Ahojte, môj malý ma 3 týždne, zistila som, že sa dosť potí, vyslovene niekedy ma až také vlhké bodynko a hlavička sa mu potí.... Mame doma okolo 23 stupňov, dávame mu dupačky a do periny ho dávame, takej hrubej trosku, nie úplne tenkej, ale ja tak mi to nedojde až tak veľa.... Mate niekto skúsenosť? S potením u novorodenca? Ďakujem
Ja mám 7 mesačného synčeka, máme tento istý problém, že sa strašne potí, pediatrička nám kázala obliekať ho menej. Malinký ako sa spotil a mal mokré bodynko, chytil zápal priedušiek. Takže mu dávam len body s dlhým rukávom, tepláčiky na spanie, zakryjem ho dekou. Už sa mi našťastie nepotí odvtedy.
Určite ho nedávať do perinky, však je vonku 23 stupňov, bábätku musí byť strašne teplo.
Taketo male deti si nevedia regulovat svoju teplotu a lahko sa mozu prehriat. To potenie je jasny znak, ze mu je teplo. Uberte z oblecenia alebo perinky. Moje dieta sa velmi poti pri kojeni, tak aj toto zvazte- pri krmeni ho prilis nenaobliekajte.
Poti sa lebo je moc zababušene. Prehrievanie je pre babo nebezpecnejsie ako podchladenie,
Ano aj moj sa velmi potil,lebo tiez nezaspal inak ako v perinke az do 8 mesiaca a bolo mu ozaj teplo ale ak tak ho to nebudilo.Hlavne v poobede sa prepotil tak ze mi perinky ozltli.Akonahle zacal abceptovat spanie v spiacom vaku potenie prestalo.
Keď je vonku 23 stupňov pravdepodobne vezmeš krátke tričko však ? A teraz si predstav že máš tričko s dlhým rukávom a ešte okolo seba omotanu hrubú deku (cca hrúbky perinky s vložkou) .. ako by si sa cítila ? Bábätko má mať o 1 vrstvu viac ako ty. Tak do perinky (keď ma zviazané aj ruky) stačia krátke body a pančušky. A keď nemusí byť v perinke že si to nežiada stačia dlhé body a pod to trebárs tielko alebo na body tričko. 🙂
Ja som mala vzdy problem obliect si deti Tak aby sa nepotili... Ale teraz som si vsimla,ze v zime potrebovala Babo o vrstvu viac ako ja a teraz v teple o vrstvu menej ako ja. Tiez mame 23 stupnov a ma body s tenkymi dupackami a lahku deku,spi aj vonku v kociku Tak Ked je vyse 20 stupnov, ked Mu dam do kocika svetrik, poti sa a nezaspi.
Ďakujem, som rada, ze nie som sama...Budem mu teda davat menej, len problém je, že ako je ešte malinky, zaspí mi len v perinke, cize dám mu tenšie bodynko, nejake s krátkym rukávom teda, aby tu perinu mohol mať
23 a do perinky? Fuuu, stačí buď tenká, alebo tenšia deka