sa nevie hrať... Ak v noci plače, prisaj ju, dojči ju, pritúľ si ju, prihováraj sa jej. Máš ju so sebou v posteli? Ak nie, daj si ju k sebe, upokojí sa. Spi s ňou. Ak dojčíš, dojči čo najviac. Buď s ňou aj počas dňa v tesnej blízkosti. Držím vám obom palce, Alena.
@emocia nedojcim a aani pri mne nechcela byt
@alexandra1104 Ahoj, Alexandra1104, to mi je ľúto... nájdi si poradkyňu, ktorá ti poradí ako upokojiť dieťa či v noci či cez deň. Odmieta ťa aj inokedy či iba v noci?
@alexandra1104 ahoj....a ked ste boli na tej pohotovosti, pozreli, ci nieje nahodou pricina aj niekde inde???preboha ved ma 10 mes. 😲 😲 😲 ....moja mala ma 4 mes. a prespi mi celu noc,....... radsej chod k dr s nou a povedz jej co sa deje, ved nemoze dlho plakavat je este mala, ...mozu to byt, zubky, uska, pupocny pruh, brusko ....a vselico ine...
ak hranie nepomoze, skus jej spievat, popripade rozpravku jej pusti..zaujmi ju, ak je hore samozrejme, ale ak place ale pri tom spi tak tak ju treba prebrat a tesno objat, aby pocula tlkot tvojho srdca, u nas zaberalo ked sme mai zle chvile....
.ale urcite by som to riesila s dr..
😒 jaaaaaaajjjjj,