Baby, neviem si rady.. maly mi od narodenia pekne spaval, pravidelne spanky a celkom dobre noci..
ALE ako dovrsil 3m uplne sa trapime, neviem co viac on alebo ja..
Cez den mi nedokaze zaspat, uspavam minimalne 1,5hod a to je este dobre ked zaspi takzo “rychlo”, potom spi pol hodinu, bdele okno ma max hodinu a je unaveny a ideme odznova..samozrejme kvoli unave je velmi zly aj nocny spanok..
Netusim co robit, vsetko co predtym fungovalo teraz nefunguje a mne uz dochadzaju napady, ako by sa ho dalo uspat skor..
Nezabera kocik, nosic, uz ani nosenie, kojenie, sum, ssskanie, hladkanie, spievanie, fit lopka, hudba, ticho, tma, proste nic..nejaky napad/postreh, co s tym?
Uprimne som zufala a strasne vycerpana, psychicky aj fyzicky😫
@tinka_1807 Potom mi ešte napadli zuby. Niektorym deťom môžu vychádzať už tak skoro.
@tinka_1807 trva to presne od 3m cize skoro 3 tyzdne.. zuby asi nie, lebo to by predpokladam tak dlho netrvalo, uz by sa nieco ukazalo
@dominidi bol očkovaný ako trojmesačný?
Nie su to ani zuby, ani ockovanie, je to proste typicka regresia v 3 mesiacoch a typicka faza. Takto to proste s detmi je, nieco funguje, tesis sa a bum zrazu nefunguje a mozes zacat od znova. To je takto stale, so spankom, s jedenim, s kupanim. Proste furt volaco, nech sa nenudis. Ono tam nic moc neporiesis, proste to treba prezit a same to nejak prejde, utrasie sa to na iny system a ten sa zase potom pokazi. Moj syn spaval do 3 mesiacov celu nic, potom zo dna na den bol hore v noci kazdu hodinu. Druhy syn tiez prestal cez den normalne spavat, spal istu dobu len tak, ze som lezala vedla neho a nemohla sa pohnut. Mozes vyskusat. Skusaj to co skuss dalej, musis vystihnut tu spravnu dobu, kedy je uz unaveny ale este nie prilis unaveny.
Dcerka mala tiez take obdobie okolo 3 mesiaca, ale problem sme mali iba vecer. Uprimne nepomahalo nic a potom som uz vlastne prestala zo vsetkym. Len som si s nou lahla, hladkala ju, rozpravala som jej, spievala, utisovala ako bude vsetko ok a mama je tu a bla bla 😀 preslo to ani neviem ako a bolo vsetko fajn 🙂 drzim palceky
Moj syn bol do 3 mesiacov super spac. Obedny spanok ťahal do 16 -17.h a odrazu sa to zacalo skracovat,az zo 4 hodin bola na obed pol hodina. To som sa stihla akurat tak najest... Bolo to len obdobie, po mesiaci to preslo.
@janettdamian bol tyzden pred 3m
@lucilaines
@zorkahorka dakujem, myslela som si..cize asi s tym nic nenarobim, len vydrzat ze? Ono mna ani netrapi ze spi iba pol hodinu, ovela horsie su tie uspavacky, je uz tazky a nevladzem absolutne..cim dlhsie to trva, tym je samozrejme nervoznejsi a urevanejsi takze cele zacyklene 😞
@dominidi Ako dlho to trvá? ... Môže ísť o rastový špurt, alebo spánkovu regresiu. Skús si k týmto dvom pojmom nieoc pozrieť a zistíš možno, že to sedí. 🙂