Mesačné bábätko máva hlavičku otočenú len na jednej strane

17. aug 2022

Dobry den. Mam mesacne babatko a oblubil si mal otocenu hlavicku len na jednej strane. Aj ked sa snazim a polohujem ho, viac ju otaca na stranu ktoru ma radsej. Nechcem aby mal vylezanu hlavicku. Co by ste mi poradili? Prioadne videla som nejake vankusiky na nete. Pomaha to? Aku znacku mate? Boli tam za 5€ ale aj za 15€.

zuzuliennka1
17. aug 2022

nekupuj vankusiky, chod za pediatrickou a ta ta posle na fyzio

miankass
17. aug 2022

Moja sa pretacala mesiac -dva len na pravu stranu , a spavala vzdy len na lavej strane. Potom sa to zmenilo.

nikpa
17. aug 2022

Žiadne vankúšiky, hlávku si aj tak otočí ako bude chcieť, bude len silnieť a vankúš mu v tom nezabráni. Môj to robil tiež, dávala som ho asi mesiac spať v noci len na tú jednu menej preferovanú stranu. Plus treba ho dávať často na bruško aby posilňoval svaly a musíš ho motivovať hračkami aby sa otáčal hlavne tam kam treba. Naukladaj mu na tú stranu hračky, knižky, proste čo ho zaujíma aby pozeral hlavne tam. No a určite to povedz pediatricke na poradni, moze vás poslať aj na cvičenia.

petamich
17. aug 2022

treba ho polozit v postielke naopak (hlavou k noham resp. tak aby sa otacal do druhej strany), pristupovat k nemu z tej druhej atd. - v tomto veku sa tocia za svetlom, cize ak mas postielku pri okne, pravdepodobne sa toci tam aj nas maly to tak robil - tak nam presne pediatricka kazala davat ho dolu hlavou do postielky, vedome tocit tak, aby sa pozeral naopak, pristupovat k nemu z opacnej strany, hracky mu davat na opacnu stranu, davat na brusko, no a polohovat dookola 🙂

1mina
17. aug 2022

Ked uz je horsie posielaju na fyzio ja som tam bola s druhorodenym (mali sme dva cviky a dalo sa to do poriadku) ale prve sa skusa doma systemom - podkladat hlavku aby otacal na druhu stranu, prihovarat sa z druhej strany, krmit/dojcit z druhej strany, mne hovorila dr aj svetlo denne, hracky podnety vsetko z xruhej strany ...pri prvorodenej stacili tieto opatrenia

ls56
17. aug 2022

Chod k fyzio urcite…radsej hned,aby si to nezanedbala…

veronika3110
17. aug 2022

moja bola taká istá.. len sme ju polohovali.. teraz má 3 a točí sa kade tade podľa toho, čo ju zaujíma.. proste jej to prešlo, nič špeci sme nerobili