Moja 2-ročná dcérka dlho zaspáva

juliet86
10. nov 2022

Dcera ma 2a polroka.Uz par mesiacov zaspava tak ze ju dam do postielky. dam jej ruku na hrudnicek hmkam uspavanku a zaspava. Kedysi zaspala do 15min plus minus. Sem tam sa stalo ze to trvalo dlhsie cca 35min. Sem tam zaspi do 5minut. ale posledne tyzdne aj na obed aj vecer zaspava aj 40- 60minut. lahne do postielky prehadzuje sa hybe nohami rukami a proste ak aj na par sekund lezi bez pohybu ak nezaspi v momente pokracuje v pohybe. Uprimne tecu mi nervy z toho riadne. Skusala som ju davat spat skor davat neskor... jej v noci staci 9hodin spanku a cez den 2hodiny a hotovo. Manzela vecer a v noci neznesie. Taka je od narodenia. Samu ju tam nemozem nechat za prve by plakala a za druhe vie vyskocit z postielky a ublizit si. Co sa unavenia tyka. vonku sme aj 3hodiny odslape kilometre ihriska chodime plavat na tanecnu cize vzduch pohyb viac zaradit ani neviem. Pride mi neunavitelna. A je pre mna frustrujuce hodinu cakat kym zaspi. Ma niekto nejaku radu? Dakujem.

lucik194
10. nov 2022

nedavat ju na obed spavat, nase deti od 2 rokoch nespavali

lebo jed zaspava 60 minut, naozaj spat nechce

marianarem
10. nov 2022

@juliet86 Tak je mozne ze treba z toho spanku este ubrat. Skratit ten obedny mozno len na hodinu a dat ho o pol.hodinu neskor.

zuzkaa1991
10. nov 2022

@juliet86 kvoli zaspavaniu sme mali striktny rezim niektorí nechapali prečo ale ja som uspavala malu nie oni ;) rano budik mala v danom veku neviem ale cca ak nevstala sama do pol8 sme boli hore....obed isla okolo pol12 12hod spat spala max hodinu a pol do pol2 ak zaspala neskôr jej problém ;) (a vlastne v 2.5r uz bola v skolke takze nastavovala som ich rezim) a vecer okolo 20hod chodila spat ale je pravda my sme mali v takom veku hodinu az hodinu a pol uspavanie nic nepomohlo muselo byt uplne ticho v 3r prestala spavat cez obed ani za svet nezaspala...tak som zrusila jej rezim uz ;) a zaspo vecer za 10min 😁😁

amonet
10. nov 2022

skratit denny spanok. skus ju po hodine a pol zobudit

julie19
10. nov 2022

Ten obeda spanok mi príde dosť dlhy na take “väčšie” dieťa 🤷‍♀️ Možno nie možno my mame krsty 😅 ale teda nám dcéra (2 roky) dá cez obed tak 30-60 min max a potom ale večer zaspí v pohode a ťahá 11 hodín spanku v kuse … a tiež ako tu už niekto spomínal mame presne dane hodiny a držíme sa ich nech sa deje čokoľvek na obed chodí do postele 11:30 a večer 19:00 (ten večerný čas mame prakticky od narodenia nastavený a zatiaľ fu žije spoľahlivo o 18:00 začíname rituály - nočník, sprcha, pyžamo, mlieko, zúbky, rozprávka a dobrú noc … a ona sa už sama medzitým upokojí a pri mlieku už odovzdane leží a šucha oči 😅)

elviku11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
10. nov 2022

Ja sa priadam. Presne casy spanku. (do 7 hore,o 12 az pol 1 spat,do pol 3 hore,o 8 uz lezat) Ak nemam moznost,idu spat same! Aj xkrat ju dam do postele ale nakoniec zaspi. A hpdinu sa teda na dieta usmievat nrbudem. Radsej si budem pri nej citat alebo odidem robit svoje... a tak velke dieta zaspava aj s manzelom. A rychlejsie.

juliet86
autor
10. nov 2022

@marianarem toto mi dava celkom dost zmysel skusit dakujem

marzuz89
11. nov 2022

@juliet86 moze byt naopak tak strasne unavena, ze nedokaze zaspat, ze je jednoducho uz "pretiahnuta" hranica. Pises, ze ste 3h vonku, ma tanecnu, plavanie. Preco tak neumerne pretazujes 2r dieta? Ak nedokaze zaspinkat, ci na obed, ci vecer, moze za tym byt paradoxne preunava a prestimulovanie. Vela maminiek sa tu vyslovene vysmieva zo spankovych poradkyn, lebo oni predsa vedia lepsie, no toto je napriklad vec, ktoru velmi vela z nich robi nespravne a ked dieta po aktivitach nezaspi, este aktivit pridaju. Pritom tym este viac uskodia. Pri preunave vznika stresovy hormon, nabudi dieta este viac a ma energie a energie. Pri tom to nie je zdrava energia ale telo nabudene stresom a unavou. Taky ten "druhy dych". Zvolni, vonku budte hodinu, max 2, nepretazuj ju kruzkami, a skus dlhodobo ukladat o pol hodku neskor. Spanok urcite este potrebuje, po 2 narodneinach je bezne, ze deti odmietaju spanok. Ale to neznamena, ze ho nepotrebuju. Treba to obdobie len prekonat, spanok udrzat ❤️

juliet86
autor
11. nov 2022

@marzuz89 dakujem za postreh. nemyslim su ze ju neumerne zatazujem. ona sama nie je rada doma. po dvoch hodkach chce ist vacsinou von. praveze nam tento rezim krasne fungoval uz vlastne rok. cize poznam jej bdele okna a fungovlai. dnes som skusila dat ju na obed spat trosku neskor a nechat spinkat 90min a nezaspavala tak dlho ako tie dni tyzdne predtym snad to vyjde aj vecer

zorkahorka
15. nov 2022

Ano,uz to prichadza... o chvilu ti prestane spat uplne. Dvojricne dueta vydrzi bdiet dlhsie. Moj prvy syn nech bol akokolvek ubaveny, taky bol roztatareny,ze mi zaspal po 2 hodinach alebo vobec. A to sme chodili von... skus zobudzat skor. Moj druhy (2rocny) syn - ak vstane do 7.h rano, pekne mi zaspi okolo 13.h do 20 minut.uspavam v kociku,lebo je to rychlejsie a lahsie... akonahle vstane po 7.h, zaspi mi pred 14.h. par tyzdnov doazdu to islo lepsie

liliana8
15. nov 2022

@juliet86 U nas je to velmi podobne.Su take akcne deti.Kto nezazil,tazko pochopi.