Máte skúsenosť so starostlivosťou o dieťa s detskou mozgovou obrnou?

himedzi
19. jan 2021

Dostala som ponuku opatrovať 14 ročne dieťa s DMO, PEG sonda + epilepsie. Nemám s tým skúsenosti, ale pani mi tvrdí,že to zvládnem. Sú tu mamičky, ktoré sa starajú o takéto deti? Poprosím o názor.

mogaa
19. jan 2021

@himedzi treba vyskúšať...podstatné je, že pani vie že si túto prácu nerobila a teda ťa zaučí....

kacena4
19. jan 2021

moj nazor, vsetko zavisi od daneho dietata, ci je chodiace, ake ma problemy... uz len to ze je to velke/tazke dieta s epi (neviem ako casto ich mava - zachvaty velke ci male...) ale samotne sondovanie ja osobne som nedala a to som mala doma rozne tazko postihnute deti ako profirodic. treba si zvazit cas ktory mas stravit s dietatom, co vsetko mas s nim robit, nakolko len samotne krmenie je dost narocne. DMO ma rozne stupne od mierneho kedy sa s dietatom chodi do skoly a uci sa az po tazke kedy je doma leziace a treba mu venovat maximalnu starostlivost - nepises co vsetko to ma zahrnat

lija22
19. jan 2021

ahoj, na fb najdes skupinu Liecime nasledky dmo. myslim, ze sa nikoho nedotknes ak sa aj tam spytas

himedzi
autor
21. jan 2021

@kacena4 môžeš mi napísať v čom je to kŕmenie ťažké?

kacena4
21. jan 2021

@himedzi neviem teraz presne, narocnost na odbornost i cas, musis hlavne davat pozor aby si to dieta nevytrho zabezpecit vhodnu stravu a v pravidelnych intervaloch krmit dieta tak aby to nevyvratilo, zaludok to prijal... nastuduj si to na googli ja som tiez tam hladala info ked som sa rozhodovala