Ahojte mamky 🙂 neprispievam tu,ale potrebujem poradiť. 3-ročný syn je chorý,od piatku má atb,mal zapálene hrdlo.V nedeľu/včera začal veľmi kašlať,vlhký kašeľ,až dusivy,ale veľa toho z neho nejde,nevie odkašľať poriadne..dávame bronchipret,cibuľový sirup,inhalujeme,odsavame,ale ten kašeľ je hrozný..čítala som na nete,ale nikdy som mu to ešte nedala,mlieko s medom na noc.viem,že mlieko zahlieňuje,ale niekde píšu tak, niekde naopak..zaujímajú má vaše skúsenosti..dávate take mlieko deťom pri suchom či pri vlhkom kašli?zabera to? Ďakujem pekne😘
@lenull103 ja som dávala, lebo už som bola bezradna, keď malá mala okolo roka a pol zápal priedusiek, už som fakt skúšala kde co, aj mlieko s medom! Viem, že aj my sme ho pili ako deti, keď nás bolelo hrdlo! Ale ťažko povedať, či pomohlo, keďže ja som dávala aj jazveciu masť, aj cibulovy čaj a kadečo co!
Skus mu na noc dat aj stoptusin, a nám veľmi pomáha na kašeľ sinupret a calciovy sirup
To mlieko s medom je skôr pri bolestiach hrdla ako pri kašli, a ešte mu môžeš davat aj za lyžičku olivového oleja, aby ho to nedrazdilo
@lenull103 no riziko je také, že potom ti nebude chcieť piť obyčajné mlieko, len osladené, ked sa na to naučí, tak neviem, či ti to za to stojí, ja som nedávala, lebo moja známa to dávala malému a také mal hnilé zuby že ma to riadne odradilo
Mlieko zahlienuje nedala by som
mlieko pred spaním som nedávala ani zdravému dieťaťu, na odporúčanie pediatričky
Treba podporiť vykašliavanie ....u nás najlepšie zaberal Bromhexin kvapky
Ďakujem Vám pekne mamky ☺️Radšej ho teda nedám,maly mlieko vôbec nepije už vyše roka,max krupica a tak,asi by bol aj boj ho dostať donho..dostal Fenistil kvapky,snáď sa vyspí..ďakujem 😘
Keď som bola mladá, bolo nás viacero detí. Babička používala lieky z prírodnej lekárne a mlieko s medom patrilo k nim. A tak aj v takomto prípade. Ak sa bojíte zahlienit dieťa mliekom a medom, môžete ho zachemizovat liekmi. Farmaceutické firmy budú rady. Návyk na lieky je horšie zlo ako Návyk na prírodné produkty.
Treba dať niečo na zriedenie hlienu, Solmucol, Mucosolvan a pod. Musí to postupne vyjsť von, mlieko by som isto nedávala..