Mesačné bábo sa pučí, chrní a vydáva rôzne zvuky

ivuska21
4. aug 2020

Ahojte, prosim o rady skusenejsich mam, ci maju a najlepsie mali podobny problem a ako sa im to podarilo vyriesit. Moj sym bude mat mesiac, je na UM, pribera pekne aj cika aj kaka. Problem je s prdikmi. Je velmi nekludne dieta. Stale sa zvija, puci, mrnka, krochka, chrni tlaci... aj cez den aj v noci, pocas spanku. Akoby tlacil a boli ho, zacal viacej prdkat ale vobec sa neprestava pucit, mozno na chvilku. V noci sa neda spat ani ked on spi co s tym? Davam espumisan aj biogaiu. Diky

sunny8
4. aug 2020

Začula som že aj z vigantolu majú deti takéto problémy (osobne som nezažila ani pri jednom) 🤷 keď kaká normálne nemalo by ho nič bolieť .. skús masírovať bruško olejčekom

natalala
4. aug 2020

@ivuska21 skoro vsetky take male deticky maju problemy s bruskom kt sa teda nazyvaju aj koliky. My sme to u malej mali relativne mierne a asi za mesiac to preslo. Este sa malinkemu vyvija traviaci trakt. Ja som nedavala espumisan ani biogaiu iba probiotika a trosku sme masirovali brusko a nahrievali, cvicili s nozickami a vela som ju nosila na rukach taku schulenu a kojila 🤷🏼‍♀️ Ono to casom prejde. Ja som si tiez myslela, ze je to z vigantolu lebo to zacalo cca vtedy, ked som ho malej zacala davat. Lekarka mi ale povedala, ze to moze byt aj nahoda. Skusila som ale objednat ine decko (bola korona trvalo to extremne dlho skoro 3 tyzdne) no a kym doslo tak presli aj bolesti bruska, takue vigantolom to nebolo a davam jej ho dodnes a ma 6 mesiacov. Ono je to iba obdobie, prejde to aj ked chapem ze je zle pozerat na babatko ako trpi.

lucylliana
4. aug 2020

@ivuska21 moj syn je normálne kojení no tiež sme mali tento problém teraz pri každom prebalovani cvičíme s nožičkami dávam ho na bruško a dávam mu feniklový čajík keď sa pučí

ivuska21
autor
4. aug 2020

@natalala ano vigantolom to nie je, uz sme ho vysadili a nic 😒 masirujem, aj nozicky cvicime aj na brusko ho davam aj nosim... zacina byt uz tak nervozny ze sa ledva ledva upokoji az na mojej hrudi 😪 je to des, ale ak to raz isto same prejde .... mohla by som sa aspon tym ukludnit...

ivuska21
autor
4. aug 2020

@lucylliana a ake zle je to u vas? U nas je to hrozne pucenie, tlacenie a revy aj 2 hodky kym nieco vyprdka ... len klud nenastava... puci dalej ...

kamimira
4. aug 2020

@ivuska21 Mozno skusit ine UM, nemusi mu pasovat. Inak tiez som davala dcere biogaiu a napriek tomu, ze to ma pomahat, tak ked som ju vysadila tak sa jej polepsilo. Tak mozno skusit ine probiotika. Ja som uz potom nedavala ziadne. Problemy s bruskom mala dlho, ale nie uz take velke.

ivangeline
4. aug 2020

Kolíky? Moja sa puči 6m a nevie spat. Dúfam,že vám to prejde do toho 3m...ako zvyčajne prechádza..

kubkovamama
4. aug 2020

@ivuska21 dieťatko má nezrelu tráviaci sústavu zhruba do tých 3-4mesiacov.Preto sa tomu vraví aj 3mesacne koliky.Tvoj je podľa mňa na tom ešte dobre-nespominas žiadne hodinové revy a bolesti.Skus večer pred spaním jemne masáže bruška olejom,teple ruky.Tiez nosenie na tigrika.Ono väčšinou bohužiaľ nepomáha nič od probiotík až po zmenu UM.Jednoducho z toho detičky skôr či neskôr vyrastú.Zmiernuje to určite blízkosť a teplo mamy,kŕmenie akoby si kojila tzn.na holú kožu si ho poloz,pritul,veľa nos,tulkaj

lenuska9999
4. aug 2020

Feniklovy čajík mu určite pomôže. A skúšala si rektalnu tycinku ?

lucylliana
4. aug 2020

@ivuska21 no už je to lepšie ale tiež sa len púčil stále a plakal na chvíľu niečo pospal a po chvíľke zasa ale vravím ako cvičíme pri každom prebalovani z nožičkami a dávam mu cajik ale to len tak trochu cucnuť je to lepšie sem tam sa pučí ale už nie stále už si aj prdne bez takého plaču a tiež to môže byt tým mliekom treba to spomenúť pediatričke že by si chcela zmeniť

ivuska21
autor
5. aug 2020

@lucylliana veru zacal sa pucit a byt nervozny uz skoro stale co predtym nebolo 😟 aj pocas krmenia sa toci kruti chrni place, stonka puci tlaci a co ja viem este. Ani nakrmit ho nejde v klude 😭 neviem ci je to mormalne? Reve ked lezi aj ked nosim jedine vzpriamena poloha na hrudi a chodom s nim a potom ked ho zaviniem do plienky na mumiu sa skludni no a dudel

marietta0
5. aug 2020

@ivuska21 Ahoj, moze to byt aj skryty reflux. Pisem len podla skusenosti s mojou mladsou dcerkou. Tlacila aj akoby do hlavicky. A to chrcanie a zahlienenie, nepokoj mala aj ona. A ked pises, ze vo vertikalnej polohe, na tebe sa trochu ukludni. Davala som jej Gastrotuss baby asi do roka.

ivuska21
autor
5. aug 2020

@marietta0 gastrotuss mam aj ja ale mne ho nechce prehltnut vypluva a ke taky husty.... ako si to podavala ty ze to prejedol?

marietta0
6. aug 2020

@ivuska21 So striekackou.
Ma sa davat po jedle, pediatricka mi vsak doporucila dat ho pred jedlom, striekackou, potom som dala mlieko tak, ze mala hlavicku vyssie ako telo, teda v klasickej vyvysenej polohe. Gastrotuss vraj potom vyplava vo forme gelu hore.

katka30
10. aug 2020

ahoj, moj maly sa pučí tiež (tlačí) ale neplace no mení chudak vsetky farby pri tom..tak mu dávame pupik na brusko, espumisan L , cvicime a aj rektalnu rurku davame , pekne sa po nej vyprdka a aj sa potom sam vykaká...nám to pomáha 🙂

migl88
3. dec 2020

@marietta0 mozem sa spytat pk gastrotusse sa mala ukludnila ? my mame ten isty problem ze maly sa pri jedle za cne rovnako pucit ako sa pise v prispevku a vidim po jedle ze sa mu vracia mliecko ale negrckame kupili sme aj klinovy vankus aj ho nosim dost vsetky kvapky sme uz vyskusali aj cvicime ale vidim ze ma lrce v brusku a doktorka nam odporucila gastrotuss len neviem ci zacat nema to nejake vedlajsie ucinky? kaka a prdka po tom normalne?

migl88
3. dec 2020

@ivuska21 mozem sa spytat ako ste to nakoniec vyriesili? moj maly od 3 tyzdna robi prrsne to iste zacne tesne po jedle alebo pocas a taky zachvatovy plac akoby mal krce 😔

sonicka19983
3. dec 2020

Ja si myslím keďže to mala dcérka aj synček že to je o tom že bábätku sa upevňujú brušné svaly aby mohlo tráviť či UM alebo MM...ja som ich pri tom pozorovala a fakt to robili obaja, proste zatínali svaly na brušku a vytvárali pri tom tie zvuky...s prdíkmi a kolikami to našom prípade nemalo nič spoločné (aj keď si od námahy zvykli aj poprdkať) a po cca 6-8 tt to u oboch zhodne prestalo....ako prišlo tak.odišlo...

migl88
3. dec 2020

@sonicka19983 tak mam nadej my mame dnes mesiac tak snad to bude aj nas pripad

sonicka19983
3. dec 2020

Tam pomôže iba vydržať...bože ja som podkladala postielku, masírovaka. nosila, ani spať sa mi pri tom nedalo...a zrazu bum...akoby uťalo a spinkali tichúčko ako myšičky...presne si to nepamätám ale určite v 3.mesiaci už obaja pekne spinkali...

marietta0
7. dec 2020

@migl88 Pediatricka povedala, ze sa vobec nevstrebava, cely ho dietatko vykaka. Preto je mozne ho podavat od narodenia. A aj som to videla, v plienke mala taku ruzovu zelatinku.

migl88
7. dec 2020

@marietta0 a nesposobilo vam tonine tazkosti?

marietta0
8. dec 2020

@migl88 Nie, vobec, bola som rada, chutilo jej to a hlavne pomohlo.