Ahojte dcérka bude mať 17mesiacov. Vždy keď sa teší začne mávať rukami a dupkať. Robí to len keď sa fakt z niečoho teší. Máte niektorá niečo podobné? Mám sa obávať alebo je to len prejav radosti a časom sa to stratí? Ďakujem
Ale ved to je uplne bezny prejav detskej radosti, aj v starsom veku
To je normálne, detičky prejavujú radost (aj hnev) celou bytosťou, nahlas schuti smejú sa, skáču, tlieskajú rukami, alebo vrestia, zatinaju päste, hádžu sa o zem, a podobne. Jednoducho nemajú ešte vyvinutý ten systém "ovládam sa, aby som nepôsobil nevhodne" ako to už majú väčšie deti a dospelí.
Čiže tvoje dieťa reaguje primerane veku
Netreba sa hneď dopredu obávať, buď rada že vôbec vie prejaviť radosť 🙂
Este je mala, casom by sa to mohlo stratit. Je to prejav nezrelej nervovej sustavy, ktora stale dozrieva 😊 Ak je to jediny zvlastny prejav dietatka a inak vo vyvine napreduje, neznepokojovala by som sa.
No...zdá sa to byť úplne normálny prejav radosti a v pohode.No poradím do budúcna,ak sa Ti čokoľvek nebude zdať , zisťuj,smer psychológ detský atď.Nie je to preháňanie,v dnešnej dobe už nie,keď každe możno 4 dieťa má dg.(nehovorím o tomto prípade,len rada do budúcna)
@nikolagajdosova moja neter mavala prestala az ked sa na nu v 4. Triede divno spoluziacky pozerali. Moja mama dokonca mava ked uteka zo strachu 😂 (raz ju nahanal brat s hadom a ona ich neznasa)
Ano to ešte robia moji synovia a majú 8 a 6 😁😁😁
@nikolagajdosova je to normálne ja mam 7 mesačne bábätko a tiež toto robí ono sa teší a vníma môžte byť rada že je taká živá a aktívna 😅😇
@nikolagajdosova má to aj môj brat a neprešlo ho to má 35. Stále keď sa teší máva rukami
@nikolagajdosova moj ked mal cca 14mes, tak robil tancek radosti, ked prisiel vecer manzel z prace...mne sa tak neradoval, ale jemu velmi...bolo to zlate 😊
@nikolagajdosova mas sa obavat...ked bude starsia, tak bude aj pišťať či kvičať od radosti...
@nikolagajdosova áno, môj mával stále pri radosti a dupkat, teraz ma 12 rokov a občas keď sa tesi, tak dupoce ako slon a mava 😁