Máte skúsenosti s terapiou hrou pri nechutenstve u detí?

tomina3107
18. okt 2019

Ahojte, nas "problem" spociva v nejedeni u trojrocneho synceka. Od roka a pol je to katastrofa, zje par veci co mu chutia, inak nic. Problem nastal ked zacal chodit do skolky, kazdy den sa mi stazuju ucitelky, ze si ho tam nemozu nechat ak nic neje a nepije (ani glg - nicoho). Takze naobed ho beriem domov a doma bud zje maso s ryzou alebo radsej bude hladovat. Pediatricka - po dvoch rokoch riesenia nam odporucila Terapiu hrou (psychologa). . Ma s tym niekto skusenosti?
Dakujem

h_petra
18. okt 2019

@tomina3107 Terapia hrou je jedna z moznosti. Vyskusajte, stratit nemate co. Skusenosti nemam, ale planujem po materskej nastupit do vycviku.

siska25
18. okt 2019

@tomina3107 moja dcera chodi na terapiu hrou, kvoli uzkostnym stavom, strachu,... tiez sme mali do 4 rokov problemy s jedlom. Momentalne mame za sebou cca 15 sedeni a musim povedat, ze pozitivny rozdiel vidim. Ci je to sposobene terapiou alebo tym, ze dozrela povedat neviem.

tomina3107
autor
3. dec 2019

@siska25 dobry den, my mame za sebou 6 sedeni, zatial neviem posudit ani ja, ani psychoterapeutka. Vy pokracujete v terapii hrou? Vidiet tam efekt?

siska25
3. dec 2019

@tomina3107 Ano pokracujeme, mame za sebou uz skoro 20 sedeni, teraz nas caka konzultacia. Zlepsenie vidime, aj ked dcera ma este take svoje stavy, ale primarne sne riesili panicky strach, uzkost a velka zavislost na mne a to sa zlepsilo. Chcema zacat aj so synom chodit.

tomina3107
autor
4. dec 2019

@siska25 super, drzim vam palce!🙂 A dakujem za spravu, verim ze aj u nas sa to zlepsi. Mozem sa este spytat ako casto chodite?

siska25
4. dec 2019

@tomina3107 chodime raz tyzdenne na 45 minut.

mijo53
4. dec 2019

@tomina3107
@siska25 prosím, môžte povedať, koľko sa platí za 45 minút ?

siska25
4. dec 2019

@mijo53 to je asi rozne. My platime 20 eur.

mijo53
4. dec 2019

@siska25 Ďakujem a ešte by som poprosila, platíte v hotovosti a dáva Vám pokladničný doklad - výdavkový, alebo z pokladne, alebo na faktúru

siska25
4. dec 2019

@mijo53 a prosim naco su vam konkretne tieto informacie ? Cenu rozumiem, chcete si porovnat, ale ako platim je na dohode medzi klientom a konkretnou terapeutkou.

tomina3107
autor
5. dec 2019

@siska25 aj my tak chodime. Mozem sa spytat, ako zvladala skolku? Nas 3r3m sa v skolke doteraz neadaptoval, nezapaja sa do aktivit, neje, nepije, stale je to len ze Mama pride:( Vasa dcerka zacala skolku v troch rokoch?

siska25
5. dec 2019

@tomina3107 dcera zacala chodit do skolky, este nemala ani 3 roky, rok chodila na pol dna do sukromnej, s jedlom to tam bola bieda, do hry sa zapajala, rano mala problem sa rozlucit, ale inak tam fungovala normalne. V styroch rokoch isla do statnej na cely den a teda velka slava to nebola. Do aktivit sa zapajala, aj s detmi sa hrals, prve dva roky jedla len par jedal, posledny rok sa to upravilo a jedla skoro vsetko, ale kazde rano, v podstate az kym nenastupila do skolky mi bud plakavala alebo vyjednavala, ze tam ist nechce, bolievalo ju brucho, v skolke nespala, iba oddychovala, nechcela vojst do triedy. Robila to iba rano, ako sa zavreli dvere fungovala normalne. Ako nikdy nejak neputala v kolektive pozornost, ale to suvisi s tym, ze je introvert. Mali sme aj par problemov s ucitelkami, ale snazili sme sa to riesit. V skole je teraz viac v pohode.

mijo53
5. dec 2019

@siska25 napíšem Vám správu

tomina3107
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
salonka22
13. apr 2024

@siska25 Ahoj, prosím ťa, ja by som toto chcela riešiť s 3.5r synom kvôli uzkostiam, dodatočne to hodnotíš pozitívne? Ešte váham, ci filialku alebo terapiu hrou

siska25
14. apr 2024

@salonka22 ahoj, ono tie terapie pomahali v case, ked na ne dcera chodila. Teraz uz dlhodobo nechodi a urcite problemy s nou mame doteraz. Ale niektore veci su u nej sposobene aj povahou. Je extremny introvert. V istych chvilach ma az strach z ludi. Velmi malo si veri. Teraz je uz na druhom stupni a velmi vela veci berie az prilis osobne. Zacala jej aj puberta. Takze uvidim, ci budem riesit aj teraz este nejaku psychologicku.

salonka22
18. apr 2024

@siska25 ďakujem ti za odpoveď