Môj syn bude mať vo februári 3 roky a ešte nerozpráva

dedincanka131
21. nov 2024

...len prvé slabiky slov. 🤔🤔🤔ma ta ba

pribinak
21. nov 2024

@dedincanka131 tak čím skôr logopedia a orl vyšetrenie

veklipo
21. nov 2024

Podla textu ani Ty toho moc nenahovoris.
(Prepac, ale takto prispevok nema vyzerat. Oznamujes, prosis o radu?)

anos18
21. nov 2024

@dedincanka131 moja sestra začala rozprávať ako trojročná a potom vraj sa už naraz pekne rozhovorila

kacena4
21. nov 2024

dakujeme za info... a ak chces vediet co a ako... tak medzi rec patria aj gesta aj citoslovce ako bum, ham.... popr. sppjenie gesta a slabiky. ako ste vlastne na tom??

dedincanka131
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dedincanka131
autor
22. nov 2024

@kacena4 - neodpovie celé slovo. Povie len prvú slabiku, keď ma povedať mama, povie len ' ma', keď baba povie len ' ba'. Ale rozumie všetko čo mu povieš, všetko tak urobí. Poviem dones mamke metlu, pôjde do kuchyne donesie ju. Je hyperaktívny, niekedy už až prehnane nezbedný 😅.

stastnamamulka
22. nov 2024

@dedincanka131 ahoj,môj syn bol na tom rovnako☺️ odporúčam začať návštevou v poradí:pediater,ORL, neurológ,logopéd , návšteva centra včasnej intervencie.Držím palce ❤️

ema0000000
26. nov 2024

@dedincanka131 zdravím, som pediatrická sestra, detičky veľa krát nerozprávajú okolo 3 rokov už chodí do kolektívu? Jasle? Veľa krát sa nám stane že sa rozhovoria tam, ak to nepojde treba navštíviť logopéda

julish
26. nov 2024

@dedincanka131 citate si? Komentujete veci naokolo? Telka vypnuta?

dedincanka131
autor
27. nov 2024

@ema0000000 - dobrý deň. Už sem tam povie baba mama ale nie stále sa mu podarí. Samozrejme že máme aj knižku, ktorú keď stláčate hovorí slová a on si opakuje. Ale už keď niečo chce napríklad od mamky od tatka, tak už si to skráti na " ma". "ta". Nechodí ešte do škôlky.

ema0000000
28. nov 2024

@dedincanka131 tam treba len trpezlivo, čítajte si knihy, nahlas spolu, väčšina deti sa veľmi rozhovorí keď nastúpia do kolektívu, ak by sa to nezlepšilo ani po nástupe do kolektívu vyhľadala by som logopeda aby Vás naučil ako s tým pracovať

kris_tin257
28. nov 2024

Môj syn bol na tom podobne, holub bol Ho áno povedal A a podobne.... Až po 3 rokoch začal rozprávať, zistili mu najskôr oneskorený vývoj reči potom NKS, čiže rovno smer logoped u vás nech sa to čím skôr podchyti