Ahojte mamičky, chcem sa spýtať či to niektorá tiež tak má a čo funguje a ako to rieši: Naša mesačná dcérka neustále plače keď je hore, máloktoré chvíle sú bez plaču. Riešili sme to samozrejme s pediatrom. Najskôr sme sa domnievali, že sú to koliky, máme kvapky sab simplex, coli prev, bio gaya.. Nepomáha. Často plakala aj keď si prdla. Potom sme sa domnievali, že to môže byť skrytý reflux, lebo plače tiež keď si zakašle, na čo pediater povedal, že to majú všetky deti do pol roka, len spraviť vyšší sklon pri spánku a pití mliečka a dávať menšie porcie viac krát denne. A že len vydržať po 3 mesiacoch sa to zmení.. Všetko sme skúsili podľa rád, žiaľ nepomáha. Jeden deň je lepšie, ďalší zas horšie. Je čisto na umelom mliečku - Kendamil. Posledné tri dni pozorujem, že sa jej aj na tváričke vyhodili vyrážky :( Nechcem len tak meniť mlieko, sám pediater povedal, že to môže skôr uškodiť, že môže odmietať potom jesť. Ďakujem vopred za každú reakciu mamičiek, ktoré to tiež tak mali.
@athena27 takže bruško zo stolice ju nebolí podľa toho čo píšeš. Tak možno ozaj ten reflux, jedine skúsiť ešte sirup na reflux. Inak môj mladší tiež preplakal prvé 4 mesiace a nevedeli sme prečo, v kuse sme ho museli natriasat a nosiť na rukách lebo hrozne plakaval. Potom to samé ustalo.
@athena27 no to je na prášky, nebudem ti klamať, boli sme z toho na nervy aj ja aj muž. A tiež plakal ako o život, na ňom bolo aj vidno, že ho niečo akoby bolelo len sme nevedeli vtedy čo. Teraz už viem, že má alergiu na mlieko ale na to sme prišli až v 1,5 roku. Jemu zrejme robilo problém to už vtedy.
A ja by som jej skúsila dať viac mlieka a možno bude kľudnejsia, vyskúšaj. Každé dieťa je iné a tie tabuľky čo riešia volaktori lekári vždy neplatia.
niektore deti su take, prva dcera bola, ta prerevala furt ... Teraz ma 4 roky a je to lepsie, ale stale vie byt upiskana :D :D
My sme to tak mali. 3 mesiace-potom uťalo a prešlo.
Ak zdravotne to nie je nič (kolika, bolesti bruška, zápcha) tak jednoducho existuje 4 trimester, dieťa proste si musí zvyknúť na nový svet a nové podnety. Syn do 3 mesiaca skutočne skoro stále plakal, mrcal a podobne. Potom to doslova z dňa na deň prešlo a doma som mala usmievaveho anjelika, ktorého som nepočula plakať takmer ani pri raste zubov . Dcéra trochu skôr prestala, cca v 2 mesiacoch to prešlo
My 6m... a potom menej a menej...od 10m bola v pohode..len nespac a drazdivejsie dieta..doteraz je. Ono je to podla mna i povahou. Urcite ju cosi trapi a plus povaha. Moja mala probelmy s travenim.
@athena27 ak sa jej vyhodili vyrazky, moze to byt alergia na bielkovinu kr mlieka. Chodte na gastro a tam vam predpisu specialne mlieko, spomente tie vyrazky.
no moja dcera zacala plakavat ked mala 3dni. zlepsilo sa to tak v pol roku, ale iba fakt o kusok. potom zas v 10m o kusok. teraz ma 14m a je to podstatne lepsie aj ked je stale dost uplakana oproti ostatnym detom 😀
@athena27 s tým papanim čo ti povedal doktor je somarina ...môj ma 6 týždňov spapa v pohode 150 ml a doktorka na to povedala len že keď je hladný aby som mu dala...možno je aj tvoja mala len hladná skús dať viac 🙂
Urcite trrba dat mlieka kolko pyta, v tomto je kazde dieta ine. Moja dcera v jednom mesiaci mala davku 40ml a jej brat v tom veku uz 80ml. A pritom sa narodili s rovnakou hmotnostou.
Ďakujem vám všetkým pekne za všetky reakcie a rady 🙂
@athena27 ahoj . Ako ste dopadli ? My mame 5 týždňov a od 3 dňa v nemocnici stale revy . Najskôr som sa pozerala či to nepisem ja vlastne tento príspevok . Už mame aj alergické mlieko síce už čosi menej prdi ale stale revy 😬 ani cumel nechce ani nosic ani kresielko ani ruky max fitlopta i keď sa naje place plus mame asi skrytý reflux lebo vždy nám vygrciava 😑. Čiže nikam nechodíme kocikujem na dvore a čakám kedy sa zbláznim a puká mi srdce keď ju tak vidím 🥹🥹
@romik39 ahoj, cítim s tebou 😥 je to hrozne tak vidieť svoje milované dieťa. Ale poteším ťa, vydržte 🙏 prejde to. Naša má už dva a pol mesiaca a je z nej úplne iné bábätko viac sa smeje ako plače. Chodíme s ňou už všade, nakupovať a tak.. Na reflux nám pomohol vyšší sklon pri papaní mliecka a antirefluxny vankúš do postieľky a nosenie (nechce nosič) ale na rukách sa sem tam da ponosit keď jej ukazujeme niečo ideme k oknu a tak. Keď sa jej mlieko vracia späť a cítiť z nej grcku plače lebo ju to asi páli na to zaberie dať čajík zmení sa chuť a plač je preč. Na bolesť bruška, čo stále býva, ale hlavne v noci už len, zaberá baby calm kvapky, je to hotový zázrak 🙏 odporúčam. Keď malá začne usedavo plakať vystiera sa a španuje dám kvapky na lyžičku a masirujem bruško a cvičím s nožičkami aj to veľmi pomáha za pár minút je dobre. A snažiť sa čo najviac uspavať nech toto zlé obdobie drobček radšej prespí aj keď naša teda veľmi spáč nie je 🙈 väčšinou čo majú deti problémy menej spia. Držím veľmi palce nech už nastane aj u vás menej plačlivé obdobie, len sa obrniť trpezlivosťou 😊
@athena27 stolicu má akú a ako často? Nenamaha sa pri tlačení? A koľko mlieka ako často pije?