Môj 3,5-mesačný nevie zaspať

dominidi
12. okt 2022

Baby, neviem si rady.. maly mi od narodenia pekne spaval, pravidelne spanky a celkom dobre noci..
ALE ako dovrsil 3m uplne sa trapime, neviem co viac on alebo ja..
Cez den mi nedokaze zaspat, uspavam minimalne 1,5hod a to je este dobre ked zaspi takzo “rychlo”, potom spi pol hodinu, bdele okno ma max hodinu a je unaveny a ideme odznova..samozrejme kvoli unave je velmi zly aj nocny spanok..
Netusim co robit, vsetko co predtym fungovalo teraz nefunguje a mne uz dochadzaju napady, ako by sa ho dalo uspat skor..
Nezabera kocik, nosic, uz ani nosenie, kojenie, sum, ssskanie, hladkanie, spievanie, fit lopka, hudba, ticho, tma, proste nic..nejaky napad/postreh, co s tym?
Uprimne som zufala a strasne vycerpana, psychicky aj fyzicky😫

tinka_1807
12. okt 2022

@dominidi Ako dlho to trvá? ... Môže ísť o rastový špurt, alebo spánkovu regresiu. Skús si k týmto dvom pojmom nieoc pozrieť a zistíš možno, že to sedí. 🙂

tinka_1807
12. okt 2022

@tinka_1807 Potom mi ešte napadli zuby. Niektorym deťom môžu vychádzať už tak skoro.

dominidi
autor
12. okt 2022

@tinka_1807 trva to presne od 3m cize skoro 3 tyzdne.. zuby asi nie, lebo to by predpokladam tak dlho netrvalo, uz by sa nieco ukazalo

lizwer
12. okt 2022

@dominidi Môj brat mal ako 3 mesačný prvý zub 🙂 Takže to môžu byť zuby.

dominidi
autor
12. okt 2022

@lizwer to chaoem ze mozu, ale zub by sa mal tak do tyzdna ukazat nie? Ci sa mylim?

roja01
12. okt 2022

@dominidi moj syn mal prvy zubok v 3 mesiacoch. Mozu to byt aj zubky.

janettdamian
12. okt 2022

@dominidi bol očkovaný ako trojmesačný?

lucilaines
12. okt 2022

Nie su to ani zuby, ani ockovanie, je to proste typicka regresia v 3 mesiacoch a typicka faza. Takto to proste s detmi je, nieco funguje, tesis sa a bum zrazu nefunguje a mozes zacat od znova. To je takto stale, so spankom, s jedenim, s kupanim. Proste furt volaco, nech sa nenudis. Ono tam nic moc neporiesis, proste to treba prezit a same to nejak prejde, utrasie sa to na iny system a ten sa zase potom pokazi. Moj syn spaval do 3 mesiacov celu nic, potom zo dna na den bol hore v noci kazdu hodinu. Druhy syn tiez prestal cez den normalne spavat, spal istu dobu len tak, ze som lezala vedla neho a nemohla sa pohnut. Mozes vyskusat. Skusaj to co skuss dalej, musis vystihnut tu spravnu dobu, kedy je uz unaveny ale este nie prilis unaveny.

kiki234
12. okt 2022

Dcerka mala tiez take obdobie okolo 3 mesiaca, ale problem sme mali iba vecer. Uprimne nepomahalo nic a potom som uz vlastne prestala zo vsetkym. Len som si s nou lahla, hladkala ju, rozpravala som jej, spievala, utisovala ako bude vsetko ok a mama je tu a bla bla 😀 preslo to ani neviem ako a bolo vsetko fajn 🙂 drzim palceky

zorkahorka
12. okt 2022

Moj syn bol do 3 mesiacov super spac. Obedny spanok ťahal do 16 -17.h a odrazu sa to zacalo skracovat,az zo 4 hodin bola na obed pol hodina. To som sa stihla akurat tak najest... Bolo to len obdobie, po mesiaci to preslo.

dominidi
autor
13. okt 2022

@janettdamian bol tyzden pred 3m

@lucilaines
@zorkahorka dakujem, myslela som si..cize asi s tym nic nenarobim, len vydrzat ze? Ono mna ani netrapi ze spi iba pol hodinu, ovela horsie su tie uspavacky, je uz tazky a nevladzem absolutne..cim dlhsie to trva, tym je samozrejme nervoznejsi a urevanejsi takze cele zacyklene 😞