Dostala som ponuku opatrovať 14 ročne dieťa s DMO, PEG sonda + epilepsie. Nemám s tým skúsenosti, ale pani mi tvrdí,že to zvládnem. Sú tu mamičky, ktoré sa starajú o takéto deti? Poprosím o názor.
moj nazor, vsetko zavisi od daneho dietata, ci je chodiace, ake ma problemy... uz len to ze je to velke/tazke dieta s epi (neviem ako casto ich mava - zachvaty velke ci male...) ale samotne sondovanie ja osobne som nedala a to som mala doma rozne tazko postihnute deti ako profirodic. treba si zvazit cas ktory mas stravit s dietatom, co vsetko mas s nim robit, nakolko len samotne krmenie je dost narocne. DMO ma rozne stupne od mierneho kedy sa s dietatom chodi do skoly a uci sa az po tazke kedy je doma leziace a treba mu venovat maximalnu starostlivost - nepises co vsetko to ma zahrnat
ahoj, na fb najdes skupinu Liecime nasledky dmo. myslim, ze sa nikoho nedotknes ak sa aj tam spytas
@himedzi neviem teraz presne, narocnost na odbornost i cas, musis hlavne davat pozor aby si to dieta nevytrho zabezpecit vhodnu stravu a v pravidelnych intervaloch krmit dieta tak aby to nevyvratilo, zaludok to prijal... nastuduj si to na googli ja som tiez tam hladala info ked som sa rozhodovala
@himedzi treba vyskúšať...podstatné je, že pani vie že si túto prácu nerobila a teda ťa zaučí....