MMR očkovanie - názory

nikinka2609
11. apr 2018

Baby prosim Vas aky mate nazor na zakladne očkovania pre dieťa ? A hlavne očkovania MMR ? Ďakujem 🙂)

jvlo
11. apr 2018

Nedavam, nepaci sa mi zlozenie vakcin

marseillefan
11. apr 2018

Očkovanie rozhodne áno. Napríklad MMR je okrem iného aj proti osýpkam, u ktorých nedávno bola epidémia v neďalekom Maďarsku. To nie je žiadna sranda, pred očkovaním na osýpky umierali milióny ľudí. Napríklad v roku 1980 zomrelo na osýpky 2,6 milióna ľudí celosvetovo (z 20 miliónov nakazených). A teraz sa milé antivax dámy skúste zamyslieť, či by ste takejto chorobe chceli vystaviť svoje dieťa.

renatka100
11. apr 2018

@marseillefan osypky boli kedysi, rovnako ako v sucasnosti kiahne, beznou sucastou zivota…strasenie nikomu nepomoze😨

candii
11. apr 2018

Nedavam MMR

evka64
11. apr 2018

@renatka100 porovnavat kiahne a osypky je velmi odvazne...

marseillefan
11. apr 2018

@renatka100 V roku 1980 (čo nie je tak dávno, ja som sa vtedy narodil), zomrelo na osýpky 2,6 milióna ľudí... takže áno, osýpky možno boli bežnou súčasťou, ale aj smrť na osýpky bola bežnou súčasťou života. To je minulosťou vďaka MMR vakcíne.

evka64
11. apr 2018

@marseillefan to je zbytocne, niektorym ludom nevysvetlis, su presvedceni o opaku

moonlight1210
11. apr 2018

@renatka100
spolu s potlacenim osypok a iných ockovatelnych chorob sa vyrazne obmedzili aj ine pridruzene choroby, ktore tie virusy sposobovali. a kedze sa diskusie o týchto vírusoch zuzili len na primarne ochorenia, ktore sposobuju, tak sa na tie pridruzene zabuda.
preto chapem dnesne mamky, ze sa tych virusov az tak neboja a dokonca by radsej "ockovali" priamo prekonanim choroby. maju pocit, ze je to bezpecnejsie.

pozri si napriklad diagnozy J051 alebo A811. nechcem ich zbytocne rozpisovat, boli by to dlhe. Google ti ich najde.

evittam
11. apr 2018

@marseillefan Lenze bohužiaľ ta vakcina ti nezaruci,ze osypky nedostanes alebo že budú mať lepší priebeh.

alobalka
11. apr 2018

@evittam podľa mňa zaručí! Priebeh určite miernejší. Môže byť nejaka výnimka, ale globálne nie.

evittam
11. apr 2018

@alobalka Podla teba. Priebeh choroby záleží len od imunity cloveka.

lubi40
11. apr 2018

@evittam no zarucit nezaruci, ale ide o pravdepodobnost a ta sa velmi vyrazne znizi...

evittam
11. apr 2018

@lubi40 Tvoje presvedcenie ti neberiem.

mrkvicka060
11. apr 2018

@marseillefan prepacte, v jednej minulej teme ste mi este neodpovedali na otazku. Mozem poprosit odpoved v danej teme?

sun123
11. apr 2018

@nikinka2609 ockujeme a budeme.

kristiii
11. apr 2018

@nikinka2609 mame vsetky ockovania, aj MMR, kazde jedno bez akychkolvek problemov

lubi40
11. apr 2018

@evittam to nie je presvedcenie, to su vedecke fakty;). Ale hadat sa nejdem. Ja ti neberiem tvoje presvedcenie...

jana_eyre
11. apr 2018

moj nazor je na ockovanie kladny a nezmenil sa za 6r co ho riesim pri svojich 3detoch.. su ockovane aj navyse, proti par dalsim chorobam..

tato tema je ale uplne zbytocna, pretoze zase sa tu len budu hadat ludia..

evittam
11. apr 2018

@lubi40 Vedecký fakt je to, že neexistuje vakcina co ti zaručí, že chorobu nedostanes alebo budeš mat lepší priebeh. A to je fakt a nie pravdepodobnosť. A tiež sa nemienim hadat.

evittam
11. apr 2018

@lubi40 Btw. najskor to bola pravdepodobnosť a uz je to vedecký fakt....

marseillefan
11. apr 2018

@evittam to ale vôbec nie je pravda... ak by to tak nebolo, tak by stále vo svete umieralo toľko ľudí, čo sa vďaka očkovaniu nedeje. Áno, vakcína ti stopercentne nezaručí, že chorobu nedostaneš, no výrazne zníži pravdepodobnosť. Takže napríklad (tie čísla sú ilustračné) nezaočkovaní dostanú chorobu 5 z 10, no zaočkovaní len 1 z 10. Čiže 4 z 10 vďaka zaočkovaniu chorobu nedostanú.

marseillefan
11. apr 2018

@mrkvicka060 o akú tému ide? Ospravedlňujem sa, ale neviem sa k tej otázke dopátrať.

lubi40
12. apr 2018

@evittam vedecky fakt je to, ze to vyrazne znizuje pravdepodobnost. Ako vo vede robim cca 10 rokov, takze nepodme sa chytat za slovicka, ja viem co hovorim...

dai
18. apr 2018

Davame ockovat - ziadne z mojich deti nemali vedlajsie ucinky okrem kratkej placlivosti... nedaj sa ovplyvnit socialnymi sietami, rozmyslaj....

nikinka2609
autor
18. apr 2018

@moonlight1210 ďakujem veľmi pekne 🙂 dame očkovat