Moja 5 ročná dcéra vidí zvláštne veci

nina563
16. feb 2022

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či aj vaše dieťa robilo niečo podobné. Mám 5 ročnú dcéru. Už keď mala dva roky som ju často videla ako sa sama v izbe hrá a ako keby sa tam s niekým rozpráva v štýle že "čo budeme robiť","poď sa hrať" a keď som sa jej opitala čo robí tak mi povedala že sa hrá s dievčatkom. Čo ma dosť znepokojovalo,ale keďže dcéra s tým bola v pohode neriešila som to. Mala som to za normálne že v jej veku a ešte k tomu je jedináčik. Povedala som to aj manželovi ale on povedal že aj on sa tak hral, takže som to nechala tak. Jednu noc sa dokonca zobudila že sa toho dievčaťa bojí a že chce aby ju nechala napokoji. Veľmi som sa toho zľakla. Potom už bol viac menej kľud až do teraz. Pred mesiacom sa zabil manželov brat. Naša dcéra ho zbožňovala. Bol večer po tom čo sa zabil za mnou prišla dcéra s tým že "mami vieš čo? Strýko už nikdy nepríde sa so mnou hrať" keď mi to povedala som zamrzla (mi sme jej v tu dobu ešte nepovedali že zomrel, nevedela to). Opitala som sa že prečo a ona mi povedala že "on bol za mnou a povedal mi že vás mám poslúchať a že on už nikdy nemôže prísť" nevedela som čo jej mám na to povedať. S manželom sme jej potom povedali že čo sa stalo a že strýko zomrel. Takýchto vecí sa stalo viac bohužiaľ sa mi tu nezmestia. Prosím vás stalo sa vám niekedy niečo podobné. Robili to aj vaše deti? Lebo naozaj neviem na koho sa s niečim takýmto mám obrátiť.

bosorka2302
16. feb 2022

Do 7 rokoch je normalne ked ma dieta vymysleneho kamarata

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyan
16. feb 2022

Nemusíš sa na nikoho obracať, pokiaľ to dokážeš rešpektovať. U niektorých detí je to normálna súčasť vývoja. Ak sú to len hry a dieťa je spokojné, tak to netreba riešiť. Pokiaľ by jej to spôsobovalo úzkosť, tak jej navrhni, aby tomu dievčaťu vysvetlila, že chce aby boli dobré kamarátky a mali dobrý vzťah a ak sa to neupraví, tak nech ju požiada, aby sa išla hrať s niekým iným.
Napriek môjmu skepticizmu som dávala aj čistiť byt od zlej energie a v prípade nepokojných nocí zapaľujem sviečku aspoň v aroma lampe, aby sa energie trochu prečistili a harmonizovali.
Niekto neverí vo vedu, niekto neverí v mágiu, niekto neverí v duchov... Ale vždy tu bude niečo nevysvetliteľné a najjednoduchšia cesta je pristupovať k tomu s rešpektom a úctou.

nina563
autor
16. feb 2022

@bosorka2302 samozrejme a viem že je to normálne,len to čo má znepokojuje je to že ako som napísala bolo toho viac. Tiež si sťažovala že zosnulí dedo manžela stojí v rohu jej izby a že sa na ňu pozerá. Viem že to vyznie divne,ale jednoducho keď som doma s dcérou sama a povie mi niečo takéto a že sa "toho" bojí tak ma to dosť vydesi.

marcellka32
16. feb 2022

@nina563 napíš do skupiny duchovno

zuzanaete
16. feb 2022

Duchovia sa mozu zjavovat. Nie je ok ich vyvolavat. Syn, ked mal 2,5 roka, tak videl ducha. Som si tym 100% ista. Pytala som sa na to aj knaza a potvrdil mi, ze sa to moze stat. U nas to bola jednorazova zalezitost.

benit
16. feb 2022

@nina563 sestrina mala okolo 2 rokov takto mala niekoho stale pri sebe. Segra verila, ze je to duch ze male deti mozu vidiet, co uz dospeli nevidia. Same sa to vytratilo.

nikpa
16. feb 2022

@nina563 synovec, tej doby mal asi 3,5 roka na cintoríne mával na viacero hrobov, keď sme sa ho opýtali komu tam máva, povedal že tam sedí ujo, teta, dievčatko a tiež mu mávajú a usmievajú sa na neho. Neskôr sa stalo niečo podobné ako vám, keď mu zomrel dedo, v ten večer povedal, že sa s ním v izbe rozprával, nevedel presne povedať o čom ale vraj niekam odchádza a už sa nemôžu stretnúť. Nevedel ešte že dedo zomrel, povedali mu to až neskôr. Ale on bol vždy take tajomné dieťa, to je na dlhšie, no proste u detí sa takéto veci dejú.

nina563
autor
16. feb 2022

@tanyan snažila som sa to ignorovať a nejak to chápať len keď sa dcéra začala báť a začala mať naozaj hysterické plače že sa bojí a že nech ju nechá ta "osoba" na pokoji. Vždy je to niečo iné- Žena, Muž, dieťa,niekto koho pozná a kdo zomrel alebo úplne neznáme osoby. Vie na 100% opísať tu osobu (oblečenie, tvár, vlasy)

lechtivka
16. feb 2022

Ja som s malou raz šla okolo jedného jazera, nik tam nebol. A stále vravela detičky detičky...oytam sa jej kde. A ona : vo vodičke... A vtej vode sa kedysi utopili deti. Detská duša je čistá preto niekedy vidí takéto veci 🙈

janinque
16. feb 2022

Moj syn sa bezne hrava s Filipkom, ktoreho vidi len on. Bude mat 6 rokov. Myslim si, ze schopnosti vidiet duchov ma dost deti. Tiez ma z toho obcas mrazi, cakam, ci z toho vyrastie.

reenie
16. feb 2022

@nina563 nerada o tom hovorím, ale aj ja to mám od detstva a moja dcéra tiež a myslím, ze aj moja mama..vidím podivné veci a nejaké predtuchy.. ale nemám strach, beriem to nejak normálne, duša mŕtveho človeka je slabšia ako človek, človeku neublíži, skôr oberá o enegiu. Nemaj strach , neukazuj ho pred dcérou..ja kludne poviem, žeho nikdo nevolal, nech odíde, nie je vítaný..atď.ja som to riešila s takým terapeutom, on sa zaoberá lečením tela, ale s týmto mi neraz pomohol..vy keď sa tým nebudete zaoberať, riešit to, časom to prestane..

ailiba
16. feb 2022

@nina563 niektoré deti takéto veci vidia, mam s tým tiež skúsenosti. Pokiaľ ju to nijako vážne neobmedzuje a niekto ju "neotravuje", tak to odporúčam neriešiť. Rešpektovať, že vidí a vníma aj veci, čo iní nevidia. Počúvať ju, dôverovať jej. Ak by si mala pocit, že jej to prerastá cez hlavu, tak by bolo namieste riešiť nejakú pomoc. Hlavne si vytvoriť ochranu. Držím palce, je to narocne pre rodičov...aj pre ňu samotnú. Určite by nemala mať pocit, že nie je normálna, lebo je normálna.

kiaran127
16. feb 2022

Ano deti su velmi senzitivne, neskutocne, ja ked som potratila po prvej dcere (mala vtedy 4 roky) som si doma po navrate z nemocnice napisala na papier nejake moje myslienky a pocity z toho vsetkeho a dcera mi na ten isty papier urobila nejake haky baky. Ked som sa jej opytla, co napisala, tak mi odpovedala : napisala som, ze babika nasa bola stastna 🙂 Bolo to velmi silne...

dadulamamula
16. feb 2022

@nina563 deti môžu vidieť duchov, tiež som mala so synom niečo podobné, tiež to bolo dievča, ale čo veľa krát povedal alebo ukazoval tak to bolo v rohu, raz nečakane padol na zem ako keby ho niekto sotil,, tiež mával často nočné mory, až som sa toho desila, raz sme s mužom začuli ako niekto behal po byte, mysleli sme si ze sa zobudil on spal... Kúpila som si kameru, čosi som zachytila, ostalo to vo mne,.. Prešlo nejaké obdobie syn prestal o tom hovoriť teraz ma 4 a nič nehovorí.. Zasa mala 2 ročná dcéra vníma v byte niečo, otvorila som dvere, ona sa zľakla a potom povedala kde je... Veľa krát pribehla vystrašená z izby s placom.. Ze az, ma mrazilo.. Par krát som videla ako sa autíčko pohlo, ale viac nič... Skôr som to cítila ako nepríjemný pocit...
Volali sme aj kňaza, na chvíľku som mala pocit ze to odišlo, ale potom znovu... Takže možno sa treba naučiť s tým žiť. Doteraz je to divne... Ale nevšíma si to, ale samozrejme ze uz sa bojím.

misha666
16. feb 2022

@nina563 neviem ci ste veriaci ale dajte si vysvatit pribytok... za skusku nic nedas...

luccija
16. feb 2022

@nina563 deti majú imaginarnych kamarátov aj ja som mala 3🙂asi okolo 3,4 r to so švagrom je nepríjemné deti sú čisté duše často vidis ci cítia niečo čo my dospelí nie.

kiki68
16. feb 2022

Asi vidi duchov a casom to prejde. Ja som to mala ako dieta tiez. Pokial ju to neotravuje atd by som asi iba vysvatila pribytok. Deti su take ciste dusicky a asi vidia sem tam ine veci ako my

gabsisi
16. feb 2022

@nina563 mali sme podobnú skúsenosť.... Videl uja u seba v izbe. Nebál sa ho, chcel sa s ním hrať.... Ok, ale mne to nedalo, zavolala som kňaza, vysvetlil byť a odvtedy nikdy nic. Mal dva roky

misisika
16. feb 2022

A dcérka je pokrstená?

peter0123
16. feb 2022

@nina563 dcérka mala 16 mesiacov keď nám zomrel dedo. Poobede som ho bral do nemocnice. Nevedel som zaspať, len som ležal v posteli. O jednej nad ránom si malá sadla v postieľke a dala pápa dedovi. Hneď si ľahla a spala do rána. Až ráno nám volali,že zomrel. Dedo nám zomrel presne vtedy, o jednej v noci.

nina563
autor
16. feb 2022

@misisika Áno dcéra je pokrstená. Už sme sa ale s manželom dohodli že necháme vysvetit celý byt. Snáď bude potom už pokoj.

ummimaryam
16. feb 2022

@nina563 my ako moslimovia nechame volne bezat druhu kapitolu Koranu v byte, alebo ju recituje, a to odplasi zlych duchov
Mozes skusit, tu je link:

https://www.youtube.com/watch?v=ieHCmmiYKIQ
ailiba
17. feb 2022

@misisika ale to nemá vplyv... Skôr vyčistiť priestor. No niektorí ľudia takéto bytosti priťahujú. Dôležité je, aby sa nebála a nenicilo jej to život.