Maminky, skoro 7 mesačná ma 3 spanky. Rano hodinu, na obed hodinu a poobede 30-40 minut. Na nočný spanok ju ukladáme už po 2 hodinách. Nie je to skoro? Ako to máte vy? Lebo stále sa nám rano veľmi skoro budi a neviem či to nie je tým. Či jej nemame dat dlhsie bdenie
nas maly od 7M musi byt pred nocnym spankom hore 4 hodiny
Môže sa budiť skoro ráno kvôli tomu ze ma cez den veľa spánkov. Pravdepodobne bude treba prejsť na dva spánky.
Co znamena skoro? Nasa mala ma 8m a teda pred nocnym spankom vydrzi byt hore najmenej, cez den v pohode 3h medzi spankami, ale vecer ju lame casto uz po 2,5h…Rano vstava okolo 6:30-7.
@stanzi naša medzi 4:30-5:00😏
Oh to je veľmi skóre vstavanie
@zuzana2299 strasne a neviem prísť na to, kde je chyba
Ako som písala vyššie ze to možno bude veľa spánkov cez den. Moja bude mat zachvilu 7m a spí len dvakrát do dna. Večer ide spať medzi cca 18:30 az 19:30 vstáva medzi 7 a 8. Samozrejme každé dieťa je iné. Treba skúsiť niečo zmeniť ci uz bdele okná alebo spanie cez den. Odporúčam pozrieť túto stránku https://www.lepsispanokbabatiek.sk/ má aj profil na instagrame ' lepsispanokbabatiek'. Ja som sa podla jej rad vela naučila a aj nastavila denný režim.
@zuzana2299 aj mna to už napadlo, aj sledujem tu stránku a rozmyslam,že si zaplatím u nich poradenstvo. Asi to bude najlepsie
Aj tak sa dá. Len sa treba pripraviť na tie pálky😃💸určite by som na tvojom mieste skúsila najprv zmenu sama a ked to nebude po určitom čase fungovať az potom by som siahla po poradenstve
@zuzana2299 však presne🙂
Aj môj mal v tom veku už len 2 spanky, ráno som ho budila o 7, lebo so staršou bolo treba ísť do škôlky, potom išiel spať o 10 do tej 12, druhý spánok mal od 15 do tej 16.30 a potom som ho ukladala spať o 20, s jedným prebudením v noci na kŕmenie spal zasa do tej 7
@zuzana2299
@lenka2710 skusim nejako. Len musim prísť na to ako. Lebo nastaviť 2 spanky keď sa zobudí tak skoro mi to nevychadza. Nevydrží mi tak dlho hore, bolo by najlepsie prvý spanok o 10:00, takto ide už o 8:30
Ja som cely režim zmenila tak ze som ju skôr dala večer spat. Nepamätám presne ale prvé dni som ju okupala o nejakej piatej pol šiestej. Zaspala možno o pol siedmej a tym sa to cele dajako posunulo. Párkrát som ju musela nad ranom ešte "pripučuť" nech spí. Skutočne treba skúsiť a zistíš co bude vyhovovať.
Skus jej to posúvať pomaly, o 15 minút, alebo pol hodiny, ak vydrží! Až sa dostaneš na ten čas a uvidíš, čo jej bude vyhovovat 🤷♀️
@lenka2710 skusim a to každý den natiahnuť napr o 15 minut?
Skus, každý deň po 10 - 15 minútach a uvidíš ☺️
@lenka2710 prosím ta, ale to len ten ranný jej mám skusit posunúť?
Stastna mama, moj mal uz len 1 spanok... Ale ked sa skoro budi, treba ju skusit dat spat neskor, 2 hodiny je podla mna velmi malo. Skus este pridat dalsie 2 a uvidis. Kazde dietatko je ine.
Skus ju nastavit len na dva spanky. Zo zaciatku to bude asi tazsie! Moj maly vydrzal mat 3-hodinove okno! Zobudil sa o 7, zaspal o 10, potom od 12-15 a o 15 znova zaspal a vecer som s nim sla o 20, najneskor 20.30
Posledny denny spanok ma o ktorej?
@zorkahorka medzi 15:30-16:00
Takze vecerny ma okolo 18? To je pruskoro. Davaj o 20.h
@zorkahorka nie spi približne do 16:30, tak okolo 18:30 pije mliecko a o 19:00 ukladáme spinkat. Do 19:30 zaspinká. Dlhsie už nevydrží
Syn má síce 8,5 mesiaca ale na nočný spánok chodí až po 4 hodinách.. čiže vy by ste mohli skúsiť aspoň tie 2,5-3 hodinky