Ahojte. Je v poriadku ak sa môj mesačný synček budí na kojenie len každých 4-5 hodín? Cez deň spinká tak od pol 9 do 1 a potom do pol 6 večer. Okúpe sa, napapá sa, potom vystrája, nechce zaspinkať, tak ho zase nakojím o 8. Aj v noci mi spinká od 9 do 3, nakojím ho a potom zase do pol 8 ráno. Bojím sa, či nebude dehydrovaný, hlavne v týchto horúčavách.
Moja cerka ties spinkala 4hodinky nebudila som ju vobec dietatko sa zobudi ked je hladne.
Pri narodení vážil 3860g, po pôrode schudol na 3650g a teraz má cez 4 kilá. V izbe máme stále 24-25°C, nevieme to znížiť. Prebaľujeme ho pred každým papaním a zakaždým je pocikaný aj pokakaný.
Ked ti pekne priberá a má aj plienky pocikané dosť,nič sa neboj.Ináč ked ti málo priberá náhodou,tak pediater aj tak si to všimne a spravý krvný rozbor či nie je chudokrvný.V tom pripade ti nasadí niečo napr. Maltofer na železo a nebude toľko spinkať,bude ti viac žiadať papať.No môže to byť jednoducho aj také dieťa ako to tu píše katieg85,že nič mu nie.🙂
@leniiiik ahoj nemaj strach co potrebuje spapa a aj ked spinka pribera 🙂
moj maly nespaval skoro vobec takze Vam zavidim 🙂 🙂 🙂
@leniiiik moja mala bude mat 4 mesiace a od narodenia az doteraz mi stale vela spinka, spociatku som sa obavala, teraz som si uz zvykla, pekne rastie je spokojna, takze je vsetko v poriadku. Ja si viem v klude porobit, ked sa mala zobudi cela usmiata a spokojna, venujem sa len jej lebo viem ze vydrzi hore 1-max 2 hodiny a spinka dalej. Je to vyhoda mat takeho spinkacika doma 😉 uzivaj si to
@leniiiik ak pekne papa, nejeduje sa na prsniku a prospieva,myslim, ze nie je dovod sa obavat. Mozno je to aj z toho tepla. Niekedy take male babatka vela spia aj preto, ze su prehriate. Nie je nejak velmi naobliekana? A skusila si ju pripadne zobudit na kojenie? Ja s tym teda nemam skusenosti, maly spal len tak dve az tri hodky po kazdom kojeni, len nahlas rozmyslam :D
prospieva dobre, priberá, včera sme boli u pediatričky, takže všetko je v poriadku 🙂 prehriaty by nemal byť, spinká buď celkom holý len v plienke alebo v body s krátkym rukávom. na kojenie ho nebudím, pár krát som to skúsila, ale potom bol nervózny, takže čakám kým sa nezobudí sám.
@leniiiik aku ma vahu? pribera ti? spi v chladnej miestnosti? kolko ma denne pocikanych plienok?