Ahojte, neviem, či to patrí sem, ak nie, tak sa ospravedlňujem. Čakám vraj dievčatko a uvažujem nad menom Dorotka. Je tu niekto, kto má také meno alebo dieťa s takým menom, prípadne niekoho poznáte? Zaujímalo by ma, ako dieťa oslovujete, či sa mu nesmeje okolie a ako dieťa prijalo meno?
Ja som totiž v prvom tehotenstve bola rozhodnutá, ale to máme chlapčeka a vtedy mi mama stále hovorila, že to také meno - bláznivá Dora a Dorota z podplota a takto. Teraz sa tomu chcem vyhnúť, tak sme nikomu nepovedali čo čakáme, no stále mi vŕta v hlave, či ju tak naozaj nebudú volať, keď mama mi už zas hovorí, že dúfa, že to meno nedaám..
Ďakujem za odpovede.
@elizabeth175421 Prepáč, ale ani mne sa to meno nepáči. Budú ju volať Dora...je toľko krásnych mien, skús ešte porozmyslat nad iným...
@elizabeth175421 moja dcera ma kamosku s tym menom. Volaju ju Dorotka, aj v skole. Uz ma 14.
@elizabeth175421 veľmi pekne meno. SpolužiačkU na ss sme volali Dorot. Aj Dora sa mi páči , také vznešené.. ako Dora Maar.
@panidia ďakujem za odpoveď. To je v poriadku, každému sa páči iné meno. Len keď mi niekto povie, že budú ju volať Dora, tak mi nedá nereagovať. Ja som Alžbeta a od prvej triedy ma v škole volali Beta, nikdy mi pekne nepovedali a nebolo to preto, že by ma nemali radi, jednoducho ma tak volali. Brat ma tak volá doteraz aj niektoré kamošky z detstva. Neurobím s tým nič, jedine manžel má volá pekne a rodičia len občas 🙂 takže či Zuza, Kata, Beta alebo Dora, to si myslím, že je úplne jedno ☺️
@elizabeth175421 moja sesternica ma dcerku Dorotku, volaju ju Dorka, Doris 🙂
@panidia nebudu...
@elizabeth175421 moja mamina chcela Mariu...nie Majku, Mariku, Marisku a pod skomoleniny....ked jej niekto tak povedal, tak ho opravila....aj 2hy, 3ti, 4ty krat...teraz jej nikto inak ako Maria nepovie...
Ked ma byt Dorotka, kludne...ak ti nebude vadit aj Dorka, Dorota, neopravuj...poznam Dorotku a tiez jej inak nik nepovie....
@jakoma
@simsalabim
@janeninka
@milik45 ďakujem pekne 🙂 väčšinou dieťa volajú tak, ako sú doma naučení. Mňa napr nikdy nevolali rodičia Alžbetka a potom chodili, že prečo ma starká a spol volajú Betka.. Aj keď je pravda, že vždy sa nájde niekto, kto bude volať inač 🙂 a ak ju niekto nebude mať rád, tak ju bude volať škaredo nech bude akékoľvek meno 🙂
@katren presne, aj ja poznám jednu, čo má dcéru a keď mala 3 roky, tak moja mama jej hovorí ahoj Majka a ona hneď, že ona je Mária 🙂 rešpektovali sme to 🙂
Mne sa pri tomto mene vždy vybaví Dorota Máchalová z tej rozprávky. Preto by som tak svoju dcéru nemohla nazvať 😁
Kamoška je Dorota a volali sme ju Dorka, lebo ona si to tak priala, prišlo mi to ako milé meno.
@berny800 to našťastie nepoznám 🤔😁😁
@elizabeth175421 ked sa ti to meno paci, pokojne ho daj, to ako budu dceru volat, zavisi od toho, ako ju budete volat vy rodicia a neskor, ako sa ona sama bude predstavovat inym ludom. Mam znamu, ktora ma dcerku Dorothy, a volame ju Dorka, aj rodicia ju tak volaju.... podla mna vsetky mena sa daju pomenovat nejakou zdrobneninou, ale uplne normalne je, ak ju zavolaju aj Dora, ja som napriklad Jana a mne nikto nikdy inak ako Janka nepovedal, raz na mna sesternica v nakupnom centre volala Jana, no ja som na toto meno vobec nereagovala, kedze ma tak nevola nikto, aj ked vobec by som s tym problem nemala, kedze Jana je meno v kalendari podobne ako Dana, Kristina, Zuzana..... cize ja nevidim v tom problem a este mi napadlo, kolega ma dceru Doroteu a tiez ju volaju Dorka a niektori aj Tea 🙂
Vo mne nechala stopu Perinbaba kde matka nadava dcere"...ty Dora sprosta". A asi aj vacsine slovakov. Inac je Dorotka pekne...ale nedala by som.
@elizabeth175421 Určite poznáš rozprávku:S čerti nejsou žerty...Dorota Machalova bola taká potvorka v tej rozprávke...
Vela mien sa s niecim spaja.
Kamaratka ma teraz Dorotku.
Okolie si zvyklo.
Su vseliake prapodivne mena a ludia si zvyknu.
Toto je pekne slovenske, len je spojene s najakou postavou vo filme.
Co uz.
Ale ja som tiez mala v uzsom vybere Dominik pre chlapca a vo filme Nevera po slovenky to bol taky trulo.
A nedala som.
Od zaciatku si chcela Dorotku, mama je vedlajsia
Moje meno sa snazili poniektorí skratit na Vika (viktoria), porazky uz ako dieta som chytala. Povedala som nech ma tak nevolaju a viac som nereagovala.
To mam len ja taky pocit, alebo fakt slovaci (bez urazky) vedia zhovadit mená? Kristinka - Kiťa. Maria - Marča. Dorotka - Dora, Milan - Miňo, Naomi - Mimi, Alzbeta - Beta.
Ps: prave sme adoptovali psika, sa vola Dorka. Babka jej povedala Dora, no ma skoro vystrelo 😁
@fineta ma Dorotu, je to nadherne meno ♥️
@sonnenshein Ty kofola, v akom fóre ma este spomenies? 😂 😂
@nanka3 veď áno, o tom to je. Kamoška chodila na mažoretky a keď hovorila o kamaratke s tým menom, vždy povedala Dorotka, max Dorka. Mne by nevadilo ani Dora, keď sa niekto naštve alebo tak, ale aby niekto hovoril Dorota z podplota a takéto, to mu príde také čudné, ale tak to sa stáva pri hoc akom mene 🙂
@panidia nepoznám :D teda hej, ale len názov, nikdy som to nevidela 😁😁
@elizabeth175421 My máme Adama (16 r.), Davida (12 r.) a Dorotu (7 tyzdnov) 💙💙❤️
@mareka49 presne. Ja poznám veľa pekných mien, ale keď si spomeniem, že no, hentá sa tak volá, tak ma to prejde, ale toto meno mi tak zavŕtalo v hlave, že mi nevadí aj vidieť najhoršiu Doru na svete v telke, nikde nie je napísané, že moja bude taká istá 😁
@lavender273 haah, aj ja poznám jednu pani, čo ma fenku a volajú ju Dora. Ale poznám aj psa Kamilu, Mateja, tak si myslím, že je to úplne jedno 🙂 v dnešnej dobe sa už aj zvieratá volajú podľa nášho kalendára 😁
@fineta aj my máme Adamka ❤️ uvažovala som aj nad nejakým menom na A, keďže ja som Alžbeta a muž Andrej, ale nenašla som nič vhodné 😁 navyše Dorotka sa hodí aj k priezvisku 🙂
@elizabeth175421 ak sa Vam paci, dajte jej ho. 😊 My sme ho mali vybrate asi 18 rokov. 😉 Uz Adam mal byť Dorotka. 😁 A predsa sme dar Boží dostali. ❤️ Voláme ju Dorotka, Dorota, Dori, Doroty, ale aj Dorza, no vobec mi nevadí Dora. Casto ju tak oslovím, ked na nu hovorim. Velmi sa mi to paci. ❤️ Naopak, Dorka ju nevolame, tato jediná forma mena sa mi akosi nerata.. 😔
@elizabeth175421 a Anna? 😍
robila som veducu v tabore,bolo tam asi 11 rocne dievca s tymto menom a pohoda,volali ju Dorka, Dora.. ziadne dieta nemalo s menom problem