Ahojte....viete mi povedať, že keď bábo zíva, znamená to vždy,že je unavené? Pretože moja malá spinka aj 4,5,6 hodín,(síce najmä vonku alebo na mne,v postielke nie,lebo tam je po 5min-hore) a keď sa zobudí a zase zíva.Večer keď ju uspávam, stále plače a zíva a popritom bola hore max. 15min. čo si pocuckala mliečka. Nie a nie uspať aj 4 hodiny...
zivat moze aj po zobudeni 6 hodin sppi za cely den?
To je pravda, ze sa vsetko meni, este pred tyzdnom tento problem s vecernym zaspavanim nemala. Dnes zaspala az o 5h rano. Ona mava dni, ked spinka aj 6hodin vkuse, to uz sa aj bojim, ci je vsetko OK.
Ja neviem rozpoznat, kedy sa jej chce spat, mozno ju uspavam a ona nechce buvat, ale ked stale ziva, do toho place. Ini mi zase vravia, ze ju uspavam asi prilis neskoro, ze mam hned, ked zacne zivat. Segga tvoja malicka zaspava dobre?
@miirkka1 bud kludns.my msme 7 tyz a kazdy vecer morda zaspat.reveee a reveeee.
Postielka nehrozi, za minutu je hore a reve🙂
Zaspava v kociku aj vnutri.
Cez den zaspi v pohode ale uz vecer...otras.
Skusala som experiment, nedovolit jej zaspat po 17 hod.fungovalo to! Vcera som to neustriehla a zaspala v placi o 1 rano.moje nervy su mimo.
Dala som ju muzovi lebo som nevladals.
Ako nahle som prestala kocikat uz hore a oci ako nikto velke na mna kukali.
Dnes ideme zas moj rezim ze po 17 sa spat nebude.
Mam jedny nervy a ponocovanie uz od studrn.cias nevladzem aplikovat🙂
@juriva My sa tiež s mužom striedame, komu sa podarí ju uspať...po iné dni aspoň po 4 hodinách zaspala...ale dnes sme nespali vôbec. Uspali sme ju, položili, ona hore..ešte som ju kolísala asi 30 min.,aby sa dostala do hlbokého spánku a nič...len plač....púšťame vysávač, fén, no nezaberá to v noci.....ja len dúfam, že dnes sa vyspím aspoň niečo.
A o koľkej ju dávaš spať? Chodíš spať večer, keď aj ona?
@miirkka1 Jedine pravidlo pri malych detoch je, ze neexistuju ziadne pravidla. Nie, ked ziva, neznamena to hned, ze je unavena. Clovek napriklad ziva vtedy, ked je v miestnosti zly nevyvetrany vzduch.
Zakladne pravidla - vytvorit ritualy. PRed spanim napr. vzdy prebalit, pokolisat a uspavat. Uz sposob je na tebe, ty ju poznas, ty vies. Vsetky moje baby napr. zaspavali tak, ze ma drzali za ruku (to pomahalo ked sa napr. vrteli a furt sa otacali na brucho). Aj vecer, okupat, nakrmit, zhasnut svetlo. To sa podda, ona sa nauci, kedy sa spi. Zatial sa to ale neda nanutit. Mne pomahalo od zaciatku urcit detom, kedy je noc, kedy sa spi - nerozpravat na nu, vsetko robit v pritmi, potme, v klude...
A len pevne nervy a vela sil, prejde to.
Drzim palce.
@miirkka1 uspávaj poležiačky na prsníku..neprekladaj, počkaj kým dieťa prsník pustí..skus nosič, šatku na nosenie-dieťa sa uspí v nom..aj v nom nadojčíš..prinajhoršom možeš vyklopiť do postele a neprebudí sa..odporúčam nočné spoločné spanie- v noci sa len natočíš a zase uspíš prsníkom..nebude žiadne vstávanie, žiadne natriasanie, nosenie, hopsanie, kočíkovanie..
a večer https://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatk...
@juriva no aj moj muž je hotový, dnes išiel do práce úplne s červenými očami,ale tiež má už od pondelka dovolenku, tak sa teší... 🙂 aj moja teraz búva, v postieľke nie,ale vo vajíčku. Som ju nosila po byte a to ju uspalo. Cez deň je to fajn, len ten večer, bože ani neviem, či niekedy uvidím telku. Ja s ňou chodím o 18h..dúfam, že zajtrajšie Vianoce nebudú také ukričané. Ale dúfam, že to fakt časom prejde. Musia z toho vyrásť.Veľa ľudí vraví, že mám spať cez deň, ale ja to neviem, keď vidím ten neporiadok, neoprané, neuvarené, ešte k tomu psa máme v byte, tak ten donesie blato.. 🙂
@miirkka1 ty si moj klon?;)))
Vies co....keby mala padnut bomba u nas nema kde, musi sa otocit.taky bordel a ze spi!!!
Skus ju drzat od 17 hod aby nespala.u mna to bolo ok az do vcera...vcerq mi to uslo!
Dnes idem na to.
Boze a msm dva kociky zas uspavam ju v jednom a v druhom von...
Nech uz pride muz ja musim povysavat.
klokanku zahodit, ked tak satku alebo ergonomicky nosic ;) klokanka skodi klbom aj chrbtici
tak ja som to mala všeliaké tiež hlavne pri prvej lebo tá mávala silné bolesti bruška a celkovo spánku sme si užili veľmi málo - ani v kočíku nejako nespávala... mala som šťastie, že sme vtedy bývali ešte u mojej mamy a tá mi s ňou najviac pomáhala lebo muž robil od rána do večera každý deň tak som ho nechcela úplne zničiť ešte aj s malou .. potom sme kúpili sme Hačku a bolo vyriešené žiadne bolesti chrbta a tak a teraz to používam aj pri druhej na uspávanie, skús to možno pomôže
@miirkka1 Kup si ergo nosic, v tom aj povysavas, aj navaris aj vsetko. Vyhodou je, ze to robis, kym je dieta hore a potom ho mozes uspat a mozes spat aj ty. Klokanka je uplne nanic, v tom ani nemoze spat a je to velmi nepohodlne aj pre dieta aj pre teba. Nemusis satku, skus manduca alebo ergo nosic.
Ver mi, s jednym dietatom sa cez den da spat. Viem, ze sa ti zda, ze je toho vela, ale nie je, len si to este nevies zorganizovat. Na to postupne prides, ale skus pocuvat, co ti tu hovoria. Na neporiadok este nikto neodpadol, ale na nedostatok spanku ano.
Drzim palce.
@miirkka1 ako keby si hovorila o mojej malej len pred rokom.prve tri mesiace sme mavali bolesti bruska.cez den v pohode krasny ukazkovy rezim ale jak padla 16. Hodina konec.unavena,uzivana,ubolena,uplakana,sem tam si schrupla na 5 min niekedy na pol hodinu ked som si uz myslela ze spi a prd.zobudila sa a nas rekord bol ze od tej 16:00 sme tahali do 03:30 vkuse s muzom na striedacku.vsemozne sme sa ju snazili tisit,mojkat,uspat....napr.v kociku,vo vajicku,spievala som jej,tancovala,len tak lezala pri nej,a co nas vytrhlo z biedy bola fitlopta.nespala sice ale to skackanie ju ukludnovalo a aj moj chrbat si oddychol.nic ine len preckat viem poradit.vyskusali sme aj vselijake kvapky na brusko(espumisan,infacol,biogaia,coliprev) potom cajiky feniklovy,rumancekovy,vyvar z ovsenych vlociek,vyvar z rasce aj D vitamin sme zmenili,mastili sme brusko Pupik kremom,davali sme do kupela medovku vyluhovanu.....vsetky pokusy len nas stav zmiernili.ze sice neplackala tolko ale spala katastrofalne.a ked dovrsila 4.mesiac utalo.zaspavala krasne po kupani a krmeni o 19:00 kazducky vecer az dodnes.pevne nervy prajem a vela nosit,mojkat a nestracat nervy a dodrziavat pevne body dna pri takychto detickach.vsetky ritualy v presny cas ci uz prechadzky,papanie,kupanie....
Bože môj ženy zahoďte prosím tie hnusné klokanky... Síce nevedome ale škodíte tým svojim deťom...
@miirkka1 nemusíš sa báť zo šatky určite nevypadne... Pozri si na internete napr. Didymos Indio tie sú pre tak malé detičky a hľadaj gramáž okolo 200g.. alebo keď nie šatku tak ergonomické nosiče čo sú ERGO značky napr. Manduca, rishino,moto, bi&bi,a veľa iných...A hlavne s tvojho príspevku sa mi zdá že tvoja mala si začína prehadzovať deň a nocou... Neverím rečiam že dieťa nevie rozoznať deň a noc... Na večer jej urob rituál aby pochopila že ide spinkať...A tvoje dieťa ti rozumie povedz jej ako sa cítiš a vo od nej chceš... Snaž sa byt kľudná a vyrovnaná... Cez deň by som ju nenechala určite toľko spať...Radšej vytvoriť nejaký režim tri hodinky pospať prebaliť napapať nejaká aktivita medzi tým a zasa spinkať...Ja som prvorodička ale šla som podľa tohoto ako som ti napísala a moje dieťa spinkalo z jedným zobudení v noci a od tretieho mesiaca spí celú noc...A ešte som zabudla napísať to že si zamrnka v postieľke hneď nebrať na euky... Ja som vzala na ruky az keď rucal na celý dom...Treba si vytvoriť režim
je mozne, ze mojej malej sa po nejakej dobe spanie upravi??? pretoze v noci je to fajn, ale cez den spi max. pol hodinove intervaly a aj to len v zavinovacke na rukach.ked ju polozim tak je hned hore. a ked je uz hore tak sa od nej neda hnut ani na krok lebo si vyzaduje stale pozornost...ma 3 a pol mesiaca...
tak my sme si odnosili prvych par mesiacov asi styri v satke nonstop ..vecerny ritual kupel citanie rozpravky..a nebude to este dlho dobre...ano niekto ma to statie ze jeho dieta prespi celu noc ale nase sa vrti medzi nami a chce byt na ciciku nonstop...a k tej satke keby sa to malo roztrhnut tak to asi nikto nekupi preboha to nie je laatka to su specialne tkaniny na zataz vahovu...a urcite nepozeraj 200g satku ...ta ti bude na tri veci nie je to lacna zalezitost radsej poriadnu najmenej 250 g rychlo ju zanosis
@ivanecka0602 Vsetko sa upravi. Kym spi dobre v noci, neries denne spanky. Pre kazdeho cloveka je prirodzeny iny rytmus, ina potreba spanku. Tak je to aj s detmi. Vacsinou sa nejaky rezim a spanok cez den ustali az ked dieta spi raz denne, to byva tak okolo 1 roka. Dovtedy treba zatat zuby a vydrzat. 🙂
@sykorkauhliarka prečo by jej tak nízka gramáž mala byť na dve veci? Je to malé bábätko... Napríklad didymos Indio (prima) má od 210g vyššie... Pre maminku ktorá nikdy nevolala a pre tak malé mimi je ok a nie na dve veci
@sykorkauhliarka a to nieje o šťastí že mi dieťa spí ale o výchove
@miirkka1 Ja mam takisto 6tyzdnovu dceru a najviac sa mi osvedcilo neriesit 🙂 Aky-taky rezim sice mame, ale na Tvojom mieste by som sa nestresovala...to, ze ma 6tyzdnove babatko problem so zaspavanim, este nic neznamena, je este prilis mala na to, aby vedela, kedy ma spat, kedy ma byt hore... Zajtra sa zobudis a moze byt vsetko inak 😉 Drzim palce a hlavne vela trpezlivosti, ono sa to casom spravi 😉