Ahojte mamičky, chcem sa spýtať , či ste varili svojim detičkam medovku na spanie? Koľko čerstvych listkov na koľko vody?Dcerka ma 8 mesiacov....Ďakujem 🙂
@simiatko2 Takýto čajík na upokojenie môžeš pripraviť ako zmes s materinou dúškou, ale nedávala by som viac ako 1 lyžičku sušených byliniek na šálku /nesladiť/ - čiže čerstvých menej, ale koľko, to netuším /určite menej/. Vždy používam sušené bylinky. Najlepšie bude, keď sa poradíš s detským lekárom, keďže každá bylinka je droga, tak si treba zistiť účinky pri dlhodobom užívaní, resp. či je na dlhodobé užívanie vhodná. Skôr by som takýto čaj podávala len pri nervozite a nespavosti. Myslím, že v 8 mesiacoch a hlavne ak sa režú zúbky... takéto dieťa je už prikrmované, tak by mohlo aj bylinkový čaj. A takisto môžeš pripraviť upokojujúci kúpeľ buď z čistej medovky alebo v kombinácii z mat. dúškou, sú to príjemné aromatické bylinky.
Porad sa v lekarni, alebo kup zmesy byliniek co su priamo pre deti urcene s vekom. Ziadne pokusy neodporucam, s bylinkami nie je sranda. 8mesiacov je na riadne bylinkace este male, aj ked sa robil fenikel/harmancek a pod. tak sme davali par kvietkov, rychlo preliali a precedili za chvilku a nenechalo sa to luhovat . Vlastne vznikne iba taky "lahky caj". No ale nepamatam si tie limity na vek, naj. bude ak si tie caje pozries v lekarni (Apotheka, Leros...)
Dietatu na spanie? To preco? :( urcite nic, radsej byt pri nom, hladkat, ukludnit...
Zle som sa vyjadrila.... Skor na ukludnenien je nervozna, zle mi zaspinkava aj cez den a pocula som ze medovka priaznivo posobi na nervovu sustavu.... A ze sa v malom mnozstve moze dat aj detickam
na ukludnenie treba babatku dopriat intenzivny fyzicky kontakt, to je to co na nervovu sustavu a psychicky vyvin dietatka funguje....
Ja medovku davam, aj ked az od neskorsieho mesiaca, mam domacu a uplne v pohode, nijak mu to neublizilo a chuti mu. Pomer neviem, davam od oka par listkov, netobim mu to moc silne. Ale ze by ho to nejak ukludnilo to vobec🙂 Stale rovnaky akcak🙂
Svojej dcerke sa na 100% venujem a nechcem ju nadrogovat ani nic podobne tak mamicky, typu medovku urcite nie a treba fyzicky kontakt poprosim aby si to nechali pre seba.... Tieto rady mi nepomozu k danej teme.....Dakujem
@simiatko2 či ti ta medovka pomoze je velmi otazne...niektore deti proste tazšie zaspavaju a s tým vela nenarobiš. Prejde to časom. Moja si musi odrevat svojich 15 minut pred večerným spankom, možem robit čo chcem, hojdat, nosit, hladkat, alebo vykonavat exorcizmus proste ,,odrúkať,, si to musí. Cez den je to inak usmievave deco, ale to večerne zaspavanie je o nervy. Podla mna ked preleješ vrelou vodou 2 listy medovky tak sa nič nemoze stať, ale asi aj učinky budu take - nijake. Ale tak kiez by to pomohlo....
@candii autorkine dieta ma skoro styri, predpokladam, ze vie uz co a ako 🙂
Babatko nema co pit medovku na spanie. V ziadnom pomere.