Môj synček nemá rád kúpanie

9. jan 2023

Odmalička nemal rád vodu.Ako babetko sme ho kúpali na podložke.Ked vedel sedieť tak posediačky a hračky do vody.No stále plakal pokiaľ nedali sme ho z vody von.Myslela som že časom keď bude väčší sa skamarati s vodou.No nič také sa nestalo,pritom skúšali sme všetko možné.Coskoro bude mať 4roky,no kúpanie/sprchovanie je u nás boj.Uz keď poviem že ideme sa kúpať reve,nedovolí mi aby som ho vyzliekla drží oblečenie.Vo vani reve nechce tam ísť.Manzel ho musí držať postojacky,nesadne si do vane ani za svet.A ja rýchlo ho osprchujem nasamponujem a zas osprchujem.Vsetko nasikovno a reve pri tom ako besny.Ked je z vody von už je dobré už je ticho.Umyvanie zubov,ruky a tváre v pohode.Ale pri kúpaní/sprchovani reve jak túr.Zmeni sa to vôbec niekedy?

miadi
9. jan 2023

Neviem moje deti miluju vodu vanu bazeny more .. Iba prve kupanie sa bali alebo v urcitom veku neznasali umyvamie vlasou. Skusila si bath bombs? Kup take kde je v nutri mini hracka Mozno ho kupanie zacne bavit. Nejake cool hracky do vody. ?

luciah0909
9. jan 2023

My sme si tiež mysleli že malinká neznáša kúpanie. Nakoniec neznáša len zimný vzduch. Ak vykurime silno kúpeľňu tak sa miluje kúpať. Nebude mu vadiť niečo pro tom procese?

autor
9. jan 2023

@miadi Hračky do vody máme,no nezaujíma ho to.Tie bomby nepoznám.
@luciah0909 V tom to nebude,keď ho ideme kúpať vždy vykurime v kupelke aby bolo teplo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikdenikto
9. jan 2023

Ahoj náš si zase nechcel umývať vlasy. To bol totálny boj, často sa nám aj vo vani od plaču pogrcal keď sme mu raz za čas poriadne šampónovali a zmyvali vlasy. Inak len mokrou handričkou si nechal. Celkovo aj bazéne neexistovalo ho oprskat, hneď plač. Prestalo to nejako samé toto leto. Teraz si už normálne vyleje sám na hlavu kyblik vody. Tiež ma 4 roky. Možno ešte skúste počkať.

Inak, môjmu tento strach nezačal úplne že od narodenia ale v čase ked som ho začala kúpať štýlom že sedí a musí sa nakloniť dozadu na umytie vlasov. Dokým sa kúpal len po leziacky, mali sme takú penovú podložku, bolo všetko u nás ok

autor
10. jan 2023

@elizabet173 Chodíme k vode,tak si hádže kamene do vody.Takej vody sa nebojí.Kupat sa nechodíme na kúpalisko,máme doma bazén na dvore.To v pohode si napusti malý,dá tam aj svoje hračky,hra sa s nimi zvonka z bazéna.No donutra nejde ani za svet.Som počula že neterka do 6 rokov neznášala vodu.keď bola vacsia tak sa s vodou zmierila.
@nikdenikto Aj ja som mala takú penovú podložku,zo začiatku na tom len ležal a tak som ho kúpala.No aj vtedy reval,od narodenia reve pri kúpaní.Manzel hovorí či nespadol vo vani a preto nechce sa kúpať.No umývam /kúpeľ ho len ja alebo spolu s manželom a nie nespadol nikdy.Tak neviem prečo taký rev.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gaborova111
15. jan 2023

Môj syn od malička ma rad kúpanie us ma 6 mesiacov a vodu zbožňuje ani nechce ísť von s vaničky...ket ho vyberiem začne mi plakat že chce ísť naspäť aj som rada zato 🥰😍