Ahojte dievčatá dávate očkovať svoje deti teraz v čase korony na MMR na osýpky.Neviem sa rozhodnút či dať či nedať.
Ideme v maji. Davam ockovat.
no ved ja rozmyslam že to budem odkladať a potom to moze byť ešte horšie čo sa týka koronavírusu...
@ktochytavzite iba mmr nemáte ? ostatné máte ,?
Normalne dat zaockovat
Zaočkovať. A duplom teraz, ak sa v čase korony na vás nalepi niečo proti čomu ste mohli byť zaockovani a nie ste, následky môžu byt zle. Budes si potom tlct hlavu.
@nikpa a ak sa na vas v case ockovania nalepi korona? 🤔 to je len taka uvaha, neber to ako vyzvu na burlivu diskusiu, ale nasa dr teraz napr.mmr neockuje, resp.nevola, na poziadanie zaockuje, predpokladam.
Mali sme mat na zaciatku aprila, posunuli na jun a ano, samozrejme ideme
Daj na svoj pocit nie na ženy z MK.
Moja mala dnes ockovanie mening B a Fsme.
Dievčatá ale ja sa bojím toho že napríklad čo ak ja som nakazená alebo muz je nakazený koronou a ešte o tom nevieme a sme v kontakte s malou a presne vtedy ju dáme zaočkovať ... Ja sa toho bojím že nikto si nemoze byť na 100% istý že nemá v sebe ten vírus chápete ?
@leelu prečo vam to presunuli ? a nebude to v juni horšie ?
No neviem... po ockovani je cca na dalsie 2tyzdne (u niekoho aj dlhsie) dost oslabena imunita, ta ma co robit, aby sa vysporiadala s vakcinou. Tusim po tomto ockovani casto nastupuje horucka prip. ine priznaky tak na 8-10den. Tak uz len dufat, ze par tyzdnov po ockovani sa vam budu choroby vratane korony vyhybat... ja by som v tomto obdobi urcite vedome neohrozila dieta oslabenim jeho imunity na dva az tri tyzdne. Hlavne teraz musime byt fit.
Ale ty môžeš mať aj v čase nekorony iny vírus v sebe....
Skús si to premyslieť aj tak, že asi čím skôr, tým je väčšia šanca že to bude ok. Zatiaľ tých nakazených nemáme až tak veľa ale stále sa to bude ešte zhoršovať. Keď budeš čakať, môže prísť to, že bude nakazený každý tretí (napríklad) a teda aj väčšia pravdepodobnosť že sa doma nakazite aj vy. Čím skôr ísť a treba dávať veľký pozor na tie všetky opatrenia, hygienu atď. Teda tak by som uvažovala ja a robila.. nevieme ako dlho bude ešte toto celé trvať...
Cely ockovaci lakendar deti starsich ako rok bol prechodne pozastaveny. A jun preto, lebo tych presunutych pred nami objednala skor, tak na nas vysiel rad v juni. Aj som z toho nestastna, ze az tak neskoro, lebo na jun som mala v plane TBC a to sa ockuje len 3x za rok a akurat to vychadzalo na jun
Tiež sme očkovanie posunuli res odložili. Naša pediatrička teraz ani neočkuje. Muž je policajt, môže doniesť hoc čo, takže určite by som teraz syna neohrozila.
Nie
Aj my sme mali mat očkovanie MMR a som to preložila.
A naco to checa data ockovat? Ked tak silou mocou chces, pockaj este par rokov a potom daj. Cim vyzretejsi organizmus, tym sa lepsie popasuje s pripadnymi neziaducimi ucinkami.
My sme dali.
Tiež som to odkladala, keďže malá bola po operácii ( december 2019 a kázali nám počkať aspoň tri mesiace)
Avšak už má pediatricka kontaktovala že už by bolo dobré ju zaočkovať, keďže situácia môže byť horšia a že osýpky sú na Slovensku stále
Tak sme sa aj keď a obavami rozhodli, že ju zaočkovať dáme.
Už je tuším dva týždne po očkovaní a nastastie úplne bez reakcie a to ju trápia aj atopicke ekzemy.
Tak som aj rada že to máme za sebou a už máme pokoj.
Obávam sa, že Corona tu bude veľmi dlho. Kým nie je liek, tak to asi samé neodíde, keď to je už všade 🙄
Nedá sa všetko kvôli tomu odkladať.
S MMR som sice chcela odkladať, keďže je to take obavanejsie ockovanie, ale viac som sa bála toho, čo by sa dialo ak by ockovana nebola.
ja by som urcite v tomto case nedavala ockovat, zvlast MMR. Moje deti dostali MMR az v 5. a 9. roku zivota, mimo chripkovej sezony, vsetci sme boli zdravi 2 tyzdne pred ockovanim, ani len sopel, nic. Moja mladsia mala byt teraz preockovana na DTP+polio (co sa ockuje medzi 5. - 6. rokom zivota), no kym skonci koronakriza ani ju nedame. Je pravda aj to, ze nasa pediatricka teraz neockuje.
@ivca88 kde na slovensku su stale osyoky, prosim ta? Lebo na oficialnej stranke ÚVZ maju posledny zaznamenany pripad, tusim, z augusta 2019...
Sestra ockovala vo stvrtok...uplne bez problemov...a dala by som aj ja...
starsia nema iba mmr ale dvojicky nemaju ziadne,neviem co stresujes ked nedas nic sa nestane ved nieus tu osyoky len korona mmr s koronou nema ziaden suvis
@yanni praco?? 😎 nuz tak hadam asi na to nejaky dovod mam a nie preto, aby som vyplnila policko dobrovolneho ockovania v ockovacom kalendari.
1. Som lekar - viac vysvetlovat nepotrebuje
2. Precestovala som aj s manzelom cely svet a budem rada, ak s nami po svete daco pocestuju aj moje deti a nebudu cely zivot sediet na zadku na rodnom valale - asi ani toto nepotrebuje viac vysvetlovat
Nikomu nazor neockovat neberiem - predpokladam, ze na to ma padne, EBM a vedecky podlozene argumenty.
@lindusss2016 jaaaj. Tak to je naozaj 100 rokov dozadu ..
Ja očkovanie a jeho prínosy uznávam, takže darmo mi budete písať iné.
Keby boli všetky deti očkované poriadne, tak by tu naozaj osypky roky neboli.
a naco?Ved to nieje take urgentne,moja ma 3 r a este nema ani nerozmyslam nad tym zatial,dvojicky maju rok a este niesi vobec zaocovane