Mesačný syn nevie doobeda spať

mer12
29. dec 2020

Pekný deň mamičky, mam problém, mam mesačného synčeka a posledne 2 týždne ma problém so spánkom hlavne doobeda, ale niekedy to trvá až do večera. Vždy sa ráno zobudí okolo 7, nakojim ho, prebalim, trochu sa pohrame a keď už vidím, že je unavený tak ho nakojim znova, na prsníku zaspí, preložím ho do postieľky tam pospi asi 10-20 min a je znova hore, nespokojný, unavený, vkuse zyva a toto sa opakuje celé doobedie poprípade niekedy aj celý deň, čím dlhšie to trvá tým je to horšie, mam dojem, že je potom už aj hladný lebo
tak unavený, že pri kojeni do 5 min zaspí a tým pádom sa vôbec nenaje. Pokiaľ sa mi nejako podarí ho cez deň uspať aspoň na 2-3 hodiny tak už potom spi dobre a to isté večer, zaspí o 9-10 a spi do 3 ráno, znova sa nakoji a spi do tej 7. Jedine kde si pospi trosku dlhšie je na mne, ale nemôžem celý deň sedieť na gauči a ani sa nehnut. Poraďte prosim

evkamotka
29. dec 2020

A v kociku nepospi?

mer12
autor
29. dec 2020

@evkamotka jedine kým sa hýbe aj to ma ten spánok taky trhavy

anesim
29. dec 2020

Moja spavala cez den normalne len v kociku a za jazdy. Ako sme zastavili tak za chvilu bola hore. V noci spala uplne super, ale cez den len vonku, inak to boli take 15 - 20 min spanky a plac

mer12
autor
29. dec 2020

@anesim a kedy sa to nejak upravilo?

anesim
29. dec 2020

@mer12 neupravilo😂 , spala len vonku a od 2 rokov cez den vobec. Ale ona spala v noci super, od 2 mesiacov sa budila len na jedno kojenie, a potom ked uz cez den nespala , tak v noci spala 12 hod vkuse

mousegirl
29. dec 2020

@mer12 ja ti asi neporadím ale aspoň povzbudim/ moj maly spával prvé tri mesiace len na mne. Žiaden kočík, nosič, šatka ani kočík, nič -všade len rev. od 3,5 mesiaca do 5 mesiaca som ho už mohla uspať na rukách a preložiť do postieľky. Teraz už zaspáva v postieľke sám.
Je to proste len fáza, bude lepšie ;)

mer12
autor
29. dec 2020

@anesim ved aj ten náš malý spáva vnoci úplne perfektne, ozaj sa väčšinou zobudí len raz na kojenie max 2x, keď ho dám spať skôr, už som skúšala všetko asi, aj v satke som ho nosila, ale tam tiež pospi len kým je tam a z toho má boli chrbát, no, keď sa to nejako ešte ne upraví asi kúpim nosič a skúsime to tak no, ďakujem za odpoveď 😊

mer12
autor
29. dec 2020

@mousegirl ďakujem, aj to povzbudenie robí veľa 😊 keď ja sa potom stále bojím ci mu cosi nie je, ale nie je lebo žiadne teploty, bruško vyfuknute, kaka pekne, ach, dúfam, že to bude veru len taka fáza 😊

gondyo
29. dec 2020

nemá príliš plné bruško?ak spí na chrbte možno mu je ťažko,nepapáte často?

mer12
autor
29. dec 2020

@gondyo nemyslím si, stále, keď sa zobudí sa otáča k prsníku, dáva rúčky do pusy alebo vyplazuje jazyk a ako vravim, koji sa krátko lebo pritom hneď zaspí a vidím, že neťahá dlho... Dávam ho nabok, ale on sa aj tak stále pretoci na chrbát

elizabet173
30. dec 2020

@mer12 podla toho, co pises, sa mozno napapa malo, jedenie ho unavi, zaspi na chvilu a zobudi ho hlad. Je este malicky, o par tyzdnov to bude lepsie. Ked v noci spinka dobre, mozno mu to aj staci. Su tu maminky 30 minutovych spacov a mohli robit cokolvek, dieta bolo po pol hodine hore

evkamotka
30. dec 2020

@mer12 nosic a satka mas "to iste". V zmysle ze zataz tam je na tvoje telo tak ci onak. Setri si aj vlastne telo. Radsej pokocikuj.
A teda babatko mas este malicke, stale sa uci na rezim, spanok... Vsetko toto sa bude vyvijat a dam ti ruku do ohna ze o mesiac-dva to zase bude uplne inak ;)

mer12
autor
31. dec 2020

@elizabet173 no , taky mam dojem niekedy aj ja, že sa teda na papa malo a potom je hladný, pár krát som mu musela davtmat aj um lebo ozaj bol extrémne nespokojný a hladný a pritom aj pil z prsníka, ale asi mu to nestačilo... Kojím na požiadanie, ale zrejme mu to je niektoré dni malo, ďakujem za odpoveď😊