Ahojte dievcata. Mam mesacnu dcérku a príde mi, ze z perinkay ci uzlika je nervózna. Vkuse sa krčí, vzpiera ruky a nohy. V postielke bez perinky len tak na holo ju nechcem nechať predsa je este malicka a bojim sa aby sa v noci nejak neprevalila.. Mala v noci zaspi ale casto sa prebúdza ako zo srdu ze je v perinke... ako to riešite, ak teda máte nieco podobné s ratolesťami? 😊
Moj maly (2.5r) v zivotte nespal v perinke. Nie kazdemu dietatu sa to musi pacit. Nemusis sa nicoho bat, kludne ju nechaj navolno v hniezde a len zakryt deckou.
Len spinkame vo vyvýšenej polohe (a to samozrejme sa sklzne dolu ked sa kus hýbe), nakoľko sa nam stalo pár krát ze jej vybehlo mliecko ked bola v postielke. Preto ta perinka a polohovanie na boku ☹
Ja mám mesačného syna a toto robí keď ho boli bruško. Vtedy ho musím rozbaliť a nechat ho perinkou len zakryteho.
@portal Keby som moju najmladsiu dala do perinky, asi ju prehryzne :D Neboj sa, vyber ju, nech ma priestor...
@portal Aj moja dcera toto robila, skratka perinku nechcela.. Spinkala iba pri mne a prespala takmer celu noc tak.. Syna som v perinke ani neriešila, lebo ten bol taky velky ze mu chodidla trcali zboku von zo zavinovačky🤣
Starsia mala perinku asi 2 dni, lebo mama nariadila, ze musi mat (ja ako total neskusena som to brala, ze ved ok, najmensie dieta, ktirensom kedy videla bolontak mesacne). Dosli horucavy a ona sa vysypala a aj mama uznala, ze perinku netreba (ze ju sice do kociara naobliekala ako do -25 je vedlajsie). Mladsia v perinke nebola ani hodinu. Nechce byt v perinke, tak ju daj do spacieho vaku, bude zakryta, ale mat relativne volno a mozes jej spravit z vankusa zatarasu na nohy, aby sa nezosmykla a aj na bok nieco dat, ale nepretoci sa ti, neboj sa... Nase mali obe klinove vankuse a otacala som ich kazdy den raz na 1 koniec raz na druhy...
Napr. zase moja segra musela byt zviazana este aj v roku v perinke, lebo spat inak nevedela...
@portal Nas bol v spacom vaku. Tu namane perinky ale skusili sme zavinovacku a to sa mu nepacilo. Mne to pride aj skoda ich obrat o rucky... vsak sa s nimi hrali cele mesiace ked boli v brusku a potom ked sa narodia ich zrazu nemaju.
Nas tiez spal na sikmej ploche a smykal sa a tak sme na spodok v koliske (tam kde su nohy) dali poskladany uterak. Ako sa cez noc smykal, az narazil zadockom na ten vyvyseny uterak a to ho zastaviilo. Nozky mal potom hore na uteraku... to sa mu tiez pacilo ze mal nozky pokrcene a vyzsie... lepsie sa mu prdelo.
Nemusi byt v perinke ci zavinovacke..Moje deti mali do 3m spaci vak.Mala som taky dobry hrubsi ale nepotili sa v nom. Este som mala aj vacsiu velkost pre prvorodenu ale to uz bola uplne ina kvalita taky polyester ako robia tie lacne zupany co nesaju vodu a v tom sa potila tak to som vyhodila. Ale to co opisujes moze byt skor tym ze ma reflux a boli ju brusko takze ten spanok moze byt vselijaky do 4-5m.Nechaj ju spat bez perinky a uvidis ci to pomoze. Ak nie tak nic len vydrzat.
pod hniezdo som napchala ten klin pre istotu a tak spavala ale od 3mesiacov ako vedela pretocit hlavu v pohode spi mala na bruchu ... 10-12 hodin tak prespi v klude
mam dve dcery a ani jedna nemala v laske perinku...takze som ju pouzivala vynimocne.....nic sa jej nestane v postielke, sama sa este neotoci ani nic take nebezpecne...moje obe baby spavali na brusku od narodenia