Ahojte, prosím o rady, či ste sa náhodou nestretli s niečím podobným. Naša malá dcérka má 7 mesiacov a problém je v tom, že po zaspaní začne plakať, tak ako neplače vôbec cez deň, vlastne nikdy. Zaspinká sama pekne v postieľke, dávam ju spať o 8, spí do 6.30 plus mínus. Ten plač začne vačšinou po hodine od zaspania, ale stalo sa to už aj po 2 hodinách aj po pol hodine. Začne to náhle prenikavo so slzami. Je to skoro pravidelne každý večer už asi 2 mesiace. Trvá to niekedy minútu niekedy 5 minút, potom sa upokojí a už sa to neopakuje do rána vôbec. Cez deň spí doobedu dve hodiny po obede kedy ako, keď sme doma spí aj 2 hodiny a keď sme v kočiari, tak pol hodiny alebo hodinu. Cez deň takto nikdy neplače a preto tomu nerozumiem. Nestretli ste sa niektorá s niečím podobným?
@lesankavh ale naša chvalabohu len chvíľku plače a sama sa upokojí nejak.. len tomu nerozumiem, lebo je to pravidelne a už dosť dlho a neviem prečo sa to deje.. nemyslím si, že je to bruško, zuby, alebo niečo podobné, pretože to by nám nedala spať asi dlhšie.. cez deň spí pekne a toto sa vôbec nedeje, proste tak neplače vôbec vôbec ako keď ju počujem vtedy večer.. :/
@brcanaa ahoj, ja som si myslela, ze to len moj syn mal ten problem. Presne ako pises mal taketo "obdobie" asi 2-3 mesiace. Zo zaciatku asi 2-3 tyzdne sa to opakovalo kazdu noc a potom stale menej a menej. Teraz ma uz 14 mesiacov, este niekedy sa to stane, ale uz skor vynimocne. Ja som si ho vtedy vzdy pritulila k sebe, a opakovala som mu, ze som pri nom a tak sa postupne ukludnil. No nemozem povedat, ze by to vzdy zaberalo, ale aspon som sa pokusila nieco urobit. Neviem, co mu to sposobovalo. Proste sme pretrpeli to obdobie. Asi som ti velmi nepomohla, lebo neviem z coho to bolo.
Vyzera to na nocny des, aj moja to robi, asi od 3.mesiaca
@sunny777 presne aj mojej sa to stavalo. Bude mat tri a este stale nespi vo svojej izbe lebo mava niekedy velmi zive sny...
@sunny777 ahoj, no ja tam idem, len keď je to zlé, že sa až pretočí na bruško alebo niečo podobné, lebo som zistila, či tam idem , či nie, tak aj tak to musí odoznieť samo...
@mirka6661 ano, čítala som o tom a dosť mi to pripomína ten nočný des, ale chcela som vedieť, či s tým niekto nemá skúsenosti.. ako to prešlo potom alebo čo?
@3petka do 18tich mesiacov? omg.. nepotešila si ma.. tiež som čítala, že dieťa z toho musí len vyrásť, že veľa sa s tým urobiť nedá..
teraz napr. 2 noci sa to nedialo, myslela som preto, že som zmenila poradie, či to nie je preto, že tesne pred spaním papá.. tak som jej začala dávať skôr, hodinu pred spaním .. 2 noci bolo ok a teraz zase.. takže asi to nie je ani tým..
@brcanaa no bude mat 13mesiacov a stale to trva.. Niekedy viac, ze ju musim zobrat na ruky pomaly prebudit a znova uspat, inokedy je to chvilku a zaspi sama.. A tiez som sa na to pytala a jedna mamicka mi odpisala, ze jej syn to ma stale od narodenia a uz ma 6rokov..tak dufam tak dlho to nepotrva
Mali sme podobné problémy a prestali keď prestala pred spaním piť mlieko ...na radu pediatričky
@brcanaa asi tak, no ked pocuje clovek ten plac, tak je to dost tazke neist. Moj strasne plakal, mal otvorene oci, slzy mu stekali po licach a nevladal uz plakat, ale trvalo to max. 5 minut. Ale dost mu pomahalo, ze som si ho pritulila k sebe. Avsak predist sa tomu nedalo, nech som robila cokolvek.
Baby co je to ten des, moja takto zle spava od kedy sa pamätám, bude mať 2,5 roka a stále sa budi v noci a strašne plače, zrazu prejde a spi ďalej, ked bola menšia opakovalo sa to za noc velmi často, teraz to niekedy je 2-3 krát za noc, inokedy len raz za noc 😣
Môj to robí cez deň aj v noci, už 2 roky. Upokojí ho len prso. Zvykla som si 🙂.
Nočny des sa ale vyskytuje len v dobe po zaspani, od hodiny do 4 hodín.. A je to spôsobené tým, že dieťa nevie prejsť plynule z jednej fázy spánku do druhej.. Dieťa si to na druhý deň nepamätá a nie je to spôsobené zlými snami.. Proste vraj z toho musí vyrásť a nervová sústava vyzriet...
Aj nas mal presne v tom obdobi take noci ze zrazu plac a nevedel presrat. A nejak to preslo
@brcanaa nočný des..býva to presne hodinu po zaspaní..to je presne taká fáza spánku, kde sa to vyskytuje..mal s tým problém syn od malička (plakal a nevedel sa prebrať), už má 15 a teraz sa to prejavuje že chodí po izbe (námesačnosť), ale iba výnimočne..a mám to aj ja sama celý život, ale u mňa sa to prejavuje inak..ak chceš napíšem do IP..
baby len pre info.. keďze chodí spávať o 20tej, tak doteraz sme sa okúpali a tesne pred spaním dali papať. už týždeň skúšam dávať papať o 19tej a až tak sa ideme kúpať a ukladáme sa o 20tej a poviem Vám, že za ten týždeň plakala len raz.. tak neviem, či to môže byť v tom, ale posúvam info pre mamičky, či by to náhodou niektorej nepomohlo tiež.. nechcem kričať ešte hop, ale vyzerá to sľubne u nás 🙂
@brcanaa to som rada, že už je dobre. Tiež som bola prekvapená, veď všetky deti pili v tom veku pred spaním mlieko, tak aj moja ...aj keď musím povedať, že sa s ním moc nekamarátila a už je veľká a dodnes mlieko moc nemusí. No vtedy sme išli k lekárke s tým, že vracala pravdepodobne z niečoho iného, len som popísala dr., že vypila mlieko išla spať a potom to prišlo. A ona na mňa spustila, že kde som to počula dávať mlieko pred spaním, že to sa nemá, že mlieko zaťažuje žalúdok a preto je zlý spánok. Podotýkam, nebola to naša ..len zastupovala. Tak som skúsila dávať kašu alebo niečo iné .....a fakt to pomohlo.
@patka06 no dúfam že už je dobre, ale naozaj za týždeň už neplače.. Ona zase mlieko má veľmi rada a tiež mi to prišlo úplne normálne, plno detí aj zaspáva na fľaške.. A vždy to bolo take ze okupat, napapať, spať.. Teraz sme to vymenili, napapať, okupat a spať a vyzerá to dobre.. Preto ma to napadlo vyskúšať, lebo kedysi to nerobila keď bola menšia a to vtedy sa ešte napapala a isla spať až o hodinu.. Tak ma napadlo to skúsiť..
To zaujíma aj mňa.Naša je cez deň úžasne dieťa ani nevieme že ju máme.V noci zas opak plače aj niekoľko hodín 🤦♀️.