Moja 10-mesačná dcérka je nespáč

7. okt 2022

Dobrý deň,

už som naozaj zúfalá. Moja dcera bude mat 10 mesiacov, je to veselé, usmievavé bábätko, avšak, ona abolútne nič nespí…
Keď bola mensia bolo to so spánkom všelijaké, raz lepšie, inokedy horšie, noc neprespala ešte ani jediný raz ešte.
No problém je, že čím staršia je, tým je ten spánok horsi…ja viem, že keď dieťatko rastie, potrebuje aj menej spánku, avšak ona, spi 30 minút maximálne 2x za deň, aj keď je unavená, ja na nej vidím, že je unavená, čucha si oci, je nervózna, ale spať ani náhodou…už som tak nesmierne unavená, keďže mám ešte 3 ročne dieťa…ťažko zaspáva, no a keď ju konečne uspim, za chvíľu je hore…
V noci sa budí, cez deň nič nespí, nestihnem pri nej nič urobiť…prosím vás, ma/L to niekto podobne? Zlepší sa to, či sa najbližšie 3 roky nevyspim vôbec?
Syn spal krasne od babatka, ale dcera, presný opak 😢😢😢
Ďakujem

domka222
7. okt 2022

Čo to znamená, že neprestala ešte ani jednu noc? Ja mám 3 ročné dieťa, a tiež ešte také staré ako tvoja. Pri prvom som vstávala v noci každé dve hodiny do roka a pol. Teraz je to isté. Čiže som sa už nevyspala dlhšie ako dve hodiny skoro tri roky,keďže medzitým ako tehotná som tiež zle spávala

autor
7. okt 2022

@domka222 pardon, neprespala

autor
7. okt 2022

@domka222 ibaže ona je unavená, čucha ocka, je nepokojná, vidím, že chce spať, ale nie a nie zaspať

domka222
7. okt 2022

To ja tam mám chybu 🤣 nuž, ja sa držím len toho, že raz to skončí a nebude tak spať navždy

ivangeline
7. okt 2022

Raz to skonci. Ozaj. Cim bude starsia..tym menej bude spanku potrebovat a nebude tala nervna.. :/ Inu radu nemam. Aj s mojou bol boj. xD

tiika
7. okt 2022

Nepíšeš, či ju dojcis, či spáva s tebou či v postieľke. Čo robíš, keď sa po pol hodinke zobudí a vidíš, že je ešte unavená?
Moja by od 3. mesiaca spala asi len 20 min, ak by som nelezala pri nej. Keď mala asi 9. mesiacov, tak sa to pomaly zlepšilo, no i tak každých 20-30 min, ktoré spi, je hore, dam jej prsník a po 15 min niekedy aj dlhšie opäť zaspí a môžem sa vzdialiť.
Niekedy sa po hodinke ako takého spánku zobudila, veľmi plakala, bola unavená. To som ju už musela zobrať na ruky, hojdať, dať do nosiča, či sme išli na hojdacku spolu, opäť som ju tam kojila, pustila som relaxačnú hudbu a ona opäť zaspinkala.
Bábätka v takomto veku nevedia akoby samé zaspať, treba im pomôcť. Keď sa zobudí z hlbokého spánku, je v ľahkom potrebuje pomoc, rovnako aj pocit bezpečia, to že ma niekoho pri sebe.

jaja20
7. okt 2022

Mala som presne to isté. Dcéra spala tiež len polhodinu 2x denne,na obed a potom až večer okolo 19 hod. Trvalo to takmer 3 roky.

autor
7. okt 2022

@tiika nekojim ju už, a presne ako píšete, ležím pri nej, alebo ak nie, viem, že o 30 minút je hore, tak idem k nej a snažím sa ju douspat, no ona nezaspi…predtým sa to podarilo, ale teraz ani náhodou…davam ju do kočiara, nosiča, na rukách, vedľa seba a hladkam ju, nič…oci ako sova a pozerá, pretáča sa, dokonca jej ani nechuti jesť…snažila som sa dopátrať k odpovedi, pravdepodobne je to spánková regresia, ktorú som ale pri synovi absolútne nepoznala, čiže hoci mám druhé dieťatko, toto je pre mna úplne nova vec :(

thoughtfulweirdo
7. okt 2022

Môj syn spí katastrofálne od narodenia, v krátkych intervaloch (15-30 minútových), no strach a hrôza. Dokonca sa cca 2 mesiace budil každých 20 minút aj v noci, to už bolo ozaj na maslu. V 10 mesiacoch na tom bol cca tak ako píšeš, teraz má 1,5 roka a má cez deň jeden cca 45 minútový spánok, v noci je hore cca každú hodinu- takže o moc sa to nezlepšilo 😅 aj staršia dcéra spala len krátke spánky a často sa v noci budila, tam sa to zlepšilo v 2 rokoch, keď prestala spávať cez deň. Ale teda má 4,5 a stále väčšinu nocí neprespi, akurát už mi je to jedno, lebo ma vtedy nepotrebuje 😄 podľa mňa proste niektoré deti zle spia a rodič to dokáže ovplyvniť len do určitej miery napriek akejkoľvek snahe.

ailiba
7. okt 2022

Moj syn bol taky isty.. Po roku sa to zlepsilo. TeraZ ma 2,5, ale stale su noci, ktore su horsie a ktore su lepsie. Ale rozhodne je to lepsie, ako bolo. Jasne, ze uz dlho cez den nespi vobec... Ale aspon noci su lepsie. Nespi dlho, ale aspon kontinualne.