Môj 5-mesačný synček nechce večer zaspať

mirkaleskova
25. nov 2022

Ahojte máme 5 mesačného chlapčeka, ale mame veľký problém už od narodenia, že večer nechce zaspať. Snažíme sa ho ukladať cca 19:30, ale o 10 minút je už hore a vyspaty. Potom sa snažíme ho uspať aj 3 hodiny. Mali sme aj kolíky. Trvá to už dosť dlho. Je kojeny, ale už aj papame nejaké prikrmy. Cez deň so spánkom problém nie je len každý večer mame boj mala to niektorá mamička?

petricka22
25. nov 2022

@mirkaleskova ano, aj my sme to mali. Nasa stale bola hladna, ale potom grckala a zas chcela papat. Natriasala som ju v satke kazdy vecer niekolko hodin, ale nastastie to razom skoncilo v 3 mesiacoch.

hendikep
25. nov 2022

@mirkaleskova a preco uz ma prikrmy ked je kojeny? a cez den jeho spanok vyzera ako? ako zaspava?

kacena4
25. nov 2022

no hold nie je to hracka ze ho odlozis v tom case ako chces ty a mas pokoj. dieta daj spat ked chce ono spat hoci aj o 22hod. a bude spat a nie budit sa ono ma vlastny rezim drzim palceky

ivangeline
25. nov 2022

Aky ma rezim cez den? Ake prikrmy je a kolko a kedy? 🙂

veronika3110
25. nov 2022

@mirkaleskova a ako spi cez deň? Ako často? Po akom čase? Ako dlho? Zrejme bude problém tam

mirkaleskova
autor
26. nov 2022

@veronika3110 tak malý mu spí 4x za deň. A prikrmy začali sme zeleninou iba to nám lekár povedal že už môžme dávať pomaličky

mogaa
26. nov 2022

@mirkaleskova neboj, môže byť aj horšie...naša okolo 6-7mesiaca bola hore cca od 20:30- 01:30, mohlo sa robiť čokolvek, posúvať režim, dávať ju skôr spať, nedať ju spať, posunúť kúpanie. nepomáhalo nič.....prvú polovicu noci bola hore a to aj ked ležkala v tme, očká otvorené a len si džavotala🙂 suseda mala zase dcérku a s tou musela prvé 4mesiace v noci jazdiť v aute, inak jej naspala🙂mala prehodený režim deň za noc....deti majú také obdobia a môžeš robiť čokolvek, musí to prejsť samo....samozrejme môžeš skúšať poprehadzovať režim, ale väčšinou to má nulový efekt

veronika3110
26. nov 2022

@mirkaleskova moja je tiež kojená a sama som jej začala davat od 4m, lebo javila záujem a pekne papa doteraz.. keď mala 5m, spala už len maximálne 3x .. ako dlho ti vydrží bdieť? Možno by som pred nočným spánkom ho nechala dlhšie hore

mirkaleskova
autor
26. nov 2022

@veronika3110 ahoj skúšala som aj to ale potom ako rýchlo od únavy zaspal tak rýchlo vstal.

mirkaleskova
autor
26. nov 2022

@mogaa ďakujem

mirkaleskova
autor
26. nov 2022

@mirkaleskova hore my vydrží cez deň max 2 hodiny

babulkomale
26. nov 2022

@mogaa nas detto a do pol stvrtej. Mohli sme sa aj pokrajat. Trvalo do odkedy mu sli zuby, od 7. mesiaca do 15. mesiaca. Ked presiel na jeden denny spanok sa to zlepsilo.